Editura Evenimentul si Capital

UPDATE. Opoziție?!! Cinci planete retrograde, inclusiv Mercur. Eclipsă totală de Lună, în conjuncție cu Marte, în Vărsător. Săptămâna 23-29 iulie 2018. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 25215 Vizualizari

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, așa cum v-am anunțat, am trecut la horoscopul zilnic pe zodii, publicat, compact, pentru o săptămână înainte, în seara zilei de duminică.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, așa cum v-am anunțat, am trecut la horoscopul zilnic pe zodii, publicat, compact, pentru o săptămână înainte, în seara zilei de duminică.

Horoscop Oricum, este perioada concediilor, iar eu trebuie să-mi văd de ale mele, de sănătate. Dar nu veți scăpa așa ușor de mine! Dacă voi avea ceva de spus, o s-o fac pe cealaltă rubrică a mea, ”Conexiuni”. Și o să vă anunț aici, la ”Horoscop”.

Horoscop În perioada 23-29 iulie este o conjunctură astrologică complexă. Numai faptul că sunt patru planete retrograde și din seara zilei de 26 iulie și Mercur devine retrograd, este destul, ca să pună un astrolog profesionist pe gânduri. Gânduri negre, gânduri albe? Amestecate, de fapt!

Horoscop Saturn este retrograd la începutul Capricornului. Tot în Capricorn îl găsim și pe Pluton retrograd. Marte este retrograd la începutul Vărsătorului și Neptun în mijlocul zodiei Peștilor. Din seara zilei de 26 iulie și Mercur devine retrograd, în Leu. Mercur își reia mișcarea directă pe 19 august, tot seara, ajunge în mișcare ”cu spatele” de la 23 de grade la 11 grade în Leu.

Horoscop Dacă aș fi Vărsător, aș fi foarte prudent și precaut începând din seara zilei de 27 iulie, de fapt mai toată perioada. Dacă aș fi Leu, aș fi extrem de precaut în comunicare și în discuții, de orice gen, până pe 19 august. De fapt, prin aspecte, încărcătura ciudată a planetelor retrograde se împarte la tot zodiacul, dar nu în aceiași măsură. Însă, mai nou, s-a observat că Mercur retrograd încurcă socotelile și face necazuri la toate zodiile. S-a discutat despre acest lucru pe ”Dimineața Astrologilor”. Opinia mea, dar și altora, sprijinită apoi de toți ceilalți, este că suntem epoca comunicării globale în care suntem bombardați cu informații de pe tot Pământul, unele, puține, care ne trebuie, iar marea majoritate sunt inutile, dacă nu periculoase. Este normal ca o influență negativă asupra comunicării să se răspândească rapid și asupra altor domenii ale vieții.

Horoscop Dar în seara zilei de 27 iulie are loc o eclipsă totală de Lună, vizibilă și din România. În conjuncție cu Marte, în Vărsător. Cam neplăcut și îngrijorător, seria eclipselor de Lună în Vărsător, în cursul istoriei, nu a arătat nimic bun!

Horoscop Eclipsa se poate observa de pe tot teritoriul României, mai ales faza cu Luna roșie, de fapt stacojie, efect optic la penumbra Pământului. De exemplu, pentru Drajna de Sus, eclipsa parțială de Lună începe la ora 21:24. Devine totală la ora 22:30 cu maximum la ora 23:21. Eclipsa totală de Lună se sfârșește la ora 00:13 din ziua de 28 iulie, iar cea parțială se sfârșește la ora 01:19. Eclipsa prin penumbra Pământului se sfârșește la ora 02:28. Pentru localitatea domniei vostre puteți găsi orele eclipsei totale, parțiale sau prin penumbră, ca și coordonatele Lunii, pentru observații la

https://www.timeanddate.com/eclipse/in/romania.

Horoscop Eclipsele au îngrijorat și speriat întotdeauna oamenii, fie că erau din epoca pietrei cioplite, sau a post-adevărului. Eclipsa este un fenomen rar, poate de aceea oamenii i-au dat o latură negativă, mai ales eclipselor totale de Soare.

Hipparchus din Niceea, nota în secolul II înainte de Hristos, în a sa operă capitală ”Hierarhiile Cerești” din care ne-au parvenit doar fragmente că: ”...eclipsele de Soare și de Lună sunt semne rele, mai ales pentru cei din zodia unde au loc”.

Claudius Ptolemeu din Alexandria, autorul ”Tetrabiblos” baza astrologiei moderne, scrie în ”Centiloquim”, paragraful XCVI: ”Într-o eclipsă, semnificații precum cele din vecinătatea caselor angulare, arată că evenimentele sunt hotărâtoare. Natura stelelor concordante cu eclipsa, planetele și de asemenea, stelele fixe, și de asemenea cele ascendente, trebuie de asemenea considerate, verdictul fiind dat în consecință”

Nostradamus scria despre singura eclipsă datată, fără să fie cifrată, în Centuriile sale, cea din 1999, că ”Regele Terorii coboară pe Pământ”. Ceea ce nu a întârziat să se producă în anul 2001!

Jean-Baptiste Morin de Villefranche autorul ”Astrologia Gallica” în 26 de volume, nota: ”...eclipsele sunt periculoase. Cele de Soare mai periculose, pentru că Luna doar reflectă lumina Soarelui. Trebuie avută în vedere zodia dar și casa în care are loc eclipsa, dar și aspectele astrului eclipsat, cu celelate planete.”

Alfonso Del Bello, nota în ”Astrologia Onomantica”: ”... eclipsa totală de Lună aduce probleme sentimentale de tot felul, în orice caz probleme cu femeile, sau de natură feminină, mai ales semnului în care are loc eclipsa”.

Robert Fludd, medic și astrolog, notează la fel ca și John Dee că: ”nu este bine deloc să te naști în timpul unei eclipse de Soare, sau de Lună”.

Pierre d’Ailly, în ”Astrologia Christiana”: ”…eclipsele sunt fenomene naturale astronomice, rare. Trebuie văzut în istorie când au avut loc eclipse în același semn, și determinat dacă a fost de bine, sau de rău.”

Horoscop Dar cred că înțelepciunea poporului nostru, folclorul, este mai presus de savanți. Iată o carte rară scrisă de Otescu Ion și apărută la Tipografia Carol Göbl, în București, anul 1907: ”Credințele țăranului român despre cer și stele”. De acolo, citez numai câteva vorbe vechi:

”Eclipsele se produc din cauza păcatelor omenești și a mâniei lui Dumnezeu și sunt semne pentru nenorocirile viitoare.”

Întunecimile de Soare și de Lună se fac atunci când Dumnezeu poruncește vârcolacilor să le mănânce ca lumea văzând aceasta, să se mai abată de la rele.”

”Când este eclipsă și se întunecă de tot Luna, că se lasă întunericul cu făpturile lui, este bine pentru creștin să aprindă în casă lumânarea de la Paște.”

Dragi lupi, padawani și hobbiți, dacă aveți nevoie de sfatul meu, știți unde să-l găsiți la dom.profesor@gmail.com. Dar după cum știți, nu fac horoscoape personale și nu socializez, nu port corespondență, o întrebare, poate, un răspuns, dacă mă pricep, fără abonament, fără alte precizări. Nu am timp, domniile voastre sunteții mii, eu, unul singur!

Așa cum v-am spus întotdeauna, aveți speranță, după săptămâna aceasta o să fie, mereu, o altă săptămână!

UPDATE. sâmbătă 28 iulie 2018 ora 13:50. Am urmărit eclipsa de Lună, prin refractorul Gina, un Nusthell Voyager mărit la 137 mm, cam horror, eclipsa. Cățeii de peste tot lăstrau, cocoșii cucurigau, ba au intrat și mistreții în ogorul de cartofi al lui nea Roșu, de s-a apucat să tragă cu pușca noaptea târziu, ca să-i sperie pe porci. Apoi că tot nu aveam somn am făcut o vedere pe net asupra cum s-a oglindit eclispa de Lună, Luna în conjuncție cu Marte retrograd, în Vărsător. Surpriză! Peste tot săracul Marte era în OPOZIȚIE!!! Dar nu se spunea cu cine, cu guvernul, cu președintele, în opoziție cu opoziția? Ba pe unele situri ale prostimii se spunea că vai, ce fenomen rar, Luna este în opoziție cu Soarele. Analfabeților, Luna este în OPOZIȚIE cu Soarele de fiecare dată când este plină, de cel puțin odată pe lună. Marte este în OPOZIȚIE cu Soarele cam odată la doi ani. Nu sunt fenomene rare, fiecare în parte. Dar, eclipsă de Lună totală (nu este cea mai lungă din istorie, nici măcar din mileniu, sau din secol) în conjuncție cu Marte, retrograd, în Vărsător, este un spect mai rar. Nu vreți să știți ce s-a întâmplat în istoria cunoscută, cam de patru ori, până acum, când s-a repetat acest aspect! Nu știu dacă am fost clar. Luna era plină, eclipsată de umbra și penumbra Pământului și în conjuncție cu Marte, retrograd. Puteați să-l vedeți pe Marte cel roșu, puțin sub Lună. Deci, dacă Luna plină este în opoziție cu Soarele, iar Luna este în CONJUNCȚIE cu Marte, atunci și Marte este în OPOZIȚIE cu Soarele! Dacă A=B și B=C, atunci și A=C, logica aristotelică elementară! Dar aspectul principal este CONJUNCȚIA Lunii eclipsate cu Marte, retrograd, Luna a fost eroina noaptea trecută, OPOZIȚIA lui Marte, retrograd, cu Soarele durează o perioadă mai lungă de timp, zile, poate săptămâni, depinde de aproximația admisă, care poate fi de la 5 la 7 grade.

٭ ٭ ٭

Horoscopul zilnic, pe zodii, pentru săptămâna 23-29 iulie

BERBEC Luni, o zi parcă dedicată pentru a începe cu dreptul o nouă săptămână de muncă, sau de vacanță, după caz, dar și durerilor de cap, la propriu sau la figurat. Aşa că ţine un calmant la indemâna. Marți, ai o idee, un proiect important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Miercuri ești fleț și confuz, așa că ferește-te să pierzi bani, iar joi horoscopul tau indica relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant și apă. Vineri, zi de cupărături săptămânale, dar fă-ți o listă, nu cumpăra tot ce vezi cu ochii! Weekendul, pentru o buna parte din nativii din Berbec este bun - veselia, entuziasmul si buna dispozitie sunt coordonatele principale.

horoscop

TAUR Luni ai un început mai dificil, weekendul te trage înapoi, marți trebuie să fii atent, portofelul nu-i sac fără fund! Sau cardul, chiar daca este pe debit. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine. Miercuri, ziua comunicării a lui Mercur – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica nu este bine să faci promisiuni sentimentale! Joi, egoismul bine temperat te salveaza de deceptii. Spune clar, nu, nu da speranțe inutile. Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, vineri, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primează. Weekendul este plat și trece repede, ca orice weekend de vară când îți propui să faci multe și nu faci nimic.

Rares Bogdam, ANCHETAT la DNA. Cozmin Gusa a facut anuntul

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI