Evenimentul Zilei > Horoscop > Fantoma unei galaxii schimbă ipoteza materiei negre. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (8). Horoscop
Fantoma unei galaxii schimbă ipoteza materiei negre. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (8). Horoscop

Fantoma unei galaxii schimbă ipoteza materiei negre. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (8). Horoscop

Horoscop PISICA – SCORPION Această Pisică poate apărea ca un simplu pod de lemn, vechi şi graţios peste apele înşelătoare ale semnului Scorpionului. Dar încearcă să-l traversezi! Din toate combinaţiile de semne este cel care te înşeală cel mai mult, dacă ai imprudenţa să te iei după aparenţe. Nu-l subestimaţi. După aparenţe, e o persoană graţioasă, apetisantă, numai nuri şi sex-appeal. Dacă te trezeşti prins în ghearele ei, nu ţipa şi nici nu încerca să te zmulgi. Nu vei reuşi decît s-o încurajezi să vîre mai adînc gheruțele. Ia-o cu binişorul. Şi, în timpul ăsta, bucură-te de moment. Dar fii cu ochii la uşa cea mai apropiată. Cînd Luna e plină, s-ar putea să-ţi fie de mare folos.

21 noiembrie

 

Horoscop  Pe 21 noiembrie s-au născut Voltaire, Komaravolu Chandrasekharan, Goldie Hawn, Ion Baciu, Traian Grozăvescu, Anghel Dumbrăveanu, Constantin Ciucă, Theodor Constantin.

Horoscop  În calendarul creștin-ortodox este Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Dezlegare la pește. Așa că o să fac o salată finlandeză cum m-a învățat Kirsi, soția prietenului meu Pekka. Sau o salată-pastă siriană, cum am văzut la bucătarul hotelului ”Casion” din Damasc. Humus mixat cu o conservă de pește, tuna, de preferință, cu lămâie și mirodenii. La sfârșit se pun câteva frunzulițe de pătrunjel pentru aspect și retușul gustului. Se servește pe tipsie de lemn, cu ceapă și usturoi alături. Unii adaugă ketchup. O mai fi în picioare hotelul, o mai fi în viață bucătarul?

 

Tradiţional, în ”Kalendar” este Ovidenia, Vovidenia, Filipul cel Mare, Filipul cel Şchiop.

 

Horoscop “Ziua în care începe iarna, Ovidenia, este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii, al morţii. Tema principală a legendelor consacrate acestei zile fiind văzul, vederea, lumina ochilor, prima vedere, prima apariţie, prima impresie – viziune asupra Lumii, viziunea lui Iisus, a cerului care se deschide, a armoniei divine, a lumânărilor aprinse pentru cei care nu au avut parte la trecerea din această viaţă” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 490.

 

Horoscop  Motivul creştin al Maicii Domnului care se împărtăşeşte din Biserică, care „vede tot şi aduce lumină”, urmează unor vechi practici magice apotropaice. Sătenii noştrii au avut întotdeauna imaginaţie.  Astfel se spune că cei care se pricep, solomonarii, „văd lucruri” în această zi şi fetele mari pot să-şi „vadă” ursitul.

 

Cine mai ştie, poate să facă şi să desfacă multe lucruri în această zi, mai precis în această noapte!

 

Sărbătoarea creştină a Luminii şi eresul popular se suprapun peste un arhetip, vechi de când lumea. Este, din nou, pentru a câta oară, motivul lupului, de data aceasta al Lupul cel Şchiop, avatarul Sfântului Andrei.

 

Magicul şi înţeleptul Lup Şchiop cu care se sfătuia Zamolxe în pădurea din preajma Rumi Davei. Legenda spune că Lupul Şchiop ştia graiul omenesc şi îl vorbea foarte bine.  Unii autori sunt de părere că Filipul cel Mare, Lupul cel Şchiop este sărbătoarea centrală a mitologiei lupului. De fapt cine zice lup, dac zice!

 

Dragi cititori, dragi lupi, padawani și hobbiți, astăzi este ultima zi din zodia Scorpionului. Mâine, 22 noiembrie, pe la miezul zilei, Soarele trece în mod convenţional din zodia Scorpionului în cea a Săgetătorului. Încă odată, precizez că nu trebuie să confundaţi "zodiile" cu "constelaţiile".  Zodiile sunt perioade de timp, de calendar, de circa 30 de zile, iar constelaţiile sunt grupuri de stele aflate la distanţe foarte mari, în spaţiu, unele de altele. De fapt, în prezent, Soarele se află în constelaţia Balanţă!

În antichitate timpul era măsurat, calendarul era stabilit, prin observaţia directă a Soarelul, Lunii şi a planetelor şi stelelor. Să ne amintim de "ceasul solar"! De aici denumirea unor constelaţii care a fost făcută după zodii şi nu invers. Ca dovadă concludentă, la alte popoare, care au altă metafizică, s-au grupat altfel stelele pe cer, sunt alte constelaţii, sau cele europene poartă alte denumiri! Am mai spus, dar o să repet, până o să înţeleagă toată lumea, că nu este greu. După cum Ascendentul nu este mai important ca zodia, în timpul vieții NU schimbi zodia sub care te-ai născut.

 

Dar, în același timp, pentru aceiași dată a nașterii sunt mai multe sisteme de zodiace. Dragi mei dragi, continui cu a opta zodie europeană (caldeeană), Scorpionul, care face combinații cu cei 12 ani-zodii chinezești. Repet, pentru că nu este nimeni obligat să-mi citească articolele în fiecare zi, fiecare ”horoscop” trebuie să se țină bine pe picioarele lui, să fie de înțeles ca o unitate de sine stătătoare. Astfel, o americancă, Suzanne White, acum vreo cincizeci de ani, a combinat zodiacul chinezesc cu cel european. Așa a apărut școala astrologică sino-caldeeană. Zodiile chinezești țin un an de zile, încep prin ianuarie-februarie, și sunt: Șobolanul, Taur (Bou, Bivol), Tigru, Pisica (Iepure), Dragon, Șarpe, Cal, Capră (Oaie), Maimuță, Cocoș, Câine, Porc (Mistreț). Denumirile duble, sau chiar triple, ale unor zodii provin de la interpretarea diferită a numelor lor scrise cu ideograme. Presupunând că fiecare știe în ce zodie europeană, caldeeană, este născut, zodia chinezească se poate afla foarte simplu. Intrați pe http://www.zodiacul-chinezesc.ro/. În dreapta sus a paginii găsiți un calculator. Introduceți anul, luna și ziua nașterii și obțineți zodia chinezească, elementul și polaritatea. Cu zodia europeană și cu nou aflata zodie chinezească, căutați în Zodiacul cu 144 de zodii. Dacă mai aveți nelămuriri sunt gata să le risipesc, întrebați la [email protected]mail.com. Deci, Scorpionul, în anii zodiacului chinezesc:

 

VIII. SCORPIONUL

 

85. ŞOBOLAN – SCORPION

Dacă ar exista un Premiu Nobel pentru isteţimea şi judecata corectă a modului cum funcţionează cele mai intime resorturi ale minţii omeneşti, Şobolanul-Scorpion l-ar obţine.

Caracterul său infect îmbină o minte ascuţită şi un temperament nesuferit. Este un pasionat al artelor oculte şi un căutător neobosit de adevăr. De altfel, are vocaţia adevărului. Spune adevărul despre tot ceea ce-l înconjoară. Şi întrucît de obicei oamenii nu doresc să ştie adevărul, adesea regretă c-a vorbit. A doua zi o ia de la capăt. “Poate de data asta, vor asculta” şi va primi din nou palme morale sau chiar reale.

Dacă în anturajul dumneavoastră există o astfel de persoană, ascultaţi-i sfatul. Nimic din ceea ce spune el nu trebuie luat în derâdere sau în glumă, deşi uneori pare a glumi cu adevărat. Cunoaşte ce-i mai bun şi mai rău în viaţă. Acordaţi-i toată atenţia.

 

86. TAUR – SCORPION

E o combinaţie redutabilă între două semne de apă. A-l avea prieten e o mare fericire, a ţi-l face duşman înseamnă a-ţi atrage distrugerea sigură.

Taurii (Bivolii)-Scorpioni sînt numai muşchi şi forţă. Sînt rezistenţi şi culanţi în acelaşi timp.

Fără frică în faţa pericolului, a bolii, sau a banalului ghinion, ei pot trăi şi supravieţui cu stil dezastrului.

Pe de altă parte sînt răzbunători şi ranchiunoşi. Sînt încăpăţînaţi şi vor întotdeauna să obţină ceea ce doresc, aşa cum văd ei lucrurile, fără a ţine cont de cei peste care ar putea trece.

Au o limbă ca de viperă şi nu se ascund în spatele cuvintelor. Ferească-se cel ce-ar vrea să stea în calea lor!

 

87.TIGRU – SCORPION

De data aceasta lemnul pluteşte la vale pe apă, vijelios.

Tigrul-Scorpion e genul de persoană care se aruncă de pe un pod în apă cu mult înainte de a învăţa să înoate.

Viaţa lui e un neîntrerupt şir de peripeţii.

Nu toate caracteristicile Tigrului-Scorpion sînt pozitive, dar toate emană forţa. Gangsterii pot fi adesea întîlniţi în acest grup de Tigri.

Pot fi morocănoşi şi acizi, genul de oameni care-ţi dau una-două peste nas. Nu vă lăsaţi înşelat: căutaţi sub pojghiţa de mojicie, substanţa moale şi vulnerabilă a unei persoane sensibile. E acolo, undeva…

 

88. PISICA – SCORPION

Această Pisică poate apărea ca un simplu pod de lemn, vechi şi graţios peste apele înşelătoare ale semnului Scorpionului. Dar încearcă să-l traversezi! Din toate combinaţiile de semne este cel care te înşeală cel mai mult, dacă ai imprudenţa să te iei după aparenţe.

Nu-l subestimaţi. După aparenţe, e o persoană graţioasă, apetisantă, numai nuri şi sex-appeal. Dacă te trezeşti prins în ghearele ei, nu ţipa şi nici nu încerca să te zmulgi. Nu vei reuşi decît s-o încurajezi să vîre mai adînc gheruțele.

Ia-o cu binişorul. Şi, în timpul ăsta, bucură-te de moment. Dar fii cu ochii la uşa cea mai apropiată. Cînd Luna e plină, s-ar putea să-ţi fie de mare folos.

 

89. DRAGON – SCORPION

Feriţi-vă, vine Dragonul Dragonilor! Pînă acum, cine avea controlul tuturor pasiunilor  celor mai arzătoare din lume? Cine putea inspira furii mai aprige şi ofensa mai mulţi oameni decît Scorpionul, prietenul nostru cu limbă de viperă și cu ac în coadă? Nu sînt mulţi cei care luptă pentru acest titlu.

E un luptător prin excelenţă acest Dragon-Scorpion. Luptă cu atîta vervă şi zel, încît uneori uită pentru ce a lansat atacul, de fapt.

În cel mai fericit caz, e o persoană cu temperament furtunos. Poate fi un avocat foarte bun, sau un general căruia-i place să-şi nimicească duşmanii prin forţă, nu prin strategie.

Nu e o persoană cu care se convieţuieşte uşor şi ar trebui să amîne căsătoria pînă cînd şi-a atins măcar unul din obiectivele “profesionale” pe care şi le-a propus.

 

90. ŞARPE – SCORPION

Apele învolburate ale Scorpionului vor încerca să stingă flacăra şi aşa destul de anemică a Şarpelui.

Pot rezulta ezitări, îndoieli de sine, chiar autodistrugere. Cele două elemente se vor confrunta permanent pentru întîietate.

Atîta emoţie adîncă şi gîndire profundă pot întuneca orizontul. Coşmarurile, ca şi frecventele visări cu ochii deschişi, nu trebuie neapărat să fie puse în slujba unui ţel negativ. Dimpotrivă, ele pot şi trebuie să fie canalizate spre a realiza activităţi creatoare.

Apa pare să ardă cu flacără orbitoare dacă torni deasupra puţin petrol. Ungeţi natura cinică a Şarpelui-Scorpion cu puţinÉ rîs.

 

91. CAL – SCORPION

Scorpionul stă calm de-o parte, gata să arunce o găleată cu apă rece peste focul Calului, în cazul în care acesta ar “sări peste cal”.

Combinaţia e solidă. Chiar şi ceea ce cuiva din afară îi par a fi crăpături grave în armura Calului-Scorpion, pentru el sînt simple zgîrieturi fără importanţă.

Uneori se complace în a juca teatru şi a se preface că e victima soartei, dar nu vă lăsaţi păcăliţi. Calul-Scorpion ştie întotdeauna exact ce face.

Sexualitatea este privită ca o problemă de mare importanţă şi tratată ca atare; pe deasupra, îi plac banii şi confortul.

Este capabil de a modifica traseul pe care şi l-a propus iniţial, pentru a include din mers, alte cîteva puncte de interes apărute pe neaşteptate.

Spre deosebire de alţi Cai, acestui Cal-Scorpion nu-i pasă de virtute sau corectitudine. Puţin cinic şi lipsit de scrupule, e de asemenea mult mai greu de domesticit cu ajutorul psihologiei bine aplicate decît alţi Cai.

Indiferent cum, el trebuie să-şi ajungă scopul şi de obicei reuşeşte.

 

92. CAPRA – SCORPION

Apa Scorpionului e stabilă ca nivel. Focul Caprei e mic, dar rezistent. Date condiţiile care-i trebuie, această Capră va arde fără pauză, cu flacără mare.

În momente de cumpănă, pe care nu le va putea trece uşor, oricît ar încerca, se va descărca prin discursuri acide sau provocări fizice.

Scorpionul e răzbunător şi are limba ascuţită. Capra-Scorpion urăşte să i se contrarieze proiectele şi să fie întoarsă din drum de cineva.

Nu-l loviţi cumva cînd a căzut. Nu vorbiţi de putere în momentele lui de cumpănă. Capra-Scorpion loveşte în duşmani cînd aceştia se aşteaptă mai puţin, iar loviturile lui sînt rafinate şi necruţătoare. Poate să le aştepte şi ani de zile.

Cu toate acestea, Capra-Scorpion e un prieten loial şi iubitor, însă la fel de pretenţios cu propria-i persoană cum este cu prietenii. Nu-l înşelaţi în aşteptări!

 

93. MAIMUŢA – SCORPION

Combinaţia nu e prea reuşită. Intră în joc tendinţa de a se lăsa copleşit de necazuri şi spiritul de autodistrugere.

Este, cu toate acestea, o persoană capabilă de a se distra şi a se simţi bine, cu condiţia ca ambianţa să fie adecvată firii sale.

Este o fire atît de sensibilă, încît orice necaz o poate face să deraieze mintal. Remediile cele mai bune sînt: dragostea, arta, muzica şi o mulţime de bani. Maimuţa-Scorpion este foarte senzuală, cu gîndire profundă şi o viaţă interioară bogată. Este, de asemenea, foarte creativă.

 

94. COCOŞ – SCORPION

Combinaţia aceasta de metal şi vigoare va părea mereu că înaintează cu paşi mari, chiar atunci cînd Cocoşul-Scorpion nu va face decît să se prefacă.

E mai priceput în a vorbi decît în a acţiona. E un bun orator.

Spre deosebire de alți Scorpioni, Cocoşul-Scorpion are o tinereţe spirituală şi mintală care nu-l părăseşte niciodată. Deseori, reacţionează infantil, vorba lui Băse.

Iuţi la mînie şi răzbunători, au  limba ascuţită şi veninoasă.

Nu le place să fie criticaţi. Din cauza acestei trăsături de caracter, adesea îi pun pe cei din jur într-o situaţie delicată. Uneori, pentru a evita dezamăgirea, lovesc cei dintîi şi apoi regretă că s-au grăbit.

Bănuitori din fire, ezită să se încreadă în prieteni. Sexualitatea lor e adeseori refulată sau prost direcţionată.

Pentru că le displace să-şi dezvăluie ceea ce ei consideră slăbiciuni, implicarea emoţională adevărată şi fără rezerve e “tabu” pentru ei. Complicaţiile îi plictisesc şi îi enervează.

 

95. CÎINE – SCORPION

N-aş vrea să mă găsesc vreodată în calea acestei persoane. Dotat cu calităţi superioare în a-şi învinge duşmanii şi a trece peste obstacole, el e feroce cînd e vorba de a apăra pe cineva care îi este drag, de un pericol, de orice natură ar fi el. Este obsedat de ideea de a face tot ce-i stă în putinţă pentru aceasta, şi nu-i puţin lucru!

E cinic, acid, are simţul umorului.

Îi lipseşte cu desăvîrşire încrederea în alţii şi e mereu cu ochii în patru să se apere de posibilii adversari.

Întîi muşcă, apoi latră.

Dacă-l vedeţi angajat într-o luptă, vă sfătuiesc să nu vă amestecaţi. S-ar putea să ieşiţi ciufuliţi bine de tot, şi la ce vă vor folosi scuzele, după?

 

96. PORC – SCORPION

Dacă ar trebui să fiu Porc, aş alege această combinaţie.

Scorpionul, deşi e semn de apă, e în largul lui cînd e vorba de putere şi de intrigă. Porcul este un semn al purităţii. În combinaţie cu Scorpionul însă, el capătă abilitatea de a manevra şiretlicurile mai bine decît oricare alt Porc.

Acest Porc ştie să se folosească de subterfugii.

În viaţa Porcului-Scorpion viaţa sexuală joacă un mare rol. Atenţie! Preocuparea exagerată în acest domeniu poate fi distructivă.

Porcul-Scorpion trebuie să fie atent să rămînă bine ancorat în realitate, pe calea dreaptă, ferindu-se de exagerări.

 

Dragii mei cititori, luni noapte s-a făcut o cumunicare importantă pe ”Dimineața Astrologilor” de către un savant britanic de la Univeristatea din Cambridge, mare astronom, dar care are și ”păcatul” astrologiei. Pentru oamenii inteligenți astronomia și astrologia se împacă bine. Kepler, de exemplu, în istorie. Și britanicul nostru. Nu i-am cerut permisiunea, așa că nu-i pomenesc numele, peste tot sunt mitocani cretini care fac mișto de ceea ce nu înțeleg, de ce să-l expun pe bunul om de știință! Ei bine, făcând observații cu marele telescop al Agenției Spațiale Europen, Gaia, s-a descoperit o nouă galaxie, lângă Caleea Lactee. Ca poziție de observație noua galaxie se găsește în constelația Antilia Pneumatica, din emisfera boreală. Nu au obervat-o până acum deoarece este de o densitate extrem de mică, materia principală a fost atrasă de Caleea Lactee. În jurul galaxiei noastre mai există 61 de mini galaxii, foarte vechi și aproape fără metale și mase mari de materie.  Ceea ce este surprinzător și excepțional la Ant 2, cum a primit numele noua galaxie, este că este gigantică, cam o treime din galaxia noastră și se află la numai 450 milioane de ani lumină. "This is a ghost of a galaxy," a spus Dr. Gabriel Torrealba, explicând de ce nu a fost observată până acum, din cauză că este aproape fără densitate și cu o luminozitate foarte mică. Mai mult, prezența acestei galaxii pune sub semnul întrebării controversata materie neagră, care ar fi trebuit să fie concentrată în mijlocul plin de energie al unei galaxii, după teorie.

 

Normal, o galaxie care cedează materie către Caleea Lactee, se contractă, devine pitică. Ant 2 a făcut invers, după cum am mai spus este o treime din galaxia noastră, o dimensiune gigantică, cu toate că este aproape lipsită de materie, are o densitate foarte mică, dar ceva ține toate acele particule laolaltă, ceva ce NU este materia neagră.

 

"Compared to the rest of the 60 or so Milky Way satellites, Ant 2 is an oddball," a spus coautorul comunicării, Dr. Matthew Walker, de la ”Carnegie Mellon University”.

Se pare că ipoteza cu materia neagră, nu se confirmă. Oricum, până în prezent nu a fost evidențiată nicăieri, era doar o ipoteză de lucru, rezultată din teoria relativității a lui Einstein. Care teorie, și ea…

Este târziu, nu o să mai intru pe Skype, nici pe LMDA, vreau și eu să-mi amintesc de demult. Tot îl pomenim astăzi pe Theodor Constantin, autorul unor romane de excepție, în genul polițist, detectiv, spionaj, crime. Cred că a scris aproape 30 de romane. Toate foarte bune. Le-am citit pe toate, ciclul ”Nebel” a fost grozav, dar capodopera lui rămâne ”La miezul nopții va cădea o stea” din anul 1957. A avut un succes enorm, peste o sută de mii de exemplare în trei ediții, a fost tradus, mai târziu, în 16 limbi străine, așa că în anul 1959 s-a turnat un film după roman, ”Secretul Cifrului” cu Emanoil Petruț, Mihai Mereuță, Geo Maican, Stamate Popescu, Angela Chiuaru, Dem Rădulescu. Într-un rol foarte episodic apare și Olga Tudorache. Regizorul, debutant la lung metraje artistice, dar i-a ieșit foarte bine, a fost Lucian Bratu. Un film alb-negru, bine făcut, bine jucat, bine condus, cum nu se mai fac astăzi. Ce actori de excepție am avut, ce regizori inspirați, ce cinematografie am avut… tempi passati !  Bine că opera supraviețuiește omului, așa se pot bucura și învăța generații întregi, despre excelența în cultură și artă. Sigur, numai dacă vor!

 

După cum, vrem, nu vrem, aici nu este democrație, pentru că în mod obligatoriu, mâine este o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC Aspectele benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că seamănă cu altă zi de miercuri! O veste de departe, o informație, un telefon sau un e-mail. Ceva de natura aceasta iti sugereaza astăzi ca trebuie sa faci urgent o schimbare in viata ta! Pe de altă parte și Uranus, retrograd, din ultimul grad ale zodiei îți insuflă idei revoluționare. Esti obosit si nu prea ai chef de discutii. Cu nimeni. Mai bine fa-ti ordine in hartii sau in foldere. O sa gasesti ceva ce iti va da o idee grozava! În ceea ce priveşte sănătatea stelele te averizează că bei prea puţine lichide. Nu uita că o apă de bună calitate este cheia sănătăţii şi a unei vieţi lungi. Nu lăsa pe nimeni, chiar bine intenţionat, să facă pe mediatorul în problemele tale sentimentale sau familiale.

 

TAUR  Conjunctura iţi indică să nu te repezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti, prin mobil, din presa, sau reţele sociale pot să clarifice problema. Lucrurile merg bine şi la serviciu şi acasă! Zi  bună pentru întâlniri şi discuţii liniştite care iţi vor face mare plăcere şi bucurie. La noapte o să visezi frumos şi colorat. Totul pare perfect, dar vai, ţine numai o zi! Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are ?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur, care viţel este probabil unul dintre cozodiacalii tăi!

 

GEMENI Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Nu eşti prea vesel azi, de aceea e bine să-ţi faci de lucru prin oraş, să te plimbi, poate faci ceva ordine prin haine, în orice caz să nu stai fără să faci ceva, să nu laşi furtunoasele gânduri să te cuprindă şi să te conducă, pâna seara iţi vei reveni. Cu Mercur, patronul tău cosmic, retrograd, dar nu este supărat pe tine, ai parte de o veste bună care te poate ajuta în viitor să câştigi mai mulţi bani.

 

RAC Ceva neprevăzut. Trebuie să lucrezi ceva pentru serviciu, în plus, sau ceva de rezolvat pentru familie. Spre seară ai impresia că ai urcat pe Everst, eşti foarte obosit, dar foarte mulţumit! Fii mai convingator si insistent cind soliciti. Ca esti un tip de treaba s-a constatat de mult. Desi planeaza aupra ta un uşor aer de neincredere. Ar fi cazul sa dovedesti ceea ce poti!  Stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveste cu visele tale. Cu mai multa tenacitate si noroc o sa ajungi unde iti doreai. Dar trebuie să-ţi faci un plan, o strategie, pentru Numele Lui Dumnezeu ! Nu mai aştepta să trecă timpul, nu te mai mulţumi cu puţin. Începe chiar de astăzi.

 

LEU Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul grupului şi aşteptînd iniţiative din partea ta. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. Nimeni nu-ţi vrea raul, iar duşmanii sunt plecati. Analizeaza bine şi vei vedea ca este o situatie obiectiva. Trebuie să redescoperi şi să te apropii de dorinţele şi nevoile tale originare, de nucleul motivaţiilor tale. Vei descoperi ce departe te-a dus valul vieţii de ceea ce îţi doreai tu de fapt. Nu ar fi rău să găseşti o cale de apropiere dintre ceea ce trebuia să fie şi ceea ce este în prezent. Ziua de astăzi îţi este favorabilă.

 

FECIOARĂ  Ai nevoie de mai multă mişcare, de mai mult sport, dar trebuie să eviţi mişcările bruşte. Nu trebuie să stai ore întregi sub duş, apa costă! Program plăcut pe seară, poate la un film nou. Semn mare de evenimente ciudate, care parcă vin din întuneric. Sau de comploturi, bârfe şi intrigi. Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura parerilor de rau se adună în inimă. Evită perioada aceasta de timp, mai ales în cursul dimineţii,  să dai sau să iei bani cu împrumut, sau să faci operaţiuni financiare importante. Dar, neapărat, neapărat, fă mai multă mişcare!

 

BALANŢĂ Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Profită de bunătatea stelelor, dar fără să exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri, tutun şi cafea! Astăzi ai o configuraţie bună, ai şansa să faci bine tot ceea ce începi şi să te împaci cu cineva pe care l-ai evitat multă vreme. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astazi armonioase, dar nu prea grozave cu cei născuţi în semne de apă şi pamânt. O anumită rutina se cere în profesie sau meserie şi se numeşte metodă, dar, atenţie, în dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca să-i intreţii mereu flacăra!

 

SCORPION Ziua de azi este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale sau personale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, ai o mare putere de focalizare, pe termen scurt, însă.  Păstrează-ţi zâmbetul pe buze, ciripeşte în continuare bârfe mondene şi vei fi cel mai apreciat. Nu te băga in discuţii serioase care privesc bani sau interesul altora. O zi bună. Poţi să-ţi iei o recuperare sau pur şi simplu te simţi foarte bine după orele de program. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Atenţie la mesele principale şi la cantitatea de alimente, sistemul digestiv este sensibil. În general Scorpionii sunt limfatici şi/sau colerici şi nu pot metaboliza cantităţi mari de alimente. De venin, da!

 

SĂGETĂTOR Nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în niciun fel, imediat. Dar verifică-le cu multă grijă! O zi bună în ceea ce priveşte domeniul relaţiilor umane. Daca stai acasă şi trebăluieşti este o zi excelentă, dacă nu – este la fel de bună in realizări şi în afirmarea ta la serviciu. Cu toate că nu prea ai bani, visele tale de mărire şi de imbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpăraturi în oraş, dar iata ceva neaşteptat te face să-ţi schimbi planurile. Este, totuşi, o veste bună!

 

CAPRICORN  Fă-ţi stereotipuri de exprimare! Lumea trece printr-o configuraţie malefică, cu Mercur retrograd, care provoaca şi mai mult haos in comunicare, dar tu nu trebuie să suferi din atâta lucru! O zi dedicată in special lucrărilor urgente în care vei risipi multă energie. Laşi pe planul doi lucrurile importante. O să vezi peste câteva zile dacă ai făcut bine, sau rău. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare pe care o meriţi. Dupa cum spune inteleptul, la un prieten trebuie sa gaseşti aprobarea faptelor tale, dar si un sfat adevarat, un pahar de apă şi o carte buna! Aşa că te poţi duce în vizită la un prieten. Astăzi nu trebuie sa forţezi lămurirea unor situaţii, deoarece atuul pe care te bazezi deseori, intuiţia şi inspiraţia, nu te ajută prea mult. 

 

VĂRSĂTOR Reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturaj, sau cu cineva din famile. Utopia caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Un aspect particular al stelelor te invită la mai mult calm şi la practicarea unui hobby legat de ştiinta sau tehnologie. Îţi place muzica bună şi lucrurile de calitate şi nici astăzi nu faci rabat la stadardul tău. O zi plăcută. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale, pe trăirile şi simţămintele tale. Nu lăsă pe mâine cînd poţi să laşi pe poimâine, dar la un moment dat lucrurile se aglomerează şi intri în criză de timp, apoi laşi lucrurile neterminate. O anumită ordine cosmică te ajută astăzi să pui lucrurile tale materiale şi spirituale într-o anumită clasificare care te face să te simţi bine şi în siguranţă.

 

PEŞTI Azi evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Primeşti o veste care îţi confirmă o bănuiala. Stelele iţi indica o mare energie vitală şi o carismă la cote maxime, aşa ca foloseşte-le pe amândoua în relaţia ta de dragoste! Iţi place viaţa senină şi senzuală. Inconjoară-te de lucruri placute, nu îţi trebuie mulţi bani, ci doar mult bun gust. Stelele si conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor dusmanilor stiuti si nestiuti. Astazi trebuie sa eviti asumarea de angajamente si responsabilitati pe termen lung, sa nu faci promisiuni gen pielea ursului din pădure – pe care apoi o sa le regreţi.

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop