Evenimentul Zilei > Horoscop > Roș Hașana, Șabbat Șalom! ”White Riot” împlinește 60 de ani. Adevărata dreaptă. Horoscop
Roș Hașana, Șabbat Șalom! ”White Riot” împlinește 60 de ani. Adevărata dreaptă. Horoscop

Roș Hașana, Șabbat Șalom! ”White Riot” împlinește 60 de ani. Adevărata dreaptă. Horoscop

Horoscop Se duc rândunelele... berzele le-am vazut plecând pe 20 august, au înoptat, șapte dintre ele, în amărâta mea de pustnicie, cinci într-un nuc uriaș și două pe creasta casei, dintre care un bărzoi imens, cred că avea peste trei metri anvergura aripilor. Vârful triunghiului de zbor. Se instalează toamna!

Horoscop Pe 8 septembrie s-au născut Richard Inimă de Leu, Antonin Dvorjak, Peter Sellers, George Coşbuc, Mia Braia, Petre Sălcudeanu, Dan Coe, Ştefan Bănulescu, Tudor Popescu, iar pe 9 septembrie Lev Tolstoi, James Hilton, Cesare Pavese, Hugh Grant, Gina Gogean, Dana Dumitru, Domnica Filimon.

 

Horoscop Naşterea Maicii Domnului. Sf. Fecioară născută în plină zodie a Fecioarei, pe 8 septembrie. Apoi mama Mamei, Sf. Ana, pe 9 septembrie. Nimic nu este întâmplător! La Mulți Ani! celor care își sărbătoresc onomasticile.

Horoscop  Se duc rândunelele… berzele le-am vazut plecând pe 20 august, au înoptat, șapte dintre ele, în amărâta mea de pustnicie, cinci într-un nuc uriaș și două pe creasta casei, dintre care un bărzoi imens, cred că avea peste trei metri anvergura aripilor. Vârful triunghiului de zbor. Se instalează toamna!

Dar, iată ce am primit de la Templul Coral:

În seara zilei de 9 septembrie vom intra în anul 5779.
În prezent, în Diaspora cât şi în Israel, Anul Nou este celebrat în zilele de 1 si 2 ale lunii Tișri.

 

El marchează începutul celor zece zile de penitenţă, având ca apogeu Iom Kipur, Marea Iertare.
 

Expresia Roș Hașana nu apare decât o singură dată in Biblie si desemnează, se pare, începutul anului, deși semnificaţia sa nu este foarte limpede. In Pentateuh, această sărbatoare este desemnată prin trei termeni, Şabaton (zi solemna de odihnă), Zihron terua, zi de comemorare proclamată prin sunetul șofarului şi Iom terua, ziua in care rasună șofarul. Ulterior, rabinii au adăugat acestei sărbatori alte doua denumiri, Iom ha-Din (Ziua Judecătii) si Iom ha-Zikaron (Ziua Amintirii).
 

Noţiunea de Zi a Judecătii este dezvoltată pe larg in tratatul Roș Hașana al Mișnei. Potrivit acestui tratat, intreaga omenire ar trece în acea zi prin faţa lui Dumnezeu ca o turma de oi. Această idee este comentată şi in Talmud, unde se subliniază că Anul Nou este un prilej pentru fiecare de a-si face un examen de constiinţă în lumina celor mai inalte valori iudaice.
În cele două zile cât durează sărbatoarea (cu excepţia primei zile, daca se intampla sa fie Şabat), sunetul șofarului este adevăratul apogeu al ceremoniilor. Potrivit lui Maimonide, scopul acestei porunci biblice este ca fiecare sa fie antrenat in actul de căinţa.
Obiceiurile familiale cuprind momente cu conţinut poetic, se recita kiduș, iar pâinea se inmoaie in miere. Tot in miere se inmoaie si trei sferturi de măr, care se mănancă dupa o scurtă rugăciune in care I se cere Domnului ca noul an să fie bun si dulce.
Şabbat Şalom!”

"Evenimentul Zilei" din 9 septembrie 1958, acum exact 60 de ani, au fost gravele tulburări rasiale dintre albi şi coloraţi în Noting Hill Gate, Londra. Erau tensiuni de câteva zile, îmbrânceli şi pumni în nas, dar pe 9 septembrie presa, mai ales echipele de la televiziuni au întărâtat mult şi decisiv cele două tabere, prin aşa numitele "reconstituiri". S-au distrus multe bunuri, dar din fericire nu a murit nimeni. Totuşi, patruzeci şi şase de răniţi spitalizaţi, printre care trei, grav.

Nici ziarele şi tabloidele nu s-au lăsat mai prejos, pe timpul acela aveau şi trei ediţii pe zi – şi au publicat declaraţii provocatoare, care nu aparţineau nimănui, de fapt. Minciuni, ”fake news” ca să se vândă ziarul!

Pentru prima dată în istoria modernă Scotland Yard-ul a pus sub acuzaţie mai multe ziare şi televiziuni sub învinuirea de incitare la violenţă şi la dezordine publică. Presa a pierdut procesul în instanţă şi a fost forţată la amenzi usturătoare. Din această cauză mai multe tabloide au dat faliment.

Un an mai târziu s-a organizat o manifestaţie spontană a antilezilor, jamaicanilor, a africanilor, a celor "coloraţi" care cam mâncaseră bătaie un an mai înainte. Din 1966 a devenit un Carnaval oficial al coloraţilor, cu toate că albii au început ostilitățile contra invadatorilor colorați. Astăzi dacă întrebi pe cineva de acolo, cu siguranţă nu mai ştie nimeni de ce defileză lumea pe stradă! Prilej de distracție, droguri și bere!

 

Evenimentul a lansat un şlagăr de succes, "White Riot", şi câteva episoade din seriale de tv. Tot televiziunile au încasat banii, până la urmă!

 

 

Dragi lupi, padwani și hobbiți am primit o vizită. Un Prieten al Muzicii, un austriac de dreapta. Dreapta adevărată, naţionalistă, nu cine ştie ce nefericiţi bolnavi de exhibiţionism sau aşa-zise VIP-uri de mahala. Dreapta aceea veche şi valoroasă, cu patină mată de bijuterii de familie cu monturi de platină şi briliante discrete, cu miros de tablouri vechi pe care scrie Rembrandt, Velasquez, sau El Greco. Dreapta veche dar şi modernă, distanta şi exclusivistă, dureros de reală şi cu puteri nebănuite. Dreapta rasată şi rasistă, xenofobă şi singuratică, vanitoasă şi puritană, egoistă dar în acelaşi timp generoasă şi cu milă. Dreapta care formează elita responsabilă, civilizată şi cu bun simţ. Elita de dreapta care nu acceptă moda, ea o crează într-o seară în care crede că nu are cu ce să se îmbrace. Dreapta creatoare şi originală, pentru că aceste două caracteristici sunt cele care delimitează adevărata dreaptă de mulţimea de clone şi epigoni. Dreapta care nu este foarte bogată, este cinstită şi munceşte mult, dar întotdeauna face rost de bani, pentru că este valoroasă. Elita dreptei care nu se simte bine în mijlocul unei mulţimi, dar are trăiri intense într-o bibliotecă. 

Dreapta care imaginează viitorul şi tot discutînd şi trasîndu-l, îl face şi posibil. Elita de dreapta discretă şi rară care consideră o aberaţie să apară pe ecranul televizoarelor, sau în paginile ziarelor. Dreapta bine crescută şi educată, elegantă şi distinsă, cu o scară a valorilor bine trasată şi cu darul onoarei şi al competenţei.  Dreapta morală şi etică, cea care consideră că există „binele” şi „răul”, iar  tot amestecul stupid de motivaţii şi filosofii ieftine, care neagă acest lucru, este făcut cu scopuri politice şi economice spre condiţionarea omului obişnuit! Dreapta naţionalistă!

Dreapta naționalistă, care lipsește acum din peisajul românesc, a fost mimată de Corneliu Vadim Tudor, Dumnezeu să-l ierte, care a primit sarcina să compromită cele două extreme, cea stângă și cea dreaptă, misiune de care s-a achitat cu succes. Așa cum s-a compromis și mișcarea dacică de către alții.  

Acum vă rog să mă scuzați, mai am multe lucruri de adâncă taină și mare mirare de discutat cu austriacul, altfel mare doctor chirurg în Viena. O parte o s-o povestesc și domniilor voastre, se întâmplă lucruri foarte importante, de care nu o să aflați, altfel.

Un weekend plăcut pentru majoritatea românilor, cea care o să supraviețuiască accidentelor auto și nu numai. Pentru că la ce se pricep românii mai bine decât la petreceri, la sărbători cu multă mâncare şi băutură? Bună întrebare!

O întrebare retorică, nu mă aștept să-mi răspundeți, poate o să fiți dornici să vă distrați în weekend, este foarte bine, pentru că săptămâna de lucru este aproape, doar mâine este, în definitiv, așa spunem cu toții, o altă zi!

 

☼    ♂    ♀

 

horoscop

 

BERBEC O sâmbătă favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, se poate să nu ai niciun necaz. O situaţie din familie te îngrijorează, dar azi poţi lucra la rezolvarea ei.  Perioada îţi este favorabilă în mai toate domeniile. Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film, sau la un club care nu ia foc, pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

 

horoscop

 

TAURUL Nu te înşela singur, nu-ţi face scenarii grandioase, care cu siguranţă vor fi contrazise mai târziu de realitate.  Adevarul e făcut de cei puternici, iar istoria este scrisă de învingători. Ai timp, in sfârşit, în acest weekend să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii de serviciu. Văietatul şi cobitul, la români, sunt virtuţi naţionale!

horoscop

 

GEMENI Sâmbătă păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile importante şi întalnirile decisive! Dacă eşti hotărât să pleci în weekend, mai bine lasă pentru mâine dimineaţă. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste, sau reprinderea unei legături mai vechi.

 

horoscop

 

RAC Zodiacul benefic, cu Luna favorabilă, te îndreptăţesc să speri in rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să vrei să le rezolvi! În acest weekend te găseşti în postura plăcută nativilor zodiei să se simtă nine şi să fie într-un anturaj favorabil, mai ales că este vorba de o petrecere. Foarte bune rezultate la cumpărături, la piaţă sau supermarket. Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine sau de rău. Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere.  Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte sau relaţii noi, dar numai după ce reflectezi, de gândeşti, măcar un pic. Duminică este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti. Puţină curăţenie şi puţină ordine de toamnă, nu uita accentul este pe puțină!

 

horoscop

 

LEU  Cineva încearcă să-ţi intre în graţii, să profite de generozitatea ta. Mai multă prudenţă cu cei care vor să-ţi devină prieteni, dar de fapt doresc doar să se folosescă de tine.  Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil! Trebuie doar să treci peste criza din perioada acestui weekend – o mică criză existenţială – de identitate şi pasaj.  Trebuie să realizezi că orice zi este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregăti. Sâmbătă, armonia si echilibrul Cosmosului te ajuta sa-ti intelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care sa-l urmezi. Duminică – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Dacă ai luat o hotărâre, sâmbăta aceasta ţine-te de ea. De fapt, o veste primita spre sfârşitul zilei te fac să speri intr-o posibilă îmbunătăţirea a situaţiei financiare, dar nu te grăbi! Cumpărăturile sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. În această perioadă a weekendului poţi să îmbini plăcutul cu utilul. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales sâmbăta. Totul se rezolvă cu bine, din fericire, sigur, mai târziu. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că iţi stau bine. Neapărat să fie din in sau bumbac, pentru toamna merge şi lâna de prima calitate, evită porcăriile din plastic.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Configurația cosmica te avertizeaza sa te odihnesti mai mult si sa-ti menajezi sanatatea. Nişte vitamine cu minerale nu ar fi o idee rea. Trei mere pe zi şi la doctor niciodată!  Domeniile favorizate în acest weekend sunt cele ale familiei si relaţiile de amor, cele defavorizate privesc sectorul financiar si relatiile sociale. Adică cine are noroc la dragoste nu are noroc la bani!  Atenţie mare la ce spuneţi şi mai ales cui spuneţi. Balanţele, mai ales cele „dezechilibrate”, nu prea au tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total.  Sâmbătă, probabil, una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge azi spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Duminică, norocul iti este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole si dificultaţi fara sa faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ti doresti!

 

horoscop

 

SCORPION O zi de sâmbătă care seamănă cu altă zi de sâmbătă in care rutina distracţiilor obişnuite devine monotonă şi cu o impresie ciudată de “déjà vu”.  Totuşi, o veste care îţi pare a fi bună. Nativii care care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un film, nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Anumite informaţii te descurajeză, dar cu puţin bun simţ şi refuzând complicațiile inutile, o s-o scoţi la capat! Concentrează-te pe problemele urgente şi distrează-te, este sâmbătă! Sâmbătă poți  finalizeza în condiţii bune promisiunile care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi petreceri reuşite.  In acest weekend probabil că trebuie să faci ceva cumpărături. Veşti de departe, consultaţi-vă e-mail-ul, reţeaua de socializare sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent.  Duminică, posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

 

horoscop

 

CAPRICORN  Stelele îți sortesc o zi bună, nu te mai doare spatele şi capul, iar cu puţină gândire pozitivă poţi rezolva şi problemele cotidiene de sîmbătă, cum ar fi cumpărăturile şi curăţenia. Weekend-ul te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi. O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă sunt de la televizor.  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, Capricornii ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza cui prodest (cui foloseşte) toată ingineria asta şi nu vei cădea în cursă. Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Duminică seară, stai puţin, fă-ţi un ceai şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat visurile tale – preocupat mereu de problemele cotidiene.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Majoritatea planurilor de viitor, mai ales în viata personală, suferă din cauza întârzierilor produse, probabil, de Saturn. Astăzi poţi avansa  în rezolvarea problemelor sentimentale. Sezonul încă calduros,  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente, poate chiar accidente. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi  în analize utopice şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu, sau de la un Geamăn. Pentru o mica parte din Vărsători duminică seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

 

horoscop

 

PEŞTI  Prietenul la nevoie se cunoaşte, dar nu încerca să ceri ajutor, verificând proverbul, sâmbăta asta.  Mai bine ajută-i tu, fără iluzii şi obligaţii, pe cei pe care îi consideri prieteni.  Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi aspectele nefavorabile care influenţează semnul zodiacului.  In orice caz nu te poţi baza pe nici un ajutor: rezolvă problemele singur(ă). Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine  dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe total, aproximativ, doua zile bune.

 

horoscop