Editura Evenimentul si Capital

Fantoma unei galaxii schimbă ipoteza materiei negre. Zodiacul cu o sută patruzeci și patru de zodii (8). Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10483 Vizualizari

Horoscop PISICA – SCORPION Această Pisică poate apărea ca un simplu pod de lemn, vechi şi graţios peste apele înşelătoare ale semnului Scorpionului. Dar încearcă să-l traversezi! Din toate combinaţiile de semne este cel care te înşeală cel mai mult, dacă ai imprudenţa să te iei după aparenţe. Nu-l subestimaţi. După aparenţe, e o persoană graţioasă, apetisantă, numai nuri şi sex-appeal. Dacă te trezeşti prins în ghearele ei, nu ţipa şi nici nu încerca să te zmulgi. Nu vei reuşi decît s-o încurajezi să vîre mai adînc gheruțele. Ia-o cu binişorul. Şi, în timpul ăsta, bucură-te de moment. Dar fii cu ochii la uşa cea mai apropiată. Cînd Luna e plină, s-ar putea să-ţi fie de mare folos.

21 noiembrie

Horoscop Pe 21 noiembrie s-au născut Voltaire, Komaravolu Chandrasekharan, Goldie Hawn, Ion Baciu, Traian Grozăvescu, Anghel Dumbrăveanu, Constantin Ciucă, Theodor Constantin.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox este Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Dezlegare la pește. Așa că o să fac o salată finlandeză cum m-a învățat Kirsi, soția prietenului meu Pekka. Sau o salată-pastă siriană, cum am văzut la bucătarul hotelului ”Casion” din Damasc. Humus mixat cu o conservă de pește, tuna, de preferință, cu lămâie și mirodenii. La sfârșit se pun câteva frunzulițe de pătrunjel pentru aspect și retușul gustului. Se servește pe tipsie de lemn, cu ceapă și usturoi alături. Unii adaugă ketchup. O mai fi în picioare hotelul, o mai fi în viață bucătarul?

Tradiţional, în ”Kalendar” este Ovidenia, Vovidenia, Filipul cel Mare, Filipul cel Şchiop.

Horoscop “Ziua în care începe iarna, Ovidenia, este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii, al morţii. Tema principală a legendelor consacrate acestei zile fiind văzul, vederea, lumina ochilor, prima vedere, prima apariţie, prima impresie – viziune asupra Lumii, viziunea lui Iisus, a cerului care se deschide, a armoniei divine, a lumânărilor aprinse pentru cei care nu au avut parte la trecerea din această viaţă” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 490.

Horoscop Motivul creştin al Maicii Domnului care se împărtăşeşte din Biserică, care „vede tot şi aduce lumină”, urmează unor vechi practici magice apotropaice. Sătenii noştrii au avut întotdeauna imaginaţie. Astfel se spune că cei care se pricep, solomonarii, „văd lucruri” în această zi şi fetele mari pot să-şi „vadă” ursitul.

Cine mai ştie, poate să facă şi să desfacă multe lucruri în această zi, mai precis în această noapte!

Sărbătoarea creştină a Luminii şi eresul popular se suprapun peste un arhetip, vechi de când lumea. Este, din nou, pentru a câta oară, motivul lupului, de data aceasta al Lupul cel Şchiop, avatarul Sfântului Andrei.

Magicul şi înţeleptul Lup Şchiop cu care se sfătuia Zamolxe în pădurea din preajma Rumi Davei. Legenda spune că Lupul Şchiop ştia graiul omenesc şi îl vorbea foarte bine. Unii autori sunt de părere că Filipul cel Mare, Lupul cel Şchiop este sărbătoarea centrală a mitologiei lupului. De fapt cine zice lup, dac zice!

Dragi cititori, dragi lupi, padawani și hobbiți, astăzi este ultima zi din zodia Scorpionului. Mâine, 22 noiembrie, pe la miezul zilei, Soarele trece în mod convenţional din zodia Scorpionului în cea a Săgetătorului. Încă odată, precizez că nu trebuie să confundaţi "zodiile" cu "constelaţiile". Zodiile sunt perioade de timp, de calendar, de circa 30 de zile, iar constelaţiile sunt grupuri de stele aflate la distanţe foarte mari, în spaţiu, unele de altele. De fapt, în prezent, Soarele se află în constelaţia Balanţă!

În antichitate timpul era măsurat, calendarul era stabilit, prin observaţia directă a Soarelul, Lunii şi a planetelor şi stelelor. Să ne amintim de "ceasul solar"! De aici denumirea unor constelaţii care a fost făcută după zodii şi nu invers. Ca dovadă concludentă, la alte popoare, care au altă metafizică, s-au grupat altfel stelele pe cer, sunt alte constelaţii, sau cele europene poartă alte denumiri! Am mai spus, dar o să repet, până o să înţeleagă toată lumea, că nu este greu. După cum Ascendentul nu este mai important ca zodia, în timpul vieții NU schimbi zodia sub care te-ai născut.

Dar, în același timp, pentru aceiași dată a nașterii sunt mai multe sisteme de zodiace. Dragi mei dragi, continui cu a opta zodie europeană (caldeeană), Scorpionul, care face combinații cu cei 12 ani-zodii chinezești. Repet, pentru că nu este nimeni obligat să-mi citească articolele în fiecare zi, fiecare ”horoscop” trebuie să se țină bine pe picioarele lui, să fie de înțeles ca o unitate de sine stătătoare. Astfel, o americancă, Suzanne White, acum vreo cincizeci de ani, a combinat zodiacul chinezesc cu cel european. Așa a apărut școala astrologică sino-caldeeană. Zodiile chinezești țin un an de zile, încep prin ianuarie-februarie, și sunt: Șobolanul, Taur (Bou, Bivol), Tigru, Pisica (Iepure), Dragon, Șarpe, Cal, Capră (Oaie), Maimuță, Cocoș, Câine, Porc (Mistreț). Denumirile duble, sau chiar triple, ale unor zodii provin de la interpretarea diferită a numelor lor scrise cu ideograme. Presupunând că fiecare știe în ce zodie europeană, caldeeană, este născut, zodia chinezească se poate afla foarte simplu. Intrați pe http://www.zodiacul-chinezesc.ro/. În dreapta sus a paginii găsiți un calculator. Introduceți anul, luna și ziua nașterii și obțineți zodia chinezească, elementul și polaritatea. Cu zodia europeană și cu nou aflata zodie chinezească, căutați în Zodiacul cu 144 de zodii. Dacă mai aveți nelămuriri sunt gata să le risipesc, întrebați la dom.profesor@gmail.com. Deci, Scorpionul, în anii zodiacului chinezesc:

VIII. SCORPIONUL

85. ŞOBOLAN - SCORPION

Dacă ar exista un Premiu Nobel pentru isteţimea şi judecata corectă a modului cum funcţionează cele mai intime resorturi ale minţii omeneşti, Şobolanul-Scorpion l-ar obţine.

Caracterul său infect îmbină o minte ascuţită şi un temperament nesuferit. Este un pasionat al artelor oculte şi un căutător neobosit de adevăr. De altfel, are vocaţia adevărului. Spune adevărul despre tot ceea ce-l înconjoară. Şi întrucît de obicei oamenii nu doresc să ştie adevărul, adesea regretă c-a vorbit. A doua zi o ia de la capăt. “Poate de data asta, vor asculta” şi va primi din nou palme morale sau chiar reale.

Dacă în anturajul dumneavoastră există o astfel de persoană, ascultaţi-i sfatul. Nimic din ceea ce spune el nu trebuie luat în derâdere sau în glumă, deşi uneori pare a glumi cu adevărat. Cunoaşte ce-i mai bun şi mai rău în viaţă. Acordaţi-i toată atenţia.

86. TAUR - SCORPION

E o combinaţie redutabilă între două semne de apă. A-l avea prieten e o mare fericire, a ţi-l face duşman înseamnă a-ţi atrage distrugerea sigură.

Taurii (Bivolii)-Scorpioni sînt numai muşchi şi forţă. Sînt rezistenţi şi culanţi în acelaşi timp.

Fără frică în faţa pericolului, a bolii, sau a banalului ghinion, ei pot trăi şi supravieţui cu stil dezastrului.

Pe de altă parte sînt răzbunători şi ranchiunoşi. Sînt încăpăţînaţi şi vor întotdeauna să obţină ceea ce doresc, aşa cum văd ei lucrurile, fără a ţine cont de cei peste care ar putea trece.

Au o limbă ca de viperă şi nu se ascund în spatele cuvintelor. Ferească-se cel ce-ar vrea să stea în calea lor!

87.TIGRU - SCORPION

De data aceasta lemnul pluteşte la vale pe apă, vijelios.

Tigrul-Scorpion e genul de persoană care se aruncă de pe un pod în apă cu mult înainte de a învăţa să înoate.

Viaţa lui e un neîntrerupt şir de peripeţii.

Nu toate caracteristicile Tigrului-Scorpion sînt pozitive, dar toate emană forţa. Gangsterii pot fi adesea întîlniţi în acest grup de Tigri.

Pot fi morocănoşi şi acizi, genul de oameni care-ţi dau una-două peste nas. Nu vă lăsaţi înşelat: căutaţi sub pojghiţa de mojicie, substanţa moale şi vulnerabilă a unei persoane sensibile. E acolo, undeva…

88. PISICA - SCORPION

Această Pisică poate apărea ca un simplu pod de lemn, vechi şi graţios peste apele înşelătoare ale semnului Scorpionului. Dar încearcă să-l traversezi! Din toate combinaţiile de semne este cel care te înşeală cel mai mult, dacă ai imprudenţa să te iei după aparenţe.

Nu-l subestimaţi. După aparenţe, e o persoană graţioasă, apetisantă, numai nuri şi sex-appeal. Dacă te trezeşti prins în ghearele ei, nu ţipa şi nici nu încerca să te zmulgi. Nu vei reuşi decît s-o încurajezi să vîre mai adînc gheruțele.

Ia-o cu binişorul. Şi, în timpul ăsta, bucură-te de moment. Dar fii cu ochii la uşa cea mai apropiată. Cînd Luna e plină, s-ar putea să-ţi fie de mare folos.

89. DRAGON - SCORPION

Feriţi-vă, vine Dragonul Dragonilor! Pînă acum, cine avea controlul tuturor pasiunilor celor mai arzătoare din lume? Cine putea inspira furii mai aprige şi ofensa mai mulţi oameni decît Scorpionul, prietenul nostru cu limbă de viperă și cu ac în coadă? Nu sînt mulţi cei care luptă pentru acest titlu.

E un luptător prin excelenţă acest Dragon-Scorpion. Luptă cu atîta vervă şi zel, încît uneori uită pentru ce a lansat atacul, de fapt.

În cel mai fericit caz, e o persoană cu temperament furtunos. Poate fi un avocat foarte bun, sau un general căruia-i place să-şi nimicească duşmanii prin forţă, nu prin strategie.

Nu e o persoană cu care se convieţuieşte uşor şi ar trebui să amîne căsătoria pînă cînd şi-a atins măcar unul din obiectivele “profesionale” pe care şi le-a propus.

90. ŞARPE - SCORPION

Apele învolburate ale Scorpionului vor încerca să stingă flacăra şi aşa destul de anemică a Şarpelui.

Pot rezulta ezitări, îndoieli de sine, chiar autodistrugere. Cele două elemente se vor confrunta permanent pentru întîietate.

Atîta emoţie adîncă şi gîndire profundă pot întuneca orizontul. Coşmarurile, ca şi frecventele visări cu ochii deschişi, nu trebuie neapărat să fie puse în slujba unui ţel negativ. Dimpotrivă, ele pot şi trebuie să fie canalizate spre a realiza activităţi creatoare.

Apa pare să ardă cu flacără orbitoare dacă torni deasupra puţin petrol. Ungeţi natura cinică a Şarpelui-Scorpion cu puţinÉ rîs.

91. CAL - SCORPION

Scorpionul stă calm de-o parte, gata să arunce o găleată cu apă rece peste focul Calului, în cazul în care acesta ar “sări peste cal”.

Combinaţia e solidă. Chiar şi ceea ce cuiva din afară îi par a fi crăpături grave în armura Calului-Scorpion, pentru el sînt simple zgîrieturi fără importanţă.

Uneori se complace în a juca teatru şi a se preface că e victima soartei, dar nu vă lăsaţi păcăliţi. Calul-Scorpion ştie întotdeauna exact ce face.

Sexualitatea este privită ca o problemă de mare importanţă şi tratată ca atare; pe deasupra, îi plac banii şi confortul.

Este capabil de a modifica traseul pe care şi l-a propus iniţial, pentru a include din mers, alte cîteva puncte de interes apărute pe neaşteptate.

Spre deosebire de alţi Cai, acestui Cal-Scorpion nu-i pasă de virtute sau corectitudine. Puţin cinic şi lipsit de scrupule, e de asemenea mult mai greu de domesticit cu ajutorul psihologiei bine aplicate decît alţi Cai.

Indiferent cum, el trebuie să-şi ajungă scopul şi de obicei reuşeşte.

92. CAPRA - SCORPION

Apa Scorpionului e stabilă ca nivel. Focul Caprei e mic, dar rezistent. Date condiţiile care-i trebuie, această Capră va arde fără pauză, cu flacără mare.

În momente de cumpănă, pe care nu le va putea trece uşor, oricît ar încerca, se va descărca prin discursuri acide sau provocări fizice.

Scorpionul e răzbunător şi are limba ascuţită. Capra-Scorpion urăşte să i se contrarieze proiectele şi să fie întoarsă din drum de cineva.

Nu-l loviţi cumva cînd a căzut. Nu vorbiţi de putere în momentele lui de cumpănă. Capra-Scorpion loveşte în duşmani cînd aceştia se aşteaptă mai puţin, iar loviturile lui sînt rafinate şi necruţătoare. Poate să le aştepte şi ani de zile.

Cu toate acestea, Capra-Scorpion e un prieten loial şi iubitor, însă la fel de pretenţios cu propria-i persoană cum este cu prietenii. Nu-l înşelaţi în aşteptări!

93. MAIMUŢA - SCORPION

Combinaţia nu e prea reuşită. Intră în joc tendinţa de a se lăsa copleşit de necazuri şi spiritul de autodistrugere.

Este, cu toate acestea, o persoană capabilă de a se distra şi a se simţi bine, cu condiţia ca ambianţa să fie adecvată firii sale.

Este o fire atît de sensibilă, încît orice necaz o poate face să deraieze mintal. Remediile cele mai bune sînt: dragostea, arta, muzica şi o mulţime de bani. Maimuţa-Scorpion este foarte senzuală, cu gîndire profundă şi o viaţă interioară bogată. Este, de asemenea, foarte creativă.

94. COCOŞ - SCORPION

Combinaţia aceasta de metal şi vigoare va părea mereu că înaintează cu paşi mari, chiar atunci cînd Cocoşul-Scorpion nu va face decît să se prefacă.

E mai priceput în a vorbi decît în a acţiona. E un bun orator.

Spre deosebire de alți Scorpioni, Cocoşul-Scorpion are o tinereţe spirituală şi mintală care nu-l părăseşte niciodată. Deseori, reacţionează infantil, vorba lui Băse.

Iuţi la mînie şi răzbunători, au limba ascuţită şi veninoasă.

Nu le place să fie criticaţi. Din cauza acestei trăsături de caracter, adesea îi pun pe cei din jur într-o situaţie delicată. Uneori, pentru a evita dezamăgirea, lovesc cei dintîi şi apoi regretă că s-au grăbit.

Bănuitori din fire, ezită să se încreadă în prieteni. Sexualitatea lor e adeseori refulată sau prost direcţionată.

Pentru că le displace să-şi dezvăluie ceea ce ei consideră slăbiciuni, implicarea emoţională adevărată şi fără rezerve e “tabu” pentru ei. Complicaţiile îi plictisesc şi îi enervează.

95. CÎINE - SCORPION

N-aş vrea să mă găsesc vreodată în calea acestei persoane. Dotat cu calităţi superioare în a-şi învinge duşmanii şi a trece peste obstacole, el e feroce cînd e vorba de a apăra pe cineva care îi este drag, de un pericol, de orice natură ar fi el. Este obsedat de ideea de a face tot ce-i stă în putinţă pentru aceasta, şi nu-i puţin lucru!

E cinic, acid, are simţul umorului.

Îi lipseşte cu desăvîrşire încrederea în alţii şi e mereu cu ochii în patru să se apere de posibilii adversari.

Întîi muşcă, apoi latră.

Decizia Guvernului care va INFURIA MILIOANE de romani! Ordonanta TOCMAI a fost aprobata!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI