Evenimentul Zilei > Horoscop > De Sânziene se face dragoste, este obligatoriu! Nicolas Flamel împlinește 691 de ani. Horoscop
De Sânziene se face dragoste, este obligatoriu! Nicolas Flamel împlinește 691 de ani. Horoscop

De Sânziene se face dragoste, este obligatoriu! Nicolas Flamel împlinește 691 de ani. Horoscop

Horoscop Nimic în „kalendar” pe 23 iunie, o zi de pauză necesară în sărbătorile solstiţiului de vară. După ce au stat treji o noapte întreagă ca să vadă răsăritul de Soare al solstiţiului şi apoi au petrecut două zile şi o altă noapte, chiar şi rezistenţii noştri strămoşi aveau nevoie de o zi de odihnă. Pe 24 iunie continuă serbarea, cu o petrecere şi mai strălucitoare!

23,24 iunie

 

Horoscop Pe 23 iunie s-au născut Împărăteasa Josephine (Marie Rose Joseph Tascher de la Pagerie), Dr. Alfred Charles Kinsey, Alan Mathison Turing, Richard Bach, Ted Lapidus, Edward P. Morgan, Ice-T, Alexandru Odobescu, Alexandru Giugaru, Dorel Vişan, Ovidiu Papadima. Pe 24 iunie s-au născut Nicolas Flamel, E.I. DuPont, Fred Hoyle, Mick Fleetwood, Sânziana Pop, Constantin Gruescu, Dinu Flămând, Ion Ionescu de la Brad, Iosif Bene, Nicolae Docan, Tania Filip.

Horoscop Pe 23 iunie, în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Aristocleu şi Agripina. În calendarul creştin-ortodox este sărbătoare mare, însemnată cu roşu, pe 24 iunie: Naşterea Sf. Ioan Botezătorul. Dar mai sunt şi Sf. Niceta şi Ioan cel Nou din Suceava.

Horoscop Nimic în „kalendar” pe 23 iunie, o zi de pauză necesară în sărbătorile solstiţiului de vară. După ce au stat treji o noapte întreagă ca să vadă răsăritul de Soare al solstiţiului şi apoi au petrecut două zile şi o altă noapte, chiar şi rezistenţii noştri strămoşi aveau nevoie de o zi de odihnă. Pe 24 iunie continuă serbarea, cu o petrecere şi mai strălucitoare!

Horoscop Originea sărbătorii din preajma solstiţiului, de pe 24 iunie, se pierde în negura vremii, mult înainte de daci, lupii cei mândrii, care considereau sinuciderea o eliberare şi se aruncau râzând în suliţi ca soli către Zamolxe. Noaptea magică a duhurilor aer-foc, ce au nume ştiute numai de vrăjitoare, numite comun Sânziene sau Drăgaice, este un eveniment oracular referitor la soarta recoltei dar şi a destinului individual. Peste vechea sărbătoare europeană în secolul VII s-a calchiat ziua de naştere a lui Ioan Botezătorul, aşa cum peste Sol Invictus, la solstiţiul de iarnă, s-a suprapus ziua naşterii lui Iisus. De fapt, ziua de naştere ai celor doi stâlpi ai religiei nu se cunoaşte exact. 

 

 

 

Sânzienele. Drăgăica. Ziua Soarelui. Ursina. Amuţitul cucului.  Originea sărbătorii de astăzi, ultima din seria solstiţiului se pierde în negura vremii, mult înainte de daci, lupii cei mândri. Probabil, de la agatârşii cei misterioşi, primii Strămoși şi de la legendarii cabiri.

 

În noaptea ce coresponda celei dintre zilele de 23 și 24 iunie, după calendarul gregorian de astăzi, aveau loc ritualuri secrete, Marile Mistere, cu siguranţă, feminine, ca sfârşit al festivalului solstiţiului de vară.

Horoscop Noaptea magică a duhurilor aer-foc, ce au nume ştiute numai de iniţiaţi, numite comun Sânziene sau Drăgaice, este un eveniment oracular referitor la soarta recoltei dar şi a destinului individual. Se presupune că era prilejul şi a unor sacrificii umane. 

 

Horoscop Sunt multe şi diverse obiceiurile de Sânziene. De la jocul flăcărilor la boul înstruţat. Sunt multe taine, secrete mari şi grele şi plăteşti cu capul dacă le spui înțelesul, dacă dezlegi ce au legat alții.

 

Dar un secret tot trebuie să vă spun, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi. De Sânziene se face dragoste, este indicat mai ales pentru „femeile ce prind plod greu”. Este obligatoriu!

 

Horoscop M-am gândit şi m-am tot socotit, ba m-am uita şi în statisticile evidenţei populaţiei. A fost o generăleasă la statistică, parcă Cazan se chema, ce om bun la suflet şi inteligent! I-am cerut ajutorul când îmi pregăteam doctoratul în astrologie. Ajutorul l-am căpătat, multe date, date de naștere, statistici și grafice, pe mulți ani, dar la doctorat am renunţat. Am considerat că era o vanitate și că mă costa prea mulți bani.

 

Uitându-mă în statistici am constatat că în vechime, în jurul echinocţiului de primăvară, există un vârf de creştere a populaţiei, sunt mai mulţi născuţi atunci.

 

Horoscop Adică cei concepuţi de Sânziene! Probabil că obiceiul tribal, obștesc, sătesc, prin societatea secretă a femeilor, era să sfătuiască tinerele perechi să se drăgostească de solstiţiu ca să aibă pruncii de echinocţiu, primăvara, când apar toate verziturile. Şi pruncii! Iar primăvara şi apoi vara este mai uşor să creşti un bebe, să-l scoţi din pruncia mică! Oare nimănui nu i-a părut interesant că sarcina umană este exact trei anotimpuri, un număr impar de faze lunare? Ba, sigur că da, cineva a făcut o lucrare științifică magistrală, legând momentul conceperii cu momentul nașterii. Este vorba de regretata mea prietenă, doctorul în astronomie și matematică, Irina Predeanu. Și astăzi, după aproape două decenii se mai discută, cu admirație, de astrologii importanți, teoriile Irinei. Nu am găsit pe net decât la http://www.uranian-institute.org/ipastronastrol.htm  ”Astronomical Contributions to Research on the Nature of Astrological Phenomena” by Irina Predeanu, PhD Mathematics/Astronomy. Știu că a publicat la RAMS, dar nu am mai găsit pe net. Timpul trece, domeniile nu mai au finanțare, informația se pierde!

 

De Sânziene sunt mistere mai grele, sau la fel de importante ca taina alchimistului francez Nicolas Flamel, care astăzi îşi sărbătoreşte, împreună cu iubita sa soţie Petronella (Pernelle) cel de al 691-lea an de viaţă!

 

Horoscop Nu, nu l-am întâlnit pe imortalul francez şi pe a sa iubită soţie, a căror poveste a fost adusă în fața marelui public, dar parţial, de J.K. Rowling în seria „Harry Potter”!

 

Horoscop Am, însă, toate asigurările unui mare senior al ezoterismului francez că povestea notarului parizian este adevărată şi că mai mulţi oameni, de bună credinţă şi de onoare, au întâlnit eternul cuplu, mereu şi mereu, în timp şi spaţiu. Se șoptește că acum zece ani erau în Paraguay, liniștiți, veșnic zâmbitori și… imortali. O stradă, în Paris, îi poartă numele, este pe lângă Louvre, o altă stradă poartă numele „Pernelle” şi există şi o cârciumioară „Nicolas Flamel” în Marais. Acolo poţi să asculţi poveşti teribile şi încântătoare contra unui „petit blanc” şi chiar să guşti din mâncăruri elaborate pregătite după faimoasele reţete ale alchimistului. 

 

Horoscop  Nu există nicio dovadă că Nicolas Flamel a murit la 22 martie 1418, după cum au fabricat iacobinii cei raţionalişti şi fără umor. Oricum, mormintele celor doi soți sunt goale! Că data este fabricată – vă ofer doar un amănunt: care este probabilitatea ca un om să se nască şi să moară la exact acelaşi număr de zile faţă de solstiţiu şi respectiv echinocţiu? Împreună cu soția? Este o cabală!

 

Şi încă un amănunt. Am văzut cu ochii mei străduţa Nicolas Flamel. Indicată printr-o plăcuţă , „Rue Nicolas Flamel”. Atât! Fără data naşterii şi a morţii! „Ni vu, ni connu!”

 

Horoscop Masonii de la „Marele Orient” ştiu ceva, dar sunt masoni şi nu o să divulge secretul niciodată. Dar… să fie Nicolas Flamel cel numit Marele Necunoscut? Cel care a asistat, protejat cu o mască veneţiană de argint, la lucrările :.Marii :.Loje de câte ori se întâmpla ceva foarte important. De aproape trei sute de ani încoace… Se spune, se zvonește că Nicolas Flamel dezlegase taina transmutației metalelor și a elixirului imortalității. Zvonurile spun că poțiunea miraculoasă era ceva cu aur lichid și piatra leului, și încă ceva, secret, în alchimie au, probabil, corespondenții respectivi, eu nu mă pricep la alchimie.

Ca dovadă, eruditul francez mi-a arătat copia unui manuscris datat 1927 când Nicolas Flamel a împlinit 600 de ani, manuscris care purta numele: „1001 reţete de bucate bune pentru corp şi suflet, dedicate iubitei mele soţii Pernelle”. Am reuşit să copiez, la rândul meu, câteva reţete, am admirat semnătura olografă a lui Flamel, aceiaşi timp de aproape şapte secole, dar… no comments!

Horoscop Sau da, haide să comentăm! Chiar dacă este doar o poveste, o legendă, este una frumoasă! Un bărbat şi o femeie uniţi sute de ani, uniţi de iubire şi de pasiuni comune, trăind liniştit şi armonios, fără să îmbătrânească niciodată și fără să se îmbolnăvească, ce poate fi mai frumos, un exemplu mai bun?

 

 

„Make love, not war!” aşa spuneau hippies în tinereţea mea. Aveau dreptate! Așa cum multă dreptate avea Scarlett O’Hara când spunea: mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

٭            ٭              ٭

 

horoscop

BERBEC   Ai nevoie de ceva mai multă siguranță și stabilitate. Foloseşte sâmbăta ca să pui ordine în lucrurile tale. Pregateşte-te sufleteşte pentru pragurile pe care le ai de trecut săptămâna viitoare. Sâmbătă nu intra in discutii despre patrimoniul comun cu familia sau asociatii. Nu-ti schimba planurile, sau programul! Este de bine! O periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesanta. Duminică nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă, chiar daca eşti intr-o zi liberă – distracţia este tot un consum de energie – face să nu obţii rezultatul dorit. O veste sau o informatie interesantă în a doua parete a intervalului. Invata, în această lume superficială şi grăbită, să-ţi acorzi atenţie şi să nu te grăbeşti nejustificat. Nu trage toata activitatea pe umerii tai si nu-ti atribui toate sarcinile – pana la urma o sa ratezi! Şi lumea o să întoarcă capul, jenată, mai ales dacă o să arzi grătarul la pic-nic.

 

horoscop

 

TAUR Calculat, defensiv şi greoi taurul se pune greu in mişcare. Sâmbătă ești energic şi carismatic, așa că poţi pune pe curs critic acţiunile care te interesează în domeniul sentimental. Seară de dans! Sâmbătă ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul financiar. Seara socială – poate chiar un eveniment, gen nuntă, botez. Aspectele planetare oferă un timp pentru posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.  Călătoriile sunt, de asemenea sub un semn fast. Transformări în bine, mai ales acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul perioadei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza răcelei sau incidentelor domestice sau rutiere. Un nativ, tot semn de pământ, din anturajul tau, te barfeste si te acuza pe nedrept, dar poți depasi situatia cu succes si cu oarecare profit social – duminică. Birfele si intrigile sunt la ordinea zilei. Nu te simti stinjenit, o mie de ani intriga si barfa au fost in Bizant preferate violentei si razboiului. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, asa ca ai rabdare si vei afla ceea ce doresti!

 

horoscop

GEMENI Trebuie să te ocupi mai mult de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Nu lasa situaţia să degenereze, să te depăşească. Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a analizei reci şi pertinente care te caracterizează. Sâmbătă poţi profita de acest lucru! In acesta perioada păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. O perioadă indicată pentru investiţii în grătare şi în cărbuni – petreceri şi distracti pe cinste! Noi prietenii sau relaţii vor face perioada interesantă. Nu este bine sa mai faci bancuri fizice, dintre care cel preferat este sa dispari pe neasteptate ca măgarul in ceaţă, limitează-te la minciunile obişnuite. Sunt mai de efect!

 

horoscop

 

RAC  Prudenţa nu strică. Cineva ar vrea să ai informaţii greşite. Sigur că este vorba de dragoste, de amor şi pasiuni devastatoare, dar întreabă-te dacă nu cumva este mult zgomot pentru nimic? Sâmbătă nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.  Schimbări în bine, pe plaja, la munte, şi în dragoste, adică oriunde. O veste iti  face mare plăcere. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai putin tutun, mai putina cafea, mai putin alcool, dar nu renunta total, pentru ca bucuriile vietii sunt asa de putine si rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte sanatatea. De nivelul de trai nu mai vorbim! Pentru cei tineri acest weekend trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce sunt de fapt şi ceea ce doresc sa faca in viaţa. Sigur, după distracţie. Timpul nu asteaptă, trece fulgerător şi dintr-o speranţă ajungi uşor o… promisiune nerealizată!

 

horoscop

 

LEU  Leoiacele sunt indignate de mediocritatea relaţiilor lor. Oare nu mai sunt bărbaţi adevaraţi? Cat despre leii cu pantaloni acestia mârâie ca totul este de o calitate indoielnică şi scuuump! Sâmbătă cu toate că dedici ziua celor dragi şi apropiaţi, gândurile tale sunt tot la afaceri. Fii liniştit, totul o să fie bine. Principalul este să menţii statu quo ante. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor de acasă, din curte, dacă ai. O problemă personală îşi găseşte rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa socială. Trebuie să ai mai multă încredere în colegi, prieteni, rude, sigur in cei verificati! Schimbarile dese – cheia marilor succese! Dacă ai dificultăţi, schimbă stilul, schimbă modul, schimbă felul – tenacitatea este buna cand esti în câştig.  Mare atenţie la tensiunea arterială.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Configuraţia stelară arată că sâmbătă poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Un Leu sau o Leoiacă te poate ajuta decisiv. Sâmbătă este o zi excelentă, mai ales în a doua parte, pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici escapade. Foloseşte-ţi gândirea limpede de astăzi la sinteza ultimelor evenimente. Nu-ţi pierde timpul cu legături sub nivelul tău. Partea benefica a zodiei te ajută să-ţi înţelegei mai bine limitările sau să îţi găseşti adevarata chemare în viaţă. Sentinţa precedentă se refera la perioada în chestiune. Viaţa ta este vraişte, ştii asta, dar nu iei nici o masura! Poate te gândeşti puţin la asta, te rog… Perioada este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare si prin portofel, asa ca pune-ti capul la contributie cum sa faci urgent rost de bani! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme. Sănătatea este mediocră, atenţie la alergii şi la ceea ce mănânci.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Stelele te avertizeaza: strict interzis să te deplasezi, mai ales cu avionul. Stai în sosul tau, acasă, la un spectacol, concert, la o terasă – relaxează-te, distrează-te, leneveşte! Perioada weekend-ului este haotică atît sub aspectul climei cât şi al reacţiei şi al comportamentului uman. Această perioadă din luna iunie este caracterizată de schimbări mari şi relativ bruşte de temperatură, presiune şi umiditate.  Un fel de mini-muson. La fel şi reacţile oamenilor. Tu stai bine merci în căminul  tău şi nu te apuca de schimbări esenţiale – nu este încă timpul! Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Duminică, idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi din zodia purtătorului de balanţă printr-o creştere a agresivităţii si a lipsei de pragmatism.

 

horoscop

 

SCORPION  Sâmbăta aceasta s-ar putea să descoperi că partenerul tău de viaţă este foarte stresat şi nervos. Încearcă, cu calm şi chiar cu umor să aflii despre ce este vorba.  O să ai o surpriză! Plăcută, se pare… Sâmbătă, o informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe verzituri, salate, fructe şi lămâi, dar nu fructe dintre cele care fermenteză repede. O perioada buna pentru planificarea activitatii şi mici achizitii. Să fim drepţi, te-ai cam îngrăşat, chiar dacă nu ai fost in concediu. Pana te apuci să slabesti mai bine ajusteza-ti garderoba pe noile dimensiuni. Ca să nu fie hainele cimpoi pe tine! Posibile mici dureri de cap, la propriu si la figurat pe fondul unui Marte (patronul tau!) slab aspectat. Mai pe seară, Luna iti aduce o oportunitate neşteptata. Duminică, nu te grabi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţa, asa incat decizia sa fie justa. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea şti de unde. Întreaba un prieten… Poate te împrumuta… poate te trimite la alt prieten!

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Aspectele planetare favorizează cumpărăturile. „La pomul laudat degeaba te duci cu sacul” evită halele pline de marfuri indoielnice şi de mâncare fără gust şi caută magazinele producătorilor. Dedică weekend-ul celor dragi, celor apropiaţi, familiei, anturajului, în general. Pari uşor plictisit şi distrat de tot ce ţi se întâmplă… asta pentru că te pregăteşti de ceva important. Mici favoruri din partea anturajului, în special a sexului opus. Zilele de 23 şi 24 mai sunt mai putin favorabile călătoriilor lungi. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în cercul de prieteni sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Duminică poţi obţine recunoaşterea unor eforturi trecute.  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amâni. Mai bine acţionează! Sănatatea este cam veştejită, treci masiv pe produse naturale, dar atentie la stomacul tau sensibil.

 

horoscop

CAPRICORN   O zi obositoare, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor – cu siguranţă despre vacanţa de vară. Sâmbătă, o întâlnire programată se amână, fii fără grijă, se rezolvă, însă. Seara propice relaxării şi distracţiilor. Perioada în discuţie este un prilej de schimbări. Dacă ai de făcut deplasari sau călătorii, weekend-ul aceasta este perioada. Schimba locul si îţi schimbi şi norocul. O mică supărare provocată de cineva din anturajul apropiat, dar pe total perioada iti este favorabilă. Vorbe şi barfe, dar nu trebuie să le dai mare importanţă. Mici probleme cu sănătatea, care situatii, insa, se vor rezolva repede – dureri de cap, sau de genuchi. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii, nu investi, nu da bani cu împrumut. În mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi nişte conflicte inutile, de altfel. Ceva foarte important nu pare că se intamplă în aceasta perioadă!

 

horoscop

VĂRSĂTOR   Dă curs impulsului sufletului.  Uneori este mai important să stai cu un prieten şi să trăncăniţi vrute şi nevrute, decât să te duci la cine ştie ce petreceri snoabe. Fără supărare! Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă pentru domeniul tau de activitate, sau din anturajul tau de weekend, Leu sau Vărsător, te poate ajuta, probabil sâmbătă.  Este o perioadă splendidă ca să începi relații noi, să legi noi prietenii. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de prietenie şi în dragoste. În dimineaţa zilei de 24 iunie, duminică, ai o ocazie de parvenire sociala, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu sa o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese.

 

horoscop

 

PEŞTI  Dacă nu eşti pe malul mării, sau într-o poiană, la munte, atunci ar fi trebuit să fii! Conjunctura astrologică favorizează micile distracţii, drumurile scurte, petrecerile la iarbă verde. Sâmbătă este o perioadă mai deosebită. Într-o astfel de zi poţi să te îndrăgosteşti de cine nu trebuie, sau să acorzi încredere tot cui nu trebuie. Sau să fii genial în tot ce faci! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, două zile de zodie fastă. Realizări mici, însă pline de bucurii. Poti petrece sfarsitul de săptămână cu prietenii la munte sau la mare. Dacă nu te sperie preţurile. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei, dar si distractiei si relaxarii.  Nu incepe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul celor două zile, duminică seara. Ai uitat ceva… Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni să-ţi amintească de ele!

 

horoscop end