Editura Evenimentul si Capital

Europa este amenințată de 12.000 de specii alogene. Ce s-ar întâmpla dacă jurnaliștii nu ar mai scrie despre oamenii politici? Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11305 Vizualizari

Horoscop În Europa există în prezent peste 12.000 de specii alogene, care, deci, nu sunt europene. Aproximativ 15% dintre acestea sunt invazive și se află într-­o creștere rapidă.

11 septembrie

Horoscop Pe 11 septembrie s-au născut O. Hanry, Pierre de Ronsard, D.H. Lawrence, Carl Zeiss, Lola Falana, Gherman Titov, Ferdinand Marcos, Lev Oborin, Franz Beckenbauer, Moby, Alexa Visarion, Ion Panţuru.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox, pe 11 septembrie sunt Sfinții Teodora din Alexandria și Eufrosin bucătarul. Nimic în ”Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" din 11 septembrie 2001 este cel mai cunoscut eveniment din toate timpurile. Nu ne mai pierdem timpul cu rememorarea lui, sau cu fel de fel de interpretări, comentarii și teorii ale conspirației. Un sondaj Gallup a arătat că 97,23% din populaţia globului ştie ce s-a întâmplat la 9.11.2001.

Se pune, doar, o întrebare: cine şi de ce a avut interesul să difuzeze aşa de mult acest eveniment? Să ne amintim că 97% din presa internațională, după cum afirmă Rupert Murdoch, este cea isterică, anarhistă, antinațională de stânga, în mare parte controlată de musulmani.

Am primit un material de la amicii mei din controlul intern şi direcţia de comunicare prin intermediul curieratului UE. Este vorba despre o situație mai veche, pusă prima dată în discuție în anul 2013. A rămas în coadă de pește, nu s-au luat măsuri eficiente, acum se încearcă altceva și o să vedeți de ce, vă redau, pe scurt conținutul.

”Comisia Europeană a propus un nou act legislativ pentru prevenirea și gestionarea amenințării crescânde pe care o reprezintă speciile invazive, animale, insecte, peşti, păsări, etc care sunt străine de Europa. În Europa există în prezent peste 12.000 de specii alogene, care, deci, nu sunt europene. Aproximativ 15% dintre acestea sunt invazive și se află într-­o creștere rapidă. Propunerea a fost concepută ca reacție la problemele care sunt cauzate de aceste specii alogene invazive și care se manifestă pe tot mai multe planuri:

-pe plan economic: pagube în valoare de cel puțin 12 miliarde EUR sunt provocate, annual, în Europa de specii alogene invazive; este vorba de pericole pentru sănătatea umană (de exemplu, efectele potențial fatale ale viespii asiatice și ale țânțarului-tigru), daune aduse infrastructurilor (de exemplu, clădirile avariate de troscotul japonez) şi pierderi de productivitate în agricultură (de exemplu, culturile distruse de nutrii);

-pe plan ecologic: speciile alogene invazive pot să afecteze grav ecosistemele și să cauzeze dispariția unor specii necesare pentru menținerea echilibrului mediului nostru natural. Mălinul american de exemplu, perturbează grav ecosistemele forestiere, iar veverița gri câștigă teren în fața veveriței roșcate. După pierderea de habitate, speciile alogene invazive reprezintă a doua cea mai importantă cauză a pierderii biodiversității la nivel mondial;

-pe plan politic: numeroase state membre sunt nevoite deja să cheltuiască resurse considerabile pentru a face față acestei probleme, însă eforturile lor nu dau rezultate dacă abordarea este una pur națională. De exemplu, campania desfășurată în Belgia pentru eradicarea "crucii-pământului" va fi subminată dacă specia se răspândește din nou din Franța."

Gurile rele de la Bruxelles spun, cu cinism, că propunerea a fost lăsată în așteptare, pentru că între speciile periculoase invazive nu a fost trecută și Homo Asiaticus Musulmanus. Sau, că nu era politic corect să se ia măsuri împotriva altor specii, decât cele europene.

Asiaticii sunt dușmanii noștri istorici. Năvălitorii, invadatorii, jefuitorii, ucigașii. Musulmanii sunt răul pomenit în Apocalipsă, ”curva Babilon”, creaturi ale diavolului, care se ridică împotriva Ordinii lui Dumnezeu, după cum spunea Fra Vicenzo, călugărul asasinat și el de către musulmani. De o mie de ani musulmanii sunt în atac, în expansiune, cuceresc, umilesc, violează, corup, cumpără și omoară. Degeaba au încercat cruciații să-i oprească, degeaba s-a încercat cu coexistența pașnică și cu teoria convergenței.

Mea culpa, să mă iertați, am păcătuit, am fost unul dintre cei care au crezut în pace, care au dus solii de pace și au crezut că au fost acceptate. Mulți ani am bătut Orientul și nu prin bazare, ci pe la cei care contează. Vorbeam de pace, de cultură, de cooperare, de comerț. Să știți că Orientul are oameni excepționali, uneori mai erudiți, mai înțelepți și mai inteligenți decât cei din Europa, sau America. Care păreau să fie de acord cu dividentele păcii. Mai mult, le plăceau! Dar, 911 a schimbat totul!

După aceea a început să funcționeze o logică a războiului în care eu nu aveam loc. Așa că m-am retras, am mai bricolat vesel ceva marketing politic, câteva campanii electorale, am scris pe unde am putut, apoi, de nouă ani, m-am pustnicit, aici în sihăstrie. Scriu aici, la EVZ și atât. Lumea aceasta a războiului și a fricii nu este a mea!

Cel mai mare reproș pe care am să-l fac islamului este că interzice muzica, opera, opereta, literatura, dansul, teatrul, cultura, în general, altfel decât cea aprobată religios.

Cea mai mică abatere de la regulile infernale este aspru pedepsită de creaturile diavolului, spunea Fra Vicenzo. Să ne amintim de prețul de milioane de dolari pus pe capul scriitorului Salman Rushdie, de crimele îngrozitoare comise la Paris împotriva caricaturiștilor, de crimele împotriva oamenilor de rând, peste tot în Europa. De la 911 și până în prezent musulmanii au asasinat 247 de europeni și 1.748 de persoane în alte locuri din lume. Așa este felul lor. Un război în toată regula! Sursă: Interpol.

Dar nu a fost așa. Doamne, îmi amintesc de mă trec fiorii, cum, acum 30 de ani, de Now Ruz, de Anul Nou iranian, la echinocțiul de primăvară, am ieșit, după obicei, la pic-nic. Acolo, în pădurea din Nordul Teheranului, au apărut actorii iranieni, cei care nu mai aveau voie să joace pe scândură. Monștrii sacri, îmbrăcați în straie de epocă. Au interpretat ”Șah-Nameh” în mijlocul pădurii, acolo nu-i găsea poliția religioasă. Spectacolul a fost de o frumusețe divină. Nimic nu l-a mai egalat de atunci, nu pot să uit cum jucau, cum recitau, de se auzea în toată pădurea, în sonora farsi pahlavi cultă, una dintre cele mai elaborate limbi din lume. Poate, la fel ca ebraica și greaca.

Tare aș vrea să pot să-mi pun din nou costumul de diplomat și să mă duc în Orient cu solii de pace și să fiu ascultat și aprobat. Uneori mă visez în compania unui rege, președinte, ministru, sau prinț. Vorbim despre pace, cooperare, comerț. Mă trezesc zâmbind. Apoi realizez că regele este mort de mult, președintele nu mai este nici el, prințul s-a pustnicit, la fel ca mine. Prezentul este o epocă a oamenilor de nimic, proști și violenți. Dar, vicleni și perverși. Uitați-vă la oamenii noștri politici. Pe vremuri, strămoșii mei nu le-ar fi dat nici să le țină calul, unora ca ei, nu să conducă o țară.

Mă gândeam și eu, precum Nastratin Hogea, ce s-ar întâmpla dacă toți jurnaliștii nu ar mai scrie despre și nu ar mai difuza în media oamenii politici, hai să spunem, două săptămâni. Vă răspund tot eu. Jurnaliștii și mai ales directorii de media ar deveni foarte bogați! Politicienii nu pot să fie anonimi. Ei trebuie să vă fie băgați pe gât în fiecare zi, pe orice media. Altfel, ar fi niște idioți de rând, nu VIP-uri cu voturi multe. Politicienii ar plăti oricât să redevină subiecte de media zilnică.

Dar, hai să încercăm să fim oameni, nu specii alogene, măcar o zi, poate mâine, în definitiv, așa spunem cu toții, mâine este o altă zi!

ATENTIE, SOFERI! Risti o AMENDA de 725 lei daca nu ai asta in masina!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI