Editura Evenimentul si Capital

Preponderența semnelor de apă în politica românească. Lapte, fructe și legume de la UE. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9105 Vizualizari

Horoscop Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Petre Roman, Teodor Stolojan, Mircea Geoană, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Adrian Năstase, Mihai Tudose. Oameni politici de prima mână, trei președinți ai României, prim miniștrii, primari etc etc – fără vreo ordine anume sau vreo clasificare pe importanță, gen, partid etc. Nici măcar nu am dat prioritate doamnelor, ca regulă elementară de politețe.

Horoscop Pe 10 septembrie s-au născut Yma Sumac, Arnold Palmer, Jose Feliciano, Antioh Cantemir, Mihaela Martin, Mihai Pocorski.

Horoscop Pe 10 septembrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt Sfintele Minodora, Mitrodora și Nimfodora. Nimic în ”Kalendar”.

Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Petre Roman, Teodor Stolojan, Mircea Geoană, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Adrian Năstase, Mihai Tudose. Oameni politici de prima mână, trei președinți ai României, prim miniștrii, primari etc etc – fără vreo ordine anume sau vreo clasificare pe importanță, gen, partid etc. Nici măcar nu am dat prioritate doamnelor, ca regulă elementară de politețe.

Horoscop Aici este cazul să spun un banc cu Nastratin Hogea. Nastratin este întrebat de un ucenic al său despre regulile de politețe. Nastratin explică și dă exemple. Când ajunge la faptul că femeile sunt lăsate să intre pe o ușă primele, ucenicul obiectează că poate fi politicos, dar că nu este precaut. După ușă poate să fie un hoț, sau în cameră un animal periculos, vreun șarpe, sau un scorpion. Nastratin răspunde că ucenicul are dreptate, dar cum altfel s-ar mai putea uita bărbații la fundul femeilor fără să fie amonestați?

Ei bine, dragi lupi, padawani și hobbiți înșiruirea aceasta de oameni politici din România are un numitor comun. Toate aceste persoane foarte cunoscute au un numitor comun. Toate sunt semne de apă!

De acest lucru mi-a atras atenția o cititoare, Roxana, care adaugă: ”...si cind se intimpla sa vina un alt semn care nu e de apa la conducere, este boicotat pina la distrugere. Ma refer in general la semne de aer si de foc.”

Este cazul să fac un studiu pe problemă, dar oricine are cunoștințe elementare de astrologie poate să pună un diagnostic acestei situații. Roxana are parțial dreptate, singurele semne de foc pe care le știu, Dacian Cioloș și Viorel Hrebenciuc, mai ales cel din urmă, un mare maestru al combinațiilor politice, ei bine, cei doi au fost mâncați de vii de către presa vândută, sau cumpărată, cum doriți domniile voastre. Dar mutul de la Cotroceni este Geamăn, semn de aer după cum este și Donald Trump. Ceea ce garantez, am făcut horoscopul, este că direcția politicii lui Donald Trump nu va putea fi schimbată la viitoarele alegeri, americanii au început să se simtă bine, au locuri de muncă și marfă buna pe piață, americană - sub mandatul speculantului de imobile. Dar ce deosebire în comunicare între Geamănul Donald Trump și Geamănul Klaus Iohannis! Ceea ce iarăși garantez, am făcut studiile necesare, este rezultatul alegerilor prezidențiale din România de anul viitor.

O să revin, sau nu, asupra problemei, depinde de interesul domniilor voastre, pe care-l puteți exprima numai la dom.profesor@gmail.com.

Începe școala! Câte amintiri plăcute. Mi-a plăcut mult școala, profesorii, biblioteca, studiul. Acum 60 de ani, începeam clasa a II-a. Mă așteptau pe banca de școală, bine curățată de petele de cerneală și rindeluită, manualele școlare, gratis. Erau bine întocmite, unice, pe toată republica. Nicio picătură de politică, nicio derapare, mă refer la ceea ce am primit eu, ca manuale, în clasa a II-a. Manuale făcute în respectul moralei și eticii mic burgheze, chiar dacă era epoca războiului rece, iar România era în partea cortinei de fier unde se practica socialismul științific.

În legătură cu începerea școlii, iată un comunicat de la Reprezentanța UE în București:

Înapoi la școală: elevii vor primi lapte, fructe și legume cu sprijinul UE

Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli se reia odată cu începerea anului școlar 2018-2019 în statele membre participante, printre care și România. Având ca obiectiv promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul copiilor, programul derulat de UE va include, pe lângă distribuirea de alimente, programe educaționale specifice dedicate copiilor.

În anul școlar 2017/2018, datorită numărului de școli participante în creștere, inițiativa pentru o alimentație sănătoasă a vizat peste 30 de milioane de copii din întreaga Uniune Europeană.

Comisarul european Phil Hogan, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, a declarat: „Este important să cunoaștem proveniența produselor noastre alimentare și eforturile intense depuse pentru acestea. Programele derulate de UE în școli permit copiilor nu numai să dobândească cunoștințe privind agricultura și producția alimentară, ci și să încerce produse de calitate și să beneficieze de pe urma valorilor lor nutriționale.”

Alocările naționale pentru toate cele 28 de state membre care participă la programul pentru anul școlar 2018-2019 au fost aprobate și adoptate de către Comisia Europeană în martie 2018. Astfel, României i-au fost alocate 17,6 milioane euro.

În cadrul acestui program, în fiecare an școlar se alocă 150 de milioane euro pentru fructe și legume și 100 de milioane euro pentru lapte și alte produse lactate. Deși participarea este benevolă, toate statele membre ale UE au ales să participe, integral sau parțial, la program. Statele membre au, de asemenea, posibilitatea de a completa ajutorul UE cu ajutor național pentru finanțarea programului.

Produsele distribuite se aleg pe criterii de sănătate și de mediu, de anotimp, de soi și de disponibilitate. Statele membre pot încuraja achizițiile locale sau regionale, produsele ecologice, lanțurile de aprovizionare scurte, beneficiile pentru mediu și sistemele agricole de calitate.

Distribuirea de fructe, legume și lapte este însoțită de o varietate de activități educaționale pentru școlari. Aproape toate țările au instituit comitete cu participarea autorităților și a părților interesate din sectorul agriculturii, al sănătății și al învățământului, multe dintre care s-au reunit în cursul anului școlar pentru a supraveghea activitățile.

Vă rog mult să mă scuzați, după chirurgul de la Viena, a mai apărut un musafir, bine hămăit de cățeii mei. Un pelerin de la Cernăuți, venit cu trenul până la Buzău și de acolo cu mașina unor prieteni, prin pasul Ciolanul. A venit doar să mă vadă, să vadă dacă exist ca persoană și tot ce am descris în sihăstria mea. Când a dat cu ochii de marele glob de cristal de pe biroul meu, care aparținuse lui John Dee, a spus ca ardeleanul când a văzut girafa: ”așa ceva nu se poate!”. Acum se minunează de cărțile din bibliotecă.

Dar are multe lucruri de povestit și nu numai despre soarta grea a românilor din Ucraina, așa că am ce să aud astăzi și chiar mâine, doar mâine este în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

horoscop

BERBEC Fără să faci pase de magie, lucrurile se aranjează astăzi cam cum vrei tu. Eşti surprins plăcut, dar nemulţumit că nu înţelegi cum s-a întâmplat asta. Sunt multe taine între Pământ şi Cer! Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, pentru un procent dintre nativi: veşti bune de departe. Seară relaxantă şi plăcută. Dacă nu vrei să stai acasă, la o vorbă cu ai tăi, poţi să ieşi în oraş. Poate la un film, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant și mai ales dotat cu stingătoare de incendiu, sau poate la o terasă!

De ce a divorțat Irina Rimes! Artista a plâns la TV din cauza fostului soț

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI