Editura Evenimentul si Capital

O veste bună, foarte bună! HOROSCOP 17 ianuarie 2019

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 16585 Vizualizari

Horoscop O știre cam enigmatică din ”The American Journal of Medicine”, numărul din ianuarie, spune că Thijs Ettema a făcut pași enormi în cercetările lui și nu este imposibil ca, în curând, poate chiar în anul 2019 să avem un tratament eficient și complet împotriva cancerului.

17 ianuarie

Horoscop Pe 17 ianuarie s-au născut Benjamin Franklin, Pedro Calderon de la Barca, Anton P. Cehov, Muhammad Ali (Cassius Clay), Al Capone, Dalida, Jim Carrey, Anton Şuteu, Radu Theodoru, Anton Balotă.

Horoscop Sinaxar, Cuviosul Antonie cel Mare, cel ținut mai ales de femei și de fete. Și Antonie cel Nou, din Veria.

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” Antanasiile, Circovii de iarnă, Fulgerătoarele.

Horoscop Asistăm, poate, la cea mai spectaculoasă dezvăluire a calendarelor suprapuse ale poporului român, al folclorului european. Circovii, provenind din slavonă, „ţircovnîie sviata” Sfinţii Bisericii, sunt triade de trei (rareori mai mulţi) sfinţi. Trei este numărul Sfintei Treimi, trei ciobănaşi avem în Mioriţa, trei sunt dorinţele pe care le pui, trei sunt încercările eroilor în basmele româneşti... dar sunt nenumărate exemplele puterii numărului trei. El face parte din magicul şir al lui Fibonacci.

Horoscop 16, 17 şi 18 ianuarie sunt, iarăşi, o perioadă a unei vechi sărbători europeană. Probabil a primilor locuitori, a dolicocefalilor. Nu se mai ştie cum se numea, cum se sărbătorea, la ce folosea. O sărbătoare, probabil a vânătorii, a înfrăţirii cu lupii, pecetluind legământul pe un nou an cu Lupul Şchiop, arhetipul şi totemul european.

Peste sărbătoarea cu nume uitat a vânătorilor, în calendarul păstorilor, al doilea la număr, s-au suprapus Filipii de Iarnă, lupii cei de temut, care trebuie respectaţi şi hrăniţi ca să nu facă pagube turmelor.

Al treilea calendar este cel al agricultorilor, care are conotaţii creştine. Sunt o mulţime de interdicţii în perioada de trei zile a Sfinţilor Petru, Antonie, Atanasie şi Chiril, în special în ceea ce priveşte lucrul. Cine nu ţine sfinţii, îl mănâncă lupul. Simplu!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, după cum bine știți una dintre bolile secolului este cancerul. O boală necruțătoare, care, rareori, este ameliorată prin tratament, sau operații mutilante. Și atunci se constată, de multe ori, că NU a fost cancer. Se cheltuiesc sume înspământător de mari pe tratamente foarte parțial eficiente care prelungesc agonia și torturează bolnavul. Dar speranță, există! Nu în medicamente scumpe, sau în minuni, ci în studiul celulei. Savanții studiază celulele ca să afle cum se poate opri înmulțirea, diviziunea lor, o oprire dirijată. Și ca orice caz biologic, sau medical, se merge istoric să se vadă mecanismul original, prima celulă care s-a divizat. Înțelegând mecanismul, se poate pune la punct o tehnică de oprire a înmulțirii anumitor celule, în speță, a celor canceroase.

O știre cam enigmatică din ”The American Journal of Medicine”, numărul din ianuarie, spune că Thijs Ettema a făcut pași enormi în cercetările lui și nu este imposibil ca, în curând, poate chiar în anul 2019 să avem un tratament eficient și complet împotriva cancerului.

Despre ce este vorba? În anul 2015, o echipă de cercetători de la Universitatea din Uppsala condusă de Thijs Ettema a descoperit ceva. Pe fundul oceanului, în curentul cald dintre Groenlanda și Europa. Poate cel mai vechi organism pluricelular, un microorganism pluricelular o eucariotă pe care l-au denumit ASGARD. După teste care au durat un an de zile, cercetătorii de la ”Nanjing Institute of Geology and Paleontology” au raportat descoperirea unei fosile eucariote datată la 1,5 MILIARDE de ani.

Cele două descoperiri par legate. Da și nu! Eucariotele de tip Asgard, adică Lokiarchaeota, Thorarchaeota, Odinarchaeota și Heimdallarchaeota sunt ciudate rău. Secvențele ADN-ului lor sunt, însă în toate organismele actuale. Cercetătorii caută ORIGINALUL, întregul, nu urmașii urmașilor. “It’s crucial that we have a look at the cells to see what they’re doing, but that’s extremely hard. Thor and Heimdall are present in shallower environments, but they’re less than 0.1 percent of the total microbial community. It’s like looking for a needle in a haystack, but we’re working on it.” - a declarat Thijs Ettema.

Gurile rele, savanții care râd pe la colțuri la congresele internaționale, spun că eucariotele Asgard sunt de origine extraterestră. Apar de niciunde, nu au strămoși pe Pământ și apoi devin cărămizile vieții, de neînlocuit. Microbii lui Dumnezeu!

Problema apariției vieții pe Pământ a pasionat multă lume. A curs multă cerneală, ba și sânge. Nu era lucru rar ca în secolul XIX să aibă loc un duel pentru a se tranșa dacă există generație spontanee, sau viața a apărut ca dar al Lui Dumnezeu.

Există un loc strâmt în teoria apariției vieții pe Pământ. Acum cincizeci de ani teoria la modă, pe care am învățat-o la școală, a fost cea a bulionului primordial, a ciorbei organice, o teorie marxist-științifică. În oceanul planetar, la temperaturi prielnice, în condițiile unor energii colosale, de tip seismic, fulgere imense și vulcanism, s-au combinat, aleatoriu, în mii, milioane, miliarde de ani compuși organici. Un compus s-a dovedit a fi viabil - a făcut saltul calitativ de la chimia organică la viață. Nimic de obiectat, din punct de vedere filosofic, doar Lovecraft spunea că în eternitate chiar și moartea, moare. Reciproca este că în suficient timp, în eternitatea miliardelor de ani poate să apară viața, ca un fel de generație spontanee, din combinarea oarbă, aleatorie, a compușilor chimici organici!

A trecut timpul și nu degeaba. S-au făcut descoperiri. S-a demonstrat că urme de viață există peste tot în Univers, chiar și în meteoriți. Și în praful stelar. Universul este plin de viață, sigur, la nivel de microorganisme, este ilustrarea Forței din filmele de SF. Cred că savanții care susțin că viața a fost adusă pe Pământ din spațiu, au dreptate. În definitiv, Dumnezeu nu este departe, în spațiu? După cum cred eu, în nemernicia mea, Dumneze ESTE Cosmosul, Universul cunoscut, pana la 13-14 miliarde de ani lumină, este o parte din El.

Dacă tot este vorba de Asgard și Thor o să văd câteva episoade din ”Stargate” parcă rasa Asgard se clona, erau mari maeștri în ingineria genetică, așa este? Răspunsuri există, dacă știi unde să le cauți.

Sper că cercetările savanților să aibă rezultate, poate chiar în anul acesta, ce m-aș bucura, este prea multă boală și tristețe pe Pământ, dar există mereu speranța - mâine poate fi mai bine ca astăzi, doar este în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Poţi primi o veste sau o informaţie care îți face plăcere. Unii dintre Berbeci pot primi veşti bune de la părinţi, copii, sau de la rude, în legătură cu o aniversare, sau un eveniment. Pe lângă aspectele bune ai şi nişte cuadraturi care fac ca astăzi mai nimic să nu-ţi convină. La asta se adaugă şi o oboseală şi o stare de lehamite şi plictiseală existenţială, cum nu ai mai avut de mult. Nici planetele colective nu sunt bine aspectate, aşa încât nici în societate nu prea ai ce căuta.

ULTIMA ORA! Iubita lui Liviu Dragnea, spitalizata! In ce stare se afla Irina si cati bani cheltuie seful PSD

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 22:31 Scrisoarea de RECOMANDARE a Laurei Codruţa Kovesi trimisă Parlamentului European 18:27 Stare de ALERTĂ în Rusia. O clădire a Universității Sankt Petersburg s-a PRĂBUȘIT și mai multe persoane sunt PRINSE sub dărâmături. Breaking News 16:22 Turcescu: „Kovesi ar putea candida la prezidențiale" 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA! 23:33 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 23:30 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 23:25 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 23:20 UPDATE. AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 23:11 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 22:43 Un MARTOR-CHEIE a făcut DECLARAȚII explozive. Noi informații despre Kovesi și ZBORUL în Jakarta 20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news 13:43 Avocatul Piperea, despre CITAREA Kovesi: „E un concurs de infracțiuni care ar putea determina o pedeapsă chiar de 10 ani. Este un cumul de acuzații grave." 12:27 News ALERT! PONTA, la ieșirea din sediul PARCHETULUI GENERAL. PROCURORII nu i-au ARĂTAT ce CONȚINE DOSARUL 12:24 Dan Andronic, despre AUDIEREA lui KOVESI: „Nu are cum să evite cerea PARCHETULUI”. News alert 22:57 BĂTĂLIA TITANILOR: Kovesi și Ponta FAȚĂ ÎN FAȚĂ! Via lui Ghiță o va TORPILA pe Kovesi 21:17 Ghiță și MOMENTUL ADEVĂRULUI despre Kovesi: „Ea a încercat să îmi închidă gura pentru că știam ce a făcut în tinerețe” 20:35 Ponta aruncă bomba: TRECUTUL Laurei Kovesi ESTE ALTUL DECÂT CEL ŞTIUT. Ce s-a întâmplat, de fapt, la vizita din vie? Breaking news 18:21 Ion Cristoiu devoalează anomalia din comportamentul Laurei Codruţa Kovesi: „Pentru prima dată, ea pune mâna pe telefon”