Evenimentul Zilei > Horoscop > De ce a plâns Hitler? Bună întrebare! HOROSCOP 21 ianuarie | HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
De ce a plâns Hitler? Bună întrebare! HOROSCOP 21 ianuarie |  HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De ce a plâns Hitler? Bună întrebare! HOROSCOP 21 ianuarie | HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri în 54 de țări, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, pilde cu Nastratin Hogea, pe scurt, viața unui om al păcii, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu proștii. După cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor! Poate vă dau un sfat bun, poate vă aduc zâmbetul pe față!

21 ianuarie

 

 

Pe 21 ianuarie s-au născut Benny Hill, Placido Domingo, Telly Savalas, Jack Nicklaus, Paul Scofield, Christian Dior, Gena Devis, Petru Creţia, Silvian Iosifescu.

 

 

În „Kalendar” nimic, iar în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Maxim Mărturisitorul, Neofit, Evghenie, Candid, Valerian şi Achila.

 

O zi care începe cu o eclipsă totală de Lună nu are cum să fie foarte bună! Atenție! Țineți cont de sfaturile mele și o să trecem și peste asta.

 

„Evenimentul Zilei” din 21 ianuarie… dar ce de evenimente!

 

În 1846 pe 21 ianuarie apărea prima ediţie a prestigiosului „Daily News” editat de Charles Dickens. Ce timpuri, ce ziare, ce jurnalişti, mon cher!

 

În 1907, tot pe 21 ianuarie şi tot în Marea Britanie, taxiurile au fost recunoscute în mod oficial.

 

În 1911, pe 21 ianuarie, de data aceasta pe bătrânul continent, la Monte Carlo începe primul „Rally”. Învingătorul, o săptămână mai târziua, pe 28 ianuarie a fost Henri Rougier.

 

În 1937, tot pe 21 ianuarie, Marcel Boulestin devine primul bucătar realizator al emisiunii, la BBC TV, „Cook’s Night Out”. Deci emisiunile cu bucătari au o lungă și vastă experienţă.

 

În 1954, tot pe 21 ianuarie, cea mai iubitore de pace țară din istorie, SUA, lansează la apă primul submarin atomic dotat cu rachete nucleare. Nu se știe de ce, a fost botezat ”Nautilus”. La fel, nu se știe dacă pe căpitan îl chema ”Nemo”!

 

În 1976, pe 21 ianuarie are loc zborul de inaugurare a splendidului supersonic de pasageri „Concorde”. Un avion British Airways pleacă de la Londra la Bahrain şi un Air France pleacă pe cursa Paris- Rio de Janeiro. Amândouă au decolat simultan, la ora 11:40 GMT. Regret multe lucruri în viaţă. Unul dintre ele este că nu mi-am permis să cumpăr un bilet pe „Concorde”! Sursă: Book of Days, pag

 

Mă întrebaţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce mai fac, ce mai zic…

Ce să fac, muncesc, mă zbat, cam zece-unsprezece ore pe zi, scriind, rulând programe, documentîndu-mă, căutând prin cărţi, istorii şi enciclopedii, prin pachete de documente şi dosare vechi şi am grijă de căţeii mei, de pisoi şi de păsărele. Treburi de „şacal de ruine” cum mi-a spus acum patruzeci de ani comandorul Cousteau, la o serbare, o petrecere, în Dubai, cartierul Deira. Sau, de pustnic în rodaj, cum îmi place să spun, astăzi.

 

Seara târziu, după ora zece, vorbesc pe Skype cu familia din State şi cu prietenii din lume. Este cea mai bună oră pentru discuţii globale, din experienţa mea. Apoi caut prin metrul cub de DVD-uri un film şi mă relazex o oră jumătate.

 

Căutând un film cu marele comic australian Benny Hill, pe care-l pomenim astăzi, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar am luat în mână capodopera lui Charlie Chaplin, „The Great Dictator”, un film de artă, alb-negru, 125 de minute de plăcere artistică. Filmul, o capodoperă a celei de a șaptea arte, repet, a fost făcut în anul 1940 ca un atac fără perdea la dictatorul, fürerul Adolf Hitler.

 

Se spune că, Hitler, până la acest film, îl adora pe Chrlie Chaplin, era unul dintre cei mai mari fani ai lui. După ce a văzut, în proiecţie particulară, filmul „The Great Dictator”, legenda spune că Adolf Hitler a plâns. De furie şi decepţie, dar şi din cauza discursului final al lui Adenoid Hynkel, dictatorul din Tomainia, o caricatură a lui însuşi, a lui Hitler. Poate, în străfundul sufletului lui, ar fi vrut să țină acel discurs!

 

Hitler nu a trimis commandouri să-l asasineze pe Chaplin, nu a ordonat partidului nazist din America să-l linşeze pe Charlie, nu a trimis rachete secrete, sau submarine diabolice să bombardeze studiourile unde s-a făcut celebrul, astăzi, film! Hitler a plâns şi şi-a înghiţit decepţia şi frustrarea. Era un tip inteligent şi ştia că nu te poţi lupta cu o caricatură, cu gluma, cu şarja şi râsul. Coincidenţa între Charlie Chaplin şi Charlie Hebdo, ei bine, nu este o coincidenţă! Au trecut anii și mai nimeni nu-și mai amintește de ianuarie însângerat de la Paris. În România, nimeni, oricum au mai rămas doar câțiva jurnaliști în masa uriașe de ”ospătari”!

 

Ştiţi ce au făcut idioții aia de asasini din Franţa, acum patru ani, pe 7 ianuarie? Au tras burka de pe faţa hâdă şi criminală a islamului! Atâta vreme cât islamul doar ameninţa, era mai puternic, impunea, chiar ţi se făcea teamă şi te întrebai dacă nu cumva are dreptate. În momentul când am văzut cum reacţionează şi ce fel de soldaţi are, ce idioţi asasini, nu am putut decât să râd şi să mă gândesc la discursul final al dictatorului Adenoid Hynkel, de fapt, un umil frizer, dar ce discurs!  

 

Uitaţi-vă dragi lupi, padawani şi hobbiţi la pelicula, la discursul, pe muzica lui Hans Zimmer, discurs care l-a făcut pe Adolf Hitler să plângă:      

 

https://www.youtube.com/watch?v=LBpX0pkWKDY

 

Nu-i așa că NU puteți accesa Youtube? Au mai băgat pumnul în gura adevărului! Cică din cauza drepturilor de autor! Mă lași? După cum bine nota Horia Sima, în ”Menirea naționalismului”: ”Societatea de tip capitalist nu mai poate dăinui, chiar dacă a scăpat de explozia revoluționară a comunismului, pentru că e pândită de cealaltă moarte, a aglutinării lente a răului. Individualismul mercantil și anarhic, care a creat faima dubioasă a acestei societăți, uneori, a reprezentat, odinioară, la începuturi, factorul ei de progres și realizare, astăzi a devenit principalul ei agent distructiv.”

 

Generația mea a făcut netul, ca să putem să lucrăm de acasă, să comunicăm, să ne informăm și să ne distrăm pe GRATIS. Țineți minte!

 

Răspund mai multor cititori ai mei, cam scandalizați! Da, am intrat de www.horoscop.ro . Păcat, are cea mai mare amprentă pe Google, din cauza denumirii foarte inspirate. Da, am citit că pe situl respectiv anul 2019 este anul Sarpelui Negru de Apă și că Saturn este în Scorpion. Da, aveți dreptate, este un horoscop pentru alt an, nu pentru 2019 cum se afirmă, poate pentru altă planetă. Anul acesta, 2019, este anul PURCELULUI (Mistrețului, dacă vreți) de Pământ, iar Saturn stă tot anul în… Capricorn! Din nefericire, cei care își bat joc de domniile voastre constituie marea majoritate în astrologia românească. Și nu numai în astrologie

 

Dar, tot din nefericire, pentru mine, anul acesta trebuie să propun un site, un astrolog român, către ”Academia Sirius” pentru premiul, deloc mic, ”best astrologer of the year” pe care eu l-am primit în anul 2005. Se trage la sorți în fiecare an, în luna ianuarie, ce zona geografică a globului va fi premiată, iar ultimul laureat din acea zonă, face propunerea. Premierea are loc la hotelul ”Astor” din New York în a doua duminică din luna noiembrie. Pe cine să propun? Pe mine? Bună întrebare…

 

După cum vă spuneam, o să văd un film și apoi o să visez. Noptea trecută am visat că eram astronaut, într-un costum portocaliu, foarte complicat și Vineri și cu Elon Musk mă pregăteau să mă trimeată pe Marte. Probabil că noaptea asta o să ajung acolo…

 

Dacă nu o să ajung, sau o să visez altceva, nu-i nimic, întotdeauna exită o a doua șansă, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Sănătatea e bună, dar atenţie la durerile de cap (poate dinţii, poate o răceală, sau o sinuzită) şi la pierderea de energie. Evită cumpărăturile, se spune că luni nu trebuie să cheltuieşti. Mare atenţie la bani, cum îi foloseşti şi mai ales unde îi pui! În această perioadă eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta!  Parţial adevărat este faptul că nu eşti cea mai bună companie, în această perioadă. Vremea puţin mai caldă decât obişnuitul iernii curente şi capricioasă te face să te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusa şi cu fitilul aprins. Excesul de energie vitală sau pierderea ei se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate. Ceea ce te poate face misterioas si imprevizibil, dar şi revanşard si neplacut. Deci, mai multă atenție la imaginea ta publică și la numărul de zâmbete!

 

TAUR Raporturi bune cu semnele de pământ şi aer, dar atenţie la posibilele interpretari greşite făcute de semnele de foc şi apă, în special Leul şi Racul. Nu sunt de aşteptat schimbări majore! Nativii şi nativele din Taur trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu sau partenerii/familia de acasă. Pentru a evita, bineânţeles, unele surprize sau „stupize” neplăcute. În general, trebuie să eviţi ca să pui anturajul în situaţia de a-şi arăta „arama”, adică maximum de prostie. Banii şi veniturile, în general, sunt bine aspectate, încasările pe care le aştepţi vor veni, totuşi, este adevărat că ceva mai tarziu decât era prevazut. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, duşmanii au şi ei problemele lor aşa încât te mai slăbesc un pic. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie, dacă o ai, sau relaţiilor cu prietenii.

 

GEMENI Trebuie să acorzi atenţie vieţii de familie, relaţiilor cu prietenii. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită creditele, cel puţin în această zi de luni. Perioada dezvoltarii explozive. Trebuie să nu exagerezi în această expansiune îndrăzneaţă pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe monumentale şi cheltuieli extravagante. Ziua de azi este, de asemenea, favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie. Trebuie să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, în general, pentru toţi nativii din zodie. Nu îţi face griji, viitorul îţi este favorabil!

 

RAC Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide! Poţi să primeşti o veste sau să te întâlneşti cu cineva care-ţi povesteşte despre o cunoştiinţă comună, care te poate ajuta în problemele tale. Pentru un procent mare din Racii cei armonioşi, dar posesivi, este o zi bună.  Pentru un procent mic: o pierdere, sau ratacirea unui obiect poate fi evitată prin grijă şi atenţie. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Nu uita ca optimismul este incapatanarea de a spune ca te simti bine cand totul in jurul tau merge rau. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promoveaza cu curaj interesele proprii. Nu da curs propunerilor persoanelor necunoscute. Prietenii sunt evazivi şi oarecum plictisiţi, dar îi poţi ţine câteva minute bune la mobil. O oră?

 

LEU Eşti foarte zâmbitor, dar pari şi puţin cam distrat. Astăzi ţi-ai propus o multime de scopuri de atins si lucruri de facut. Timpul pare că nu mai ajunge, aşa că trebuie să te grăbeşti! Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile din dragoste, respiră adînc, şi continuă cu orice preţ : „the show must go on!”. În a doua parte a zilei, evenimentele, situaţiile şi emoţiile tale sunt la fel de alternative ca acul unui seismograf în Japonia. Ba fericiţi, ba posaci, o să vă faceţi un titlu de glorie, dragi nativi şi native din zodia imperială şi orgolioasă a Leului să comunicaţi tuturor alternanţele simţămintelor profunde ale fiinţei voastre. Ca şi când de asta ar avea nevoie anturajul!  Dar dacă te simţi bine ca şi comunicator de emoţii…

 

FECIOARĂ Contrar obiceiului, astăzi nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că primeşti o veste bună, care te ajută să-ţi regăseşti calmul. Astăzi nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte este mai uşor ascultată decât o ameninţare. Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism, dar şi pe cei care stau acasă crescând copiii sau bucurându-se de amintiri strânse în peste jumătate de veac. Pe seniori, pe cei care au construit o ţară şi oraşele unde locuim, iar acum incompetenţii şi iresponsabilii care guvernează îi consideră o „povară”. Povară sunt guvernanţii şi politicienii, în general. Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din depozite. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent.

 

BALANŢĂ O vorbă, un telefon sau o informaţie iţi aduce o veste, ceea ce pare că îţi confirmă intuiţia. A doua parte a zile este revelatoare pentru presupunerile tale. Rămâne doar să spui: am zis eu! Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Balanţei sa rezolva problemele legate de relaţiile cu furnizorii terţi, cu autorităţile, su cu rude mai îndepărtate. Este o perioadă propice pentru implicare in mici sau mai mari cumpărături. Spatele tău, coloana, nu dă semne de bunăstare, sciatica te cam incearcă, o masea zbârnaie în cap. Numai azi, ai răbdare, şi trece doar cu răbdare! Poate că trebuie să iei şi un calmant, dar nu îţi face din asta un obicei!

SCORPION Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute şi astăzi cauţi serios mijloace şi oameni ca să te poţi ţine de cuvânt. Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează. O zi bună, după o perioadă mai tensionată. Te poţi relaxa astăzi, ce a fost mai greu, a trecut. Totuşi, nu lăsa nici o schimbare să te tenteze! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te vei numi. Scorpionii artişti,  şi/sau educatori, învăţători, profesori, sunt mai avantajaţi în aceasată perioadă. Nu-ti schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură, probabil un Leu generos şi mândru că poate fi de ajutor. In aceasta perioadă ai noroc. Atenţie insă, norocul este de sticlă – când incepe să stralucească, se sparge!

 

SĂGETĂTOR O zi care se anunţă tonică. Încearcă să ceri ceea ce ţi se cuvine, să obţii ceea ce ai dreptul. Impresia de greutate pe care o ai poate trece prin mişcare, sport şi eliminarea toxinelor. Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste ordinea şi legalitatea. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Mai ales dacă te interesează domeniul. Pe de altă parte conjunctura este complexă, aşa că astăzi poţi avea fie continuarea unei mari pasiuni, fie mari probleme în dragoste. Dacă ar fi după mine aceste interpretări ale papei Urban s-ar anula reciproc, aşa că rezultanta ar fi o zi obişnuită şi monotonă, sigur, în relaţiile amoroase.

 

CAPRICORN Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Forţa morală şi curajul care te caracterizează suplinesc astăzi lipsa de energie provocată de oboseala cronică. Pe seară, relaxează-te! In perioada menţionată trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi.  Trebuie să incepi să faci economii, fără să-ţi schimbi esenţial felul în care traieşti – economia este arta prin care obţii maximum de la viaţă. Pe de altă parte conjunctura astrală indică faptul că este momentul să-ţi iei adio de la nişte planuri. Adică trebuie să schimbi modul de abordare, uneori tenacitatea este arma celui lipsit de imaginaţie.

 

VĂRSĂTOR Dedică ziua lucrurilor obişnuite de luni, de rutină, nu face multe promisiuni şi mai ales nu te împrumuta. Evită hotărât vreo noua afacere care promite bani mulţi, un nou joc piramidal! Nu exagera cu mesele. Supravegheaţi-vă, toţi nativii din zodie, deci, regimul alimentar. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna. Trebuie să-ţi îndrepţi atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să eviţi să fii tras pe sfoară. Mai ales dacă este vorba despre vreun “joc” cu bani. Evită decepţiile printr-o atitudine precaută şi o bună evaluare şi verificare a detaliilor. În mod particular sunt favorizaţi nativii din zodia Vărsătorului care desfăşoară activităţi medicale, de asistenţă socială etc.

 

PEŞTI În această zi de luni primeşti o veste buna şi una mai puţin fastă, dar activitatea cotidiana nu te lasă să faci o analiză aprofundată. Abia pe seară descifrezi consecinţele. E prea târziu… În special în relaţiile amoroase nu te lăsa condus numai de pasiune, mai foloseşte-ţi şi mintea. Şi vorbeşte, nu fi enigmatic mai mult decât trebuie, pentru că nu o să mai înţeleagă nimeni, nimic. Cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Pentru că dacă apartamentele se ieftinesc, brânza se scumpeşte! Sănătatea este în general bună. Trăieşte în prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasă planurile opulente şi strategiile iscusite. Lumea este mult mai primitivă decât poţi tu să-ţi imaginezi, aşa că nu complica lucrurile inutil.

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop