14 iunie

 

 

 

Horoscop Pe 14 iunie s-au născut Ernesto „Che” Guevara de la Serna, Harriet Beecher Stowe, Steffi Graf, Boy George, Donald Trump, Karel Gott, Giannina Naninni, Vasile Alecsandri, Vasile V. Vasilache, Dumitru Pârvulescu, Mihai Brediceanu, Cornel Coman, Alexandru Darie

 

Horoscop Pe 14 iunie sunt, în calendarul creștin-ortodox, Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita. Odovania praznicului Înălțării Domnului, în cel mobil.

 

În calendarul creştin fix este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe!

 

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu.

 

 

În “Kalendarul” cel vechi, de la daci, nimic, nimic. Lumea se pregătea de marile serbări ale solstiţiului de vară, de trecerea de la spiritele aerului la cele ale focului.

 

Ei bine, ieri începusem să vă spun ieri despre cei doi profesori ai mei tibetani. Mereu veneau câte doi, cred că este ideal pentru predat, transmiterea de informații. Am vorbit despre multe lucruri. Despre reîncarnare am discutat vreo trei luni. Ei aduceau argumente pro, eu contra. Părerea mea personală este că reîncarnarea este o excepţie foarte rară, când “matricea sufletului” este distorsionată, “coruptă” sau prinsă în vreo capcană psihică, sau în anumite condiţii rare cosmice. Și… trebuie să crezi în ea! Să o dorești, chiar, așa cum o condiție pentru Înălțare, este să crezi și să o dorești! Aduceam ca argumente experienţa şi studiile celor două religii majore, creştinismul şi islamul, care nu acceptă reîncarnarea, urmare cercetărilor dogmatice.

 

Pentru tibetani era regula! Totul se termina când eu declaram solemn: “Reîncarnarea nu poate să existe, pentru că nu este igenică!”  Nu ştiu ce asociaţie de idei făceau bunii călugări, pentru că tibetanii nu gândesc logic, aristotelic, ci sincronic, dar cei doi lama începeau să râdă în hohote, de să se dea peste cap. Se ridicau în picioare, îmi dădeau câţiva ghionţi prieteneşti, echivalentul bătutului pe spate european, apoi plecau râzînd şi vorbind repede în tibetana lor sonoră. Nu am încercat să învăţ limba lor, oare cum poţi să înveţi o limbă care are 11 (unsprezece) termeni pentru cuvântul “zăpadă”!

 

Despre astrologie am discutat unsprezece luni. Totul este cuprins în cinci caiete de matematică, din cele de o sută de foi, pe care odată şi odată o să le condensez în o sută, două, de pagini. Dacă o vrea Dumnezeu! Sau, niciodată, tot dacă o să vrea Dumnezeu!

 

Probabil că o să mă întrbaţi în ce limbă discutam cu preoţii lama. Ei bine, spre surprinderea domniilor voastre, în italiană! Şi latină, când nu ne mai înţelegeam. Dar foloseam şi engleza, franceza, germana, farsi şi urdu.

 

Călugării, profesorii mei, de fapt mai mulţi din acea lămărie, făcuseră diferite stagii şi cercetări la Vatican şi ştiau limba italiană și latina mult mai bine decât subsemnatul. Să ne amintim că latina era lingua franca, în istorie. Ați văzut ”Al 13-lea războinic”? Arabii se înțelegeau cu vikingii în limba latină!

 

Vedeţi, domniile voastre, pentru tibetani, limba este un mijloc de a transmite informaţii. Nici ei şi nici eu nu ne faceam probleme de gramatică, punctuaţie sau ortografie. Făceam schimb de informaţii ezotertice, nu scriam literatură!

 

Într-o carte-manifest a anilor ’60, „Dimineaţa Magicienilor” se menţionează populaţia Hopi din America Centrală. Limbajul lor este extraordinar, este vorba de o limbă a viitorului. Hopi nu au cuvine-substantiv, sau cuvinte-verb, ei au cuvinte-eveniment! Fără gramatică… Cu trei grade: sigur, imaginativ şi probabil. Vă daţi seama de superioritatea comunicării unei populaţii „primitive”!

 

Dar vine weekend-ul, cu distracţiile lui, aşa că să vă spun o glumă din aceiaşi carte:

 

S-a aflat că în Antile o femeie avea capacităţi telepatice. Vorbea cu un copac şi ceea ce voia să transmită ajungea la soţul ei care lucra departe, în oraş. Un profesor german de parapsihologie este trimis să investigheze fenomenul.

 

Savantul ajunge în Antile, o găseşte pe respectiva femeie şi o întreabă „Cum faci, de ce vorbeşti cu copacul?”  Femeia răspunde: „Dragă domnule, pentru că sunt săracă, dacă eram bogată îmi cumpăram un mobil!”

 

Vedeţi, preoţii lama m-au impresionat prin veselia şi zâmbetul lor permanent. Probabil că o mică, o foarte mică părticică din bucuria lor mi s-a transmis şi mie. Credinţa este bucurie, adevărul este veselie, viața este plină de haz, spuneau ei!

Sunt constatări universale, pe care le-am găsit şi în vechile scrieri creştine sau islamice. După cum: ”Astrologia este o metafizică veselă!” Mai am ceva să vă spun, dar mă ajunge timpul din urmă!

 

S-o lăsăm pe mâine, pentru că, deja ştiţi, în definitiv, mâine este o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

 

BERBEC   Umorul este garantat azi. Te poţi afla între nişte oameni care văd jumătatea plină a paharului. Trebuie să găseşti proporţia corectă între activitate şi repaos, între muncă şi distracţie. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia şi din cauze obiective. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, de asemenea trebuie să fii mai bine informat, găseşte şi alte surse decât cele pe care le ai acum. Pe seară o atitudine de genul „toţi o să avem de câştigat” este recomandată, mai ales dacă te întâlneşti cu prietenii la o terasă. Este vineri, doar…

 

TAUR    Este momentul să-ţi programezi un weekend plăcut, încă de astăzi. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.  Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă jumătate de zi munceşti pentru alţii. Relaţiile cu persoanele nascute in semne de aer şi foc sunt azi armonioase, dar nu şi cu cei din semne de apă şi pământ. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important, poate mai pe seară. Poate fi vorba şi de o înfruntare sentimentală, dar ce dulci sunt împăcările!

 

GEMENI   Azi ai o perioadă în care trebuie să spui direct şi cinstit care sunt interesele tale şi de ce ai nevoie. Atenţie la utilizarea unor substanţe ca medicamentele, alcoolul şi chiar dulciurile.  Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Încearcă să pari bucuros de toate noutăţile pe care ţi le comunică surâzători colegii şi/sau rudele, familia, părinţii, surorile, fraţii … „full catastrophe”, vorba lui Zorba Grecul, eternul balcanic cu rude şi pe la noi. Dacă ei sunt mulţumiţi, trebuie şi tu să fii entuziast, întreabă amănunte şi miră-te cât poţi. Nu este vorba de falsitate, ci de joc social pentru că astăzi ai nevoie de un regizor, că altfel nu te descurci!

 

RAC Faci eforturi ca să te achiţi de urgenţele cotidiene. Ai o înclinare naturală către armonie şi umor. Azi sunt pigmentate cu distracţii şi frivolităţi. După ce faci cumpărăturile de vineri!  Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti dimineaţa cât poţi dar vezi că este vineri şi băncile au program scurt. Elocvenţa ta poate va fi răsplătită. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili. Stelele iţi dau reuşita dacă eşti suficient de logic şi, bineînţeles, ai argumentele necesare!

 

LEU    O surpriză, sau ceva inedit! Astăzi, la serviciu, la muncă, unde activezi, ai mai mult de lucru decât de obicei. Pregăteşte-ţi o seară plăcută şi relaxantă ca să-ţi „încarci bateriile”!  Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Dimineaţa nu incepe nici o discuţie importanta sau vreo negociere inainte de miezul zilei. Schimba locul şi iti schimbi şi norocul! Poate, mai pe seară te duci la un spectacol, un concert. Merge şi un film nou. Există o viaţă culturală şi de distracţii extraordinară în România, profită!

 

FECIOARĂ Astăzi nu te implica în conflicte cu semnele de foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Nu pleca la drum! Evită discuţiile tranşante, pentru că pe orice subiect ar fi – astăzi nu eşti suficient de convingător. Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi amână călătoria, poate o ieşire la mare de weekend, pe mâine, e mai bine! În weekend nu încerca să înfrunţi, să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial priorităţile şi interesele tale.

 

BALANŢĂ   Atenţie la bani. Limitează cheltuielile la un nivel suportabil, dar nici să fii zgârcit! Călătoriile de plăcere sau o mica vacanţa de weekend sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. Ziua se anunţă favorabilă în ceea ce priveşte domeniul familial, conjugal, sau de cuplu. O veste care te interesează, probabil pe seara – încă nu poţi să-ţi dai seama cât de bună este. Ceva te deranjează! Poate fi doar o impresie, sau cineva te-a deochiat! Cooperarea cu noii tai parteneri sau colegi incepe să-şi arate dividentele, mai ales în distracţii şi în facturi de plătit. Nu pleca la drum, lasă pe mâine, dacă trebuie neapărat!

 

SCORPION   Domeniul emoţional este avantajat. Ziua de azi te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi, cu familia, cu anturajul. Nu întrerupe pe cel cu care vorbeşti, lasă-l să se descarce! Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta. Totul apare destul de neclar şi confuz la serviciu, sau unde munceşti. Conjunctura iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii pripite, sa ai răbdare, pentru că este posibil ca lucrurile să se lămurească. Sunt favorizate domeniile vieţii în comun, lucrurile pe care le împarţi cu dragoste şi plăcere cu cei dragi. Seara plăcută, poate fi chiar un eveniment social, sau un spectacol bun!

 

SĂGETĂTOR   Cu mai mult pragmatism şi efort bine dozat poţi să te simţi azi chiar foarte bine. În weekend este bine să nu pleci la drum, mai bine stai acasă şi odihneşte-te. Chiar ai nevoie de relaxare! Evită să mănânci in oraş, pregateşte-ţi ceva de acasa, poate nişte fructe şi totul o sa fie bine! Dacă ai de făcut deplasări sau călătorii astăzi este ziua, adică astăzi este ziua în care poţi începe drumul de weekend, sigur, dacă eşti foarte obosit şi vrei să te odihneşti nimeni nu te obligă la distracţie!

 

CAPRICORN   O veste pare că te interesează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt avantajate. Frecventează familia, anturajul, prietenii care te fac să te simţi bine venit şi confortabil. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi deoparte, măcar astăzi, vineri, planurile măreţe de un viitor strălucit. Astăzi conjunctura astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situaţii mai vechi şi sa lamureşti unele aspecte ale sentimentelor tale. Până la urmă, pe total o zi plăcută, distractivă, relaxantă, bine aspectată sentimental.

 

VĂRSĂTOR  Sentimente de solidaritate şi înţelegere domnesc în anturaj. Şi tu eşti punctul central! Nu risipi vraja, aşteaptă şi zâmbeşte. Poate au să-ţi ceră ceva, pentru că „interesul poartă fesul”! Profită de favorurile stelelor şi comunică cu cei dragi, familia, partenerul, prietenii, anturajul. Dar, atenţie, conjunctura cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Se apropie nişte termene sau examene şi nu ai chef deloc de muncă astăzi, vineri, sau în weekend şi nu poţi să te focalizezi! Concentreaza-te acum, ca să te distrezi după!

 

 

PEŞTI Deciziile par uşoare astăzi. Reuşeşti să-ţi aduci aminte de situaţii similare din trecut şi de soluţia câştigătoare. Experienţa contează, reflectezi! Si aşa poate să-ţi vină o idee noua, sau să-ti aminteşti de o relație folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, dacă nu le foloseşti. Eşti deosebit de inspirat în afaceri cu banii altora, ai patronului, firmei, statului, în special în achiziţii şi cumpărături. Dacă depinde de tine nu pleca astăzi în nicio călătorie lungă, dar pregăteşte-ţi un weekend distractiv.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop