Editura Evenimentul si Capital

Ca să nu aveți probleme în 2019, ce să faceți în ceea ce a mai rămas din 2018, pe zodii. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10032 Vizualizari

Horoscop Comunicarea mea din noaptea schimbării orei, pentru ”Dimineața Astrologilor”, se referă la prevedere. Practic, au mai rămas doar două luni din anul 2018. Ce putem face ca să prevenim eventualele probleme, necazuri, neplăceri, din anul 2019 în perioada care a mai rămas din 2018, repet, două luni de zile.

26 octombrie, vineri

Horoscop Pe 26 octombrie s-au născut Francois Mitterand, Hillary Rodham Clinton, Mohammed Reza Pahlavi, Dimitrie Cantemir, Dosoftei, Barbu Catargiu, Corina Chiriac, Vasile V. Vasilache, Dinu Tănase, Constantin C. Giurescu, Nicoale Furdui Iancu.

Horoscop Sinaxar, pe 26 octombrie este Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir. „Sf. Dumitru este al patrulea Sfânt făcut de Dumnezeu” (Pamfile).

Horoscop "Dacă Sf. Gheorghe reprezintă convenţional deschiderea pământului şi sosirea primăverii, Sf. Dumitru este asociat cu moartea naturii, cu sosirea iernii şi a frigului. Ca şi omologul său, este patronul păstorilor şi garantul soroacelor" (Olteanu, CPR, 2001, pagina 451).

Înainte vreme, se făceau în acestă zi a Sfântului noi învoieli pastorale şi agricole. "La Sângiorz se bat câinii, la Sâmedru se bat stăpânii" vorbă veche ce provine dintr-un univers al crescătorilor de oi. Primăvara, când se formează turmele, se bat căţeii, că nu se cunosc şi trebuie stabilită ierarhia. Toamna, când se împart oile, se bat stăpânii, pentru că nu se respectă contractele încheiate la Sf. Gheorghe. Şi lumea este şi sub influenţa tulburelului şi a țuicii...

Sunt tot felul de obiceiuri, din vechea tradiţie: se tunde coama cailor până în trei ani, ca să aibă păr frumos şi des; nimeni nu se piaptănă, ca să-l păcălească pe Lupul Şchiop, să nu-i mai cunoască pe păcătoşi; usturoiul nu se mai seamănă, că este pagubă!

La Sâmedru se fac oamenii morţi moroi, vârcolaci, strigoi, ies din pământ şi năpăstuiesc pe cei vii - motiv european pe care-l găsim şi de Halloween, o săptămână mai târziu. De aceea se face o cruce cu creta pe uşa de la intrare şi se unge cu usturoi clanţa, sau se pun legăturie de usturoi la uşi şi ferestre să nu intre strigoii peste oameni, să nu se amestece morţii-vii, cu vii-morţi de beţi ce sunt!

Oracular, cum este vremea de Sâmedru, aşa va fi toată iarna. dacă este frumos şi soare, toamna va fi lungă. Dacă este Lună plină de Sf. Dumitru, ceea ce anul acesta era aproape-aproape, a fost Lună plină, pe 24 octombrie, şi este senin, iarna va fi uşoară.

Mai sunt unele superstiţii ciobăneşti care privesc oile. Dacă o oaie neagră se trezeşte prima, va fi iarnă uşoară şi va fi grea dacă oaia este albă. Şi multe alte versiuni. Alba-neagra!

Sfântul Dumitru este un sfânt militar. Dacă vreţi să vedeţi ceva frumos, duceţi-vă la Mânăstirea „Ciolanul” înspre Munţii Buzăului, acolo este o absidă splendidă, pictată cu toţi sfinţii militari creştini. Mai sunt unele icoane superbe pictate de Gheorghe Tattarescu şi un exemplar rarissim din Biblia lui Coresi. Dar să nu-i deranjaţi pe călugări, acolo au un Şef Atotputernic, călugării doresc linişte şi înălţare spirituală și să nu piardă cheia de la cramă, cum intri, la dreapta pe scări în jos!

Sărbătoarea Sf. Dumitru este, probabil, calchiată peste un vechi zeu geto-dacic, probabil cabir, Axieros, "cel vrednic". Varianta locală pentru Ares-Marte, zeul războiului în mitologia greco-romană, la o primă vedere. Dar lucrurile nu sunt aşa de simple... După cum aţi observat sunt trei zile în care se sărbătoreşte Sf. Dumitru: 25 octombrie Ajunul, pe 26 Martiriul, iar pe 27 Poitra lui Sf. Dumitru. Deci, cele trei zile caracteristice sărbătorilor vechi, foarte vechi, cu mii de ani înaintea creştinismului!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, comunicarea mea din noaptea schimbării orei, pentru ”Dimineața Astrologilor” se referă la prevedere. Practic, au mai rămas doar două luni din anul 2018. Ce putem face ca să prevenim eventualele probleme, necazuri, neplăceri, din anul 2019 în perioada care a mai rămas din 2018, repet, două luni de zile.

Astrologia oferă sfaturi bune pentru evitarea neplăcerilor, nu le ”ghicește”. Ce rost are să spui oamenilor că o să aibă necazuri? Știu și ei asta... Așa s-a stabilit de filosofi acum peste două mii de ani, că astrologia trebuie să fie o călăuză în timp. Așa am stabilit și eu cu Jonathan Cainer, Dumnezeu să-l odihnească, în anul 1993 când începea să-și edifice Trustul lui Astrologic. Marele lui succes s-a datorat muncii lui extraordinare, dar și abordării corecte.

Iată câteva zodii, trei la număr, le-am luat la întâmplare, încă mai sunt ”pe planșetă” pentru forma finală:

LEUL În ceea ce a mai rămas din anul 2018, imperialul Leu trebuie să-și confirme alianțele, oamenii pe care se poate baza, în anul 2019. Este o sarcină departe de a fi ușoară. Leul nu trebuie să fie superficial, doar să vorbească cu unul și cu altul, la mobil, ci este necesar să facă o adevarată muncă de detectiv, ca să vada dacă se poate baza, sau nu, pe cei care i-au promis sprijin, prin vorbe. În ziua de astăzi toată lumea promite, nimeni nu se ține de cuvânt! O altă direcție de activitate în cele două luni care au mai rămas din 2018, este să depisteze pe cei apropiați, dragi, care au nevoie de ajutorul lui, de generozitatea proverbială leoniană. Cine dă examene în 2019, cine dă la învățământul superior, cine are termene rele la bancă, nunți, botezuri, că decesele nu se pot programa...

SCORPION Secretosul Scorpion, în ceea ce a mai rămas din anul 2018, își ascute acul! A înghițit multe în anul 2018 și vrea răzbunare în anul 2019. Este o dorință legitimă din punct de vedere al nevertebratului în chestiune. Legăturile sociale sunt simple pentru Scorpion. Știți pilda cu broasca și scorpionul care dorea să treacă un râu, nu? Scorpionul nu se poate schimba, așa îi este firea. Totuși, sfatul stelelor este să pună ceva bani deoparte, poate în valută, o să aibă nevoie de ceva fonduri, mai ales în a doua jumătate a anului 2019. În ultimile două luni din 2018 Scorpionul nu trebuie să riște nimic, mai ales investiții cu maturitatea în anul 2019.

CAPRICORN În ultimile două luni din 2018 Capricornul nu trebuie să-și schimbe direcțiile de activitate. Nimic nou, nimic revoluționar, nicio schimbare importantă. Trebuie să continue activitatea, așa cum este, dacă este benefică și să pregătească saltul calitativ promis de anul 2019, anul norocos al zodiei Porcului, din punct de vedere oriental. Să vorbească, să discute mai mult cu partenerul de viață sau cu părinții/copiii în ce a mai rămas din 2018, ca să pregătească proiectele comune pentru anul 2019. Să intre în iarnă cu o bună condiție fizică, timpul rămas poate fi folosit pentru sport la sală și o viață mai activă, în general.

Dacă vă interesează, o să continui mâine, cu celelate zodii, doar este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să rezolvi problemele singur! Zi de cumpărături săptămânale, este vineri, dar astăzi amâni pentru că nu prea ai bani. Conjunctura, însă, te ajută să tragi concluzia că lucrurile încep sa meargă spre bine, la serviciu, acasă sau cu anturajul. Atenţie la nişte termene, sau întâlniri – să nu intri în criză de timp. Nu apăsa pe acceleratorul vieţii când nu trebuie. Până la urmă iei o hotărâre, dar realizezi că te-ai grăbit, ca întotdeauna. Un horoscop neutru, sigur, cu unele aspecte nefavorabile, in care singurul pericol este plictiseala. Păstrează-ţi umorul mai ales în relaţiile de familie. Eficace şi dinamic, astăzi ai carisma la maxim. Profită! Convinge-i pe cei care nu sunt de părerea ta ca tu ai dreptate!

TAUR Ceea ce cumperi astăzi poate aduce rezultate bune. Este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să cumperi obiecte de folosinţă îndelungată, în special electrocasnice. Sigur, vinerea este zi tradiţională de cumpărături săptămânale. Astăzi eşti avantajat, inspirat în cumpărături! Ai de luat o decizie, mai delicată. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău. Nu iţi face iluzii cu relaţiile tale şi cu unii prietenii care sunt serviabili numai atita timp cât le poţi oferi ceva in schimb. Ziua de azi este un bun prilej să cooperezi cu colegii, prietenii sau familia in realizarea unui proiect la care ţii foarte mult. Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative, facturile şi documentele.

Descoperire MACABRA! Un politician roman, gasit in lacul Herastrau! Ce s-a intamplat cu acesta

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 11:32 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news 22:49 KOVESI, MITRALIATĂ cu SENTINȚE DEFAVORABILE. Mihaela Iorga Moraru, CONCEDIATĂ ILEGAL! 22:34 „În dosar apare şi numele lui Ţiriac” Breaking news în România. MAI MULTE NUME GRELE sunt implicate 19:42 Date importante din „Dosarul penal Kovesi”. Avionul pentru Popa a costat 130.500 euro, spune Parchetul General 11:59 Să fie acesta SFÂRȘITUL pentru KOVESI? Va fi ANCHETATĂ de CEL MAI MARE DUȘMAN. Cândva a DAT-O AFARĂ, acum s-a întors roata 16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news