Evenimentul Zilei > Horoscop > Profilul astrologic al zilelor de 30 iunie și 1 iulie. Horoscop
Profilul astrologic al zilelor de 30 iunie și 1 iulie. Horoscop

Profilul astrologic al zilelor de 30 iunie și 1 iulie. Horoscop

Horoscop În această școală de astrologie contează gradul de zodiac ocupat de Soare în fiecare zi a anului. A fost înglobată și adaptată în astrologia științifică creștină. Astfel, în ziua de 30 iunie Soarele ocupă gradul 9 din Zodia Racului, iar pe 1 iulie – gradul 10. Alfonso del Bello, ”Astrologia Esoterica Onomantica”, pagina 197.

Horoscop  Pe 30 iunie s-au născut John Gay, Susan Hayward, Lena Horne, Mike Tyson, Buddy Rich, Czeslaw Milosz, Dragan Geaici, Dumitru Cicotişan. Pe 1 iulie s-au născut Leslie Caron, Wilhelm von Leibnitz, George Sand, Louis Bleriot, Olivia de Haviland, prinţesa Diana, Dan Ackroyd, Pamela Anderson, Leon Dănilă, Dan Verona, Aimee Iacobescu.

 

Horoscop  În calendarul creştin ortodox este pe 30 iunie o sărbătoare importantă, cu cruce neagră, Soborul celor 12 Apostoli şi un Sfânt român, Ghelasie de la Râmeţ. Pe 1 iulie sunt Sfinţii: Leontie de la Rădăuţi, un român, şi doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian.

Perioada zilei de 1 iulie este importantă. Spiritele aerului se retrag, ca să revină la anul, odată cu echinocţiul de primăvată, iar spiritele focului, elementul foc, îşi intră în drepturi.

 

Horoscop Peste o sărbătoare a focului, veche, daco-getică probabil, dacă nu mai veche, de la agatârşi, numită acum Ana-Foca, care se ţine ca să nu fie cuprinsă holda şi gospodăria de flăcări, ei bine, s-a calchiat sărbătoarea creştină a Cosmandinului, Sf. Cosma şi Damian, „…ei, bunii tămăduitori de la nimeni nu luau plată pentru tămăduiri, pentru care s-au numit doftori fără de arginţi.” (Vieţile Sfinţilor).

 

Asistenţa medicală gratuită a fost una dintre realizările creştinătăţii. Pentru care trebuie să mulţumim Bisericii! Mai întâi pe lângă mânăstiri şi biserici, bolniţe, ordine religioase de medici şi vindecători, spitale şi clinici, apoi sisteme naţionale de sănătate. Aceste sisteme gratuite au existat chiar şi sub regimurile totalitare averse religiei, gen nazism, fascism şi comunism.

 

Din nefericire, astăzi, asistenţa medicală decentă este rezervată numai celor bogaţi. Actul medical se face numai pe bani contrazicând însăşi esenţa medicinei, a jurământului lui Hipocrat. Mulţi bani! Lăcomia şi vanitatea au distrus şi această datorie umană, să-ţi ajuţi aproapele, călcând două porunci creştine capitale!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, timpul trece, eu întineresc și mă pregătesc să devin ființă de lumină, dar cu predatul astrologiei, cum rămâne? Haideți să mai vorbim despre astrologie, despre astrologia solară, cea clasică, unii zic egipteană. În această școală de astrologie contează gradul de zodiac ocupat de Soare în fiecare zi a anului. A fost înglobată și adaptată în astrologia științifică creștină.

Astfel, în ziua de 30 iunie Soarele ocupă gradul 9 din Zodia Racului, iar pe 1 iulie – gradul 10. Alfonso del Bello, ”Astrologia Esoterica Onomantica”, pagina 197.

Acum trebuie să vă spun că începutul unui luni, duminica, nu este fast. Ca ceva să fie benefic trebuie început lunea, ”ca oamenii de bună credință și moravuri” după cum spunea cronicarul.

Horoscop Să vedem ce evenimente au avut loc pe 30 iunie.

Horoscop „Evenimentul zilei” din 30 iunie, anul 1936, a fost apariţia în librăriile din State a romanului „Gone With the Wind” scris de Margaret Mitchell. Romanul meu preferat. Un succes enorm care îi atribuie în anul următor, 1937, premiul Pulitzer. De atunci au fost 112 reeditări ale romanului „Gone With the Wind”  şi un singur film, celebru, cu Vivien Leigh şi Clark Gable. Celelalte, nu contează. Să vă mai spun că frumoasa Margaret Mitchell a fost o Scorpioancă?

Horoscop  În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 1934, adică acum exact 82 de ani, Adolf Hitler îl execută ritual pe bunul său prieten dar şi concurent, carismaticul şef al SA, Sturmabteilung, „cămăşile brune”, Ernst Röhm – acţiune denumită, mai târziu, Noaptea Cuţitelor Lungi! La momentul respectiv operaţiunea s-a numit „Colibri”.

În acea noapte au fost executate 77 de persoane importante, din armată şi tot spectrul politic: prieteni, concurenţi, posibili ostili, sau duşmani declaraţi ai lui Hitler. „77” este un număr iniţiatic, a cărei interpretare era familiară cercului lărgit al „Ultimei Thule” organizaţie secretă ezoterică formată din elevii şi continuatorii lui Gurdjieff. Printre membri se numărau şi nazişti arieni de poziţie importantă, precum Himmler şi Hess. Se pare că, până la sfârşitul lunii iulie 1934, în Germania au fost executaţi câteva sute de oponenţi, din cei care se aflau pe „Mein Weg”, drumul, îi barau calea politică lui Hitler, ”Mein Kampf”.

Horoscop  Dar în dimineața zilei de 30 iunie 1908 a avut loc unul dintre cele mai stranii evenimente din istoria cunoscută. Meteoritul tungusk.

Horoscop La ora locală 7:14, pe 30 iunie 1908, în taigaua îndepărtată, în mijlocul Siberiei, taigaua tunguskă, cum se numea pe acolo, a avut loc cea mai mare explozie din istoria cunoscută, de provenineță celestă. Cea mai mare explozie de proveniență terestră a avut loc la 27 august 1883, explozia vulcanului Krakatoa din Sumatra. Dacă vulcanul a făcut zeci de mii de victime umane, nu același lucru s-a întâmplat în Siberia. Dar poate vă spun lucruri cunoscute, dragi lupi, padawani și hobbiți. Mai toată lumea a aflat despre meteoritul tungusk. Care, în decursul timpului, a fost un meteorit de fier, apoi o cometă, doi meteoriți care s-au ciocnit în aer, o minusculă gaură neagră, un corp din antimaterie, sau ipoteza plăcută amatorilor teoriei conspirației, o navă extraterestră avariată, sau care a ratat unghiul optim de intrare în atmosferă.

 

Horoscop În această zi de 30 iunie, s-au mai întâmplat, fără o ordine precisă:

Horoscop În anul 1859, Blondin, marele acrobat, a traversat Cascada Niagara, mergând pe o frânghie lungă de 335 metri. Din State până în Canada a făcut opt minute. Pe sfoară. Suspendată la circa 50 de metri deasupra cascadei. Au asistat 25.000 de persoane. Blondin s-a întors din Canada cu un aparat de fotografiat cu tripod, s-a oprit la mijlocul frânghiei și a fotografiat mulțimea uimită.

Horoscop În 1893, în Sud Africa, Statul Orange, celui care a găsit un diamant de 971,75 carate i s-a plătit 500£ și un cal cu șea cu tot. Atât.

Horoscop În anul 1894 Tower Bridge, din Londra s-a deschis oficial traficului public.

Horoscop Pe 30 iunie1971, după un record de 24 de zile petrecute în spațiu, echipajul de trei sovietici a fost găsit fără viață în capsula care aterizase cu succes. Moartea cosmonauților s-a datorat unei avarii la sistemul de menținere a vieții pe ultima porțiune a coborârii pe Terra. Sursă: ”Book of Days”

Ce concluzie putem să tragem? Care este specificul astrologic al zilei de 30 iunie? Astrologia este o știință socială statistică. Se bazează pe observație și stabilirea unui șir de evenimente cam cu același caracter, la aceiași realitate astronomică.

Luînd în considerare ceea ce s-a mai spus și scris pe subiectul caracterului zilei de 30 iunie, mă aliniez și eu părerii doctorului W.J. Simmonite, care spune în ”Complete Arcana of Astral Philosophy”, pagina 291: ”… ziua de 30 iunie pare ciudată, bizară, exotică și gata să producă cele mai interesante evenimente…”

Horoscop  Nu doresc să mai insist și pentru ziua de 1 iulie. Este nefastă și cu asta am terminat. O mulțime de nenorociri s-au întâmplat și mi s-au întâmplat pe 1 iulie, așa că anul acesta o să stau cuminte în curte, foarte atent și prudent, cu atenție mărită la cățeii cei jucăuși – să nu facă vreo prostie. Prevenit, însemnă pregătit! Asta este toată filosofia cu astrologia, sau cu alte științe considerate secrete.

Horoscop  Fiind o vreme rea și ploioasă, nu am cum să mă uit pe cer, cu refractorul meu Gina. Așa că o să mă delectez cu vechi cărți de astrologie. Am primt de la soția mea un cadou scump și rar, de ziua mea de naștere, un exemplar din ”Le Message des Astres” a lui Max Heidel, ediția completă din anul 1939, cea de 504 pagini. Un regal, o plăcere nepereche, ce poate fi mai plăcut? Bună întrebare!

Iubesc așa de mult cărțile și ele pe mine, că s-a creat o legătură magică, ciudată. Dar, despre aceast lucru, ca și despre altele, mâine, este doar o altă zi, vorba eroinei lui Margaret Mitchell!

 

٭          ٭          ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC  Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile în anturaj cu orice preţ, chiar dacă ai dreptate.  Lasă-i şi pe cei din jur să ia atitudine, vei vedea că şi ei au idei bune. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamnă că trebuie să faci o cheltuială neprevazută.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Perioada, totuşi, îţi este este favorabilă. Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de bunădispoziţie.

 

horoscop

    

TAUR  Majoritatea scenariilor şi planurilor de viitor, atât în activitate cât şi in viata personală, suferă din cauza întârzierilor produse de Saturn. Poţi rezolva situaţii considerate delicate. O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase. Aşa că poţi pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca să laşi totul în urma ta, măcar pentru o zi, sau două. Dacă poţi, nu ezita, pleacă! Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club, sau o petrecere instant.

 

horoscop

 

GEMENI   Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile importante şi întalnirile decisive! Promovează-ţi cu hotărâre interesele sentimentale. Nu te speti cu munca casnică şi nu fă eforturi.  Nu ai frică, păstreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! În acest weekend eşti într-o perioadă binecuvântată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iţi propui iţi iese – asta pentru că dai dovada de mult realism si bun simţ. Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter, voinţă, poți să dobândeşti mai multe avantaje.

 

horoscop 

 

RAC Sinergia şi configuraţia planetelor te avantajează în dragoste şi relaţiile sociale, dar sunt mai puţin favorabile la bani.  Nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute. Sâmbătă, o informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe verzituri, salate, fructe şi lămâi, dar nu fructe dintre cele care fermenteză repede. O perioada buna pentru planificarea activitatii şi mici achizitii. Mai pe seară, sâmbătă, Luna iti aduce o oportunitate neşteptata. Duminică, nu te grabi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţa, asa incat decizia sa fie justa.

 

horoscop

 

LEU  Cineva încearcă să-ţi intre în graţii, să profite de generozitatea ta. Mai multă prudenţă cu cei care vor să-ţi devină prieteni, dar de fapt doresc doar să se folosescă de tine. Sâmbătă este o zi rapidă. Repede vine, repede trece. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce doresti, de fapt. Nu ai timp! Aşa timpul trece foarte repede, confiscat de grijile cotidiene! Sâmbata ai și un prilej de distracţie, o petrecere sau participi la o zi de naştere, a unui Rac, sau un Petre sau Paul întârziat. Chiar dacă oboseala îşi spune cuvântul, distrează-te – este singura soluţie de evitare a stresului cotidian, soluţie chiar încurajată de sistem. Oamenii care se distrează nu fac politică. Duminică ai de facut un drum, poate la munte, poate la ţară. Un drum, dar cu profit – poate fi şi o expediţie de aprovizionare.  apucat deja să faci curăţenie. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte „praguri” pe care le ai de trecut in această perioadă.

 

horoscop

  

FECIOARĂ  Dacă ai luat o hotărâre, sâmbăta aceasta ţine-te de ea. De fapt, o veste primita spre sfârşitul zilei te fac să speri intr-o posibilă îmbunătăţirea a situaţiei financiare, dar nu te grăbi! Sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă – sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi, dar neglijaţi. Tot sâmbăta probabil ca te duci la cumpăraturi, duminică o să vrei să faci puţină curațenie în casă şi în suflet. Totuşi, sâmbătă ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Nu lasa lucrurile pe mâine, fă-le astăzi. Intâi fă-ti un plan, apoi acţionează cu chibzuinţă. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara, te gaseste în activitate, în orice caz muncind cu dedicaţie şi spor la ceva.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Stelele iti sortesc o zi de sâmbătă bună, nu te mai doare spatele şi capul, iar cu putina gandire pozitiva poţi rezolva şi problemele cotidiene de sîmbătă, cum ar fi cumpărăturile şi curăţenia. Weekendul acesta este pentru armonioasele Balanțe o perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu apecte favorabile, ai totuşi mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică. Poţi să întâlnesti o persoană deosebită, sau să te distrezi, sau și una și alta. Întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

horoscop

 

SCORPION  O zi de sâmbătă care seamănă cu altă zi de sâmbătă in care rutina distracţiilor obişnuite devine monotonă şi cu o impresie ciudată de “déjà vu”.  Totuşi, o veste care îţi pare a fi bună. Astăzi este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru sentimental sau financiar, Doamne fereşte! Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes cel putin in acest weekend! Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, dai un examen care poate fi şi o apariţie-şoc la o petrecere – in orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să te limitezi la zâmbete plate şi să eviţi o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită, de asemenea, orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei constata ca nu ai cui să-i ceri ajutorul.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Concentrează-te pe problemle urgente şi distrează-te, este sâmbătă! Seară de sâmbătă deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi întregul. Deschide bine de tot ochii, mai ales la relaţiile tale sociale! Pe de alta parte vremea draguţă te invită la ţară, poate şi pentru o aprovizionare direct de la producător. Cu ceva  planete binevoitoare şi o conjunctură indiferentă, cu Jupiter gânditor, dar mai bine dispus, ei bine, toată această configuraţie face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Săgetător este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, relaţiilor verificate – te poți simţi foarte bine in compania lor!

 

horoscop

 

CAPRICORN Configuratia cosmica te avertizeaza sa te odihnesti mai mult si sa-ti menajezi sanatatea. Nişte vitamine cu minerale nu ar fi o idee rea! Trei mere pe zi şi la doctor niciodată. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi petreceri. Cam asta se face în weekend. Sau cumpărături pentru petreceri, pentru că ceea ce cumperi in acest weekend va face mare plăcere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbăta seara. Poate fi o sărbătoare a unui dragălaş şi foarte iubit membru junior al familiei. Pentru un procent dintre nativii din Capricorn duminică este un bun prilej să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos, pentru că relaxarea este un bun sfetnic. Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii sociale.

 

horoscop 

 

VĂRSĂTOR  Zodiacul benefic, cu Luna favorabilă, te îndreptăţesc să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale sentimentale care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să vrei să le rezolvi! O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbăta. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului din ziua de sâmbătă. Nu te lăsa copleşit de rutină, căută să te distrezi cu ceva nou în acest weekend şi să legi noi prietenii. Poate distracţia are şi o parte educativă, poate noua cunoştiinţă îţi oferă informaţii noi. Majoritatea bârfelor şi intrigilor nu se fac din răutate, ci din prostie şi mahalagism, aşa că nu te enerva în mod disproporţionat şi inutil. În situţia în care vrei să iei atitudine  consulta-te astăzi cu cei nascuţi sub semnul Gemenilor vei gasi multa bunavointă, sfaturi competente si idei bune. Gemenii sunt specialiştii zodiacului în “relaţii publice”.

 

horoscop

 

PEŞTI Domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte termene,  săptămâna viitoare, poate proiecte noi,  teste sau examene. Aşa că te pregăteşti sufleteşte. Poţi să primeşti veşti bune de departe. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante şi atenţie unde pui banii sau cărţile de credit. Nu da cu împrumut bani, nu lua cu împrumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Weekendul este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Dacă vrei să ai dreptate, să prevalezi, să ai succes, aceasta este ziua – duminică, adică! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îţi poartă de grijă, fără să ai nevoie, din familie, sau dintre prieteni. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Nu ai grijă, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar şi vremurile, puternice prin schimbări, îţi conferă energia de care ai atâta nevoie.

 

horoscop