Editura Evenimentul si Capital

Care zodii vor avea bani în anul 2019. Statistica și astrologia. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 29539 Vizualizari

Horoscop Anumite ritmuri biologice sînt vizibil influenţate de Soare, ritmurile circadiene ale organismului uman: variaţia temperaturii corporale, succesiunea stării de veghe şi de somn, activitatea rinichilor etc. De asemenea ouăle fertilizate răspund la ciclul solar. Micuţele şi simpaticele rozătoare cunoscute sub numele de hamsteri respectă, în condiţii normale, ciclul solar.

27 septembrie, joi

Horoscop Pe 27 septembrie s-au născut Samuel Adams, Louis Botha, Ştefan Bathory, Sir Martin Ryle, Lhasa de Sela, Meat Loaf, Avril Lavigne, Alexandru Ciucurencu, Dumitru Prunariu, Al. Papiu-Ilarian, Grigore Hagiu, Simona Halep.

Horoscop Pe 27 septembrie, în calendarul creştin ortodox, sunt Sfinţii: Antim Ivireanul, Calistrat şi Epiharia. În “Kalendar” continuă Zilele Lupului, Berbecarii.

Horoscop Sub diferite forme: “Macrocosmosul influenţează Microcosmosul”, “Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pre Pămînt”, “cum este în cer, sus, aşa este şi pe pămînt”, ”ce a fost, o să mai fie” principitle de bază al astrologiei au intrat în viaţa zilnică.

Dar CUM funcţionează, CARE este mecanismul astrologiei? În decursul timpului s-au dat mai multe explicaţii, dar nici una dintre ele nu cred a fi cea corespunzătoare şi deci nu le vom menţiona aici. Ceea ce este cert, este că, la fel ca şi curentul electric şi energia atomică, despre care de asemenea nu ştim chiar totul (dar asta nu ne împiedică să le folosim) - deci, la fel ca şi alte domenii care nu au explicate pe deplin modul de acţionare - astrologia funcţionează.

Că Soarele este sursa energiei care influențează viaţa pe Pămînt - acesta este un lucru pe deplin cunoscut şi acceptat. De asemenea statisticile medicale au făcut public faptul că există o legătură între ciclul activităţii solare şi frevenţa accidentelor cardio-vasculare. Anumite ritmuri biologice sînt vizibil influenţate de Soare, ritmurile circadiene ale organismului uman: variaţia temperaturii corporale, succesiunea stării de veghe şi de somn, activitatea rinichilor etc. De asemenea ouăle fertilizate răspund la ciclul solar. Micuţele şi simpaticele rozătoare cunoscute sub numele de hamsteri respectă, în condiţii normale, ciclul solar. Puşi în condiţii speciale, fără lumină naturală, îşi reajustează ciclul activităţii zilnice la perioada mai lungă a zilei lunare.

Că Luna provoacă mareele apelor oceanelor şi mărilor - este de asemenea un fapt cunoscut şi acceptat. La fel de cunoscut este faptul că la Lună plină creşte incidenţa unor crize nervoase. Probabil că mai puţin cunoscut este faptul că o anumită specie de crab oceanic îşi schimbă culoarea după fazele Lunii; iar că scoicile, care îşi închid şi deschid valvele în funcţie, se părea, de flux şi reflux, transportate la mii de kilometri de locul de origine, în condiţii de laborator şi-au schimbat ritmul activităţii, după trecerea Lunii la meridianul respectiv. Multe nevertebrate îşi reglează ritmul după ciclul Lunii - viermii Palele viridis şi Planaria, aricii de mare etc.

Fără nici o îndoială, există o legătură între perioada fazelor lunare şi ciclul menstrual feminin. Un om de ştiinţă american, doctorul Dewan, a reuşit să normalizeze ciclul mai multor femei, convingîndu-le să lase în dormitor o lumină aprinsă noaptea, timp de trei nopţi, începînd cu a 14-a zi a ciclului - becul aprins fiind un simulacru de Lună plină. Tratamentul a dat o reuşită parțială, dar majoritatea femeilor s-a simțit mult mai bine după ”tratament”.

Exemplele anterioare au fost date cu scopul de a se stabili o apropiere faţă de faptul că planetele influenţează statistic, într-un fel sau altul, viaţa de pe Pămînt. După cum știți Soarele și Luna, în astrologie, sunt numite tot ”planete”, uneori ”luminarii”.

Şi celelalte planete ale sistemului solar au o oarecare influenţă asupra vieţii omului de pe Pămînt - ne-o demonstrează cercetările publicate de soţii Francoise şi Michel Gauquelin la în a doua jumătate a secolului trecut. Aceste cercetări, folosind metode statistice şi ale calculului probabilităţilor, au luat în considerare datele a peste 27 000 persoane, născute între anii 1794 şi 1945, cu mare preponderenţă pentru ultima perioadă de timp. Datele au fost recoltate din diverse ţări vest-europene: 12 000 din Franţa, 7 000 din Italia, 3 000 din Germania, 3 000 din Belgia şi 2 000 din Olanda. Dintre cele 27 000 de date, 16 000 aparţineau unor personalităţi cunoscute care au reuşit în viaţă, în profesie, iar 11 000 de date aparţineau unor persoane medii, care nu s-au ilustrat prin nimic deosebit. Studiul a urmărit, printre altele, stabilirea unei legături între o anumită dispunere a planetelor în horoscopul nativ şi reuşita în profesie.

Rezultatele au fost spectaculoase și sunt cuprinse în volumul de 316 pagini, ”Le Dosier des Influences Cosmiques” apărut în anul 1971:

- la cei 3 647 de oameni de ştiinţă şi medici de renume, s-a constatat un procent ridicat de horoscoape native avînd pe Saturn şi Marte în unghiul ascendentului sau la culminaţie. Probabilitatea ca acest lucru să fie o simplă întîmplare a fost calculată ca fiind 1: 500 000.

- la cei 3 438 de militari de carieră, personalităţi cunoscute, ofiţeri superiori, generali, Jupiter şi Marte se găseau în momentul naşterii fie la orizontul estic, fie în mijlocul cerului - aceasta într-un procentaj așa de însemnat, încît şansa ca acesta să fie de domeniul hazardului a fost calculată ca fiind mai mică de unu la un milion.

- la cei 2 088 de sportivi de renume, campioni, planeta Marte se afla la ascedent sau la culminaţie, într-o statistică surprinzătoare, 452 de cazuri în loc de 358, cît ar fi fost media, ceea ce lasă întîmplării numai o şansă la cinci milioane.

- la cei 1 352 de scriitori cunoscuţi, Luna este la ascendent sau la culminaţie în 292 de cazuri în loc de 225; hazardul este 1: 100 000.

Exemplele pot continua, actorii şi jurnaliştii par a fi influenţaţi de Jupiter, politicienii de Lună şi Jupiter etc.

De remarcat este faptul că la “datele martor” ale celor care nu au reuşit mai mult decît mulţumitor în viaţă, în profesie, nu s-a evidenţiat o configuraţie preferenţială a planetelor.

Cu toate că, iniţial, soţii Gauquelin, care nu erau astrologi, au afirmat că au descoperit un principiu nou, care contrazice tradiţia astrologică, ei nu au făcut, după cum spunea Andre Barbault, care a consacrat studiului astrologiei peste 50 ani, decît să confirme nişte precepte stabilite de foarte mult timp şi menţionate încă de acum două mii de ani. Astfel, în Tetrabiblos, poate cea mai importantă lucrare scrisă despre astrologie, alcătuită de Claudius Ptolomeu în primul secol, putem găsi în Cartea a IV-a, capitolul 4 - “Despre profesiuni”: “Stăpînul profesiei se găseşte în relaţie cu poziţia Soarelui şi în semnul mijlocului Cerului. Trebuie să luăm în consideraţie planeta care, fiind cea mai apropiată de Soare, răsare dimineaţa înaintea lui, şi planeta care este la Mijlocul Cerului.

Din aceeaşi lucrare: “ Cînd planetele sînt în unghiuri, ele dau nativului o minunată putere şi imperiul lumii. Dacă nu există nici o planetă în unghiuri (adică în jurul ascendentului, descendentului, M. C. şi I. C.) el (nativul) va fi fără strălucire şi nu va putea să ocupe poziţii importante”. (Cartea a IV-a, capitolul 3 - “Despre demnităţi”.)

Ptolemeu asocia planeta Marte cu reuşita “prin intermediul armelor”. Saturn cu “gîndirea profundă”, Jupiter cu “arta de a guverna”. Quod Erat Demonstrandum!

Dar, recurgerea la statistici, nu este nici nouă și nici o surpriză în astrologie. Acum cinci-șase mii de ani, în Sumer, s-au făcut observații statistice pe o perioadă de cel puțin nouă sute de ani. Preoții, oamenii de știință, din acele timpuri, au scris pe milioane de tablițe de lut arse, cu cuneiforme, datele când au avut loc anumite evenimente importante și aspectele, conjunctura astrelor, în acele momente. Alte tăblițe legau caracterul, caracteristicile de comportament, calitățile și defectele oamenilor, de data nașterii. Repet, milioane și milioane de tăblițe de lut arse. Foarte puține, câteva, s-au salvat pâna astăzi. De ce? Invadatorii arabi, care nu aveau nimic comun cu sumerienii, akkadienii, caldeenii, mezii, sau babilonienii au folosit tăblițele de lut arse drept… cărămizi. Probabil că nu știți, dar o mare parte din orașul Bagdad a fost construit cu cărămizile luate din mărețul Babilon! Orașe și sate construite din… cărți! Sublim și groaznic, în același timp!

Ceea ce este ciudat și susțin oamenii de știință, sumerologii, este că astrologia se pare că a apărut mult înaintea scrisului, în Sumer, de unde a început totul, cu mii de ani înaintea chinezilor. Se pare că de aici, din Mesopotamia, țara dintre ape, dintre Tigru și Eufrat, au radiat multe informații în toată lumea și apoi au fost adaptate după felul poporului respectiv.

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI