Evenimentul Zilei > Horoscop > Brexit-ul va crea o serie de probleme serioase. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Brexit-ul va crea o serie de probleme serioase. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Brexit-ul va crea o serie de probleme serioase. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Prin acordul negociat între fostul premier britanic Theresa May și UE se prevede o lungă perioadă de tranziție și numeroase obligații pentru Marea Britanie care ar trebui să garanteze menținerea celor mai multe drepturi de proprietate intelectuală provenite din Europa. Dar, după cum se știe, acordul nu a întrunit aprobarea majorității parlamentare britanice.

19 iunie

 

 

 

Horoscop Pe 19 iunie s-au născut Kathleen Turner, Paula Abdul, Salman Rushdie, Blaise Pascal, Louis Jourdan, George Călinescu, Irina Petrescu, Malvina Urşianu, Constantin Ţoiu.

 

Horoscop Tradiţional, în calendarul fix creştin-ortodox este Sf. Apostol Iuda, ruda, fratele Domnului, susţinătorul unuia dintre pilonii Pământului (Atlas?).  Românii lucrează numai pe mâncare şi băutură (clacă), ca să fie feriţi de: potoape, grindină, surpături ale pământului, lovituri, bube, lupi, boale diavoleşti, dar mai ales Iuda e rău de cutremure (Th.Speranţia). Caracterul malefic a zilei a fost dat prin confuzia cu celălat Iuda, Iuda Samarineanul, Iscariotul, arhetipul trădătorului.

 

Zi diavolească” se spune în popor. (Speranția, Marian, Olteanu). Fără îndoială, catalogare preluată de la preoţii creştini. Desconsiderarea perioadei dinaintea creştinismului a adus deservicii imposibil de evaluat Europei, spunea marele istoric şi teolog, Gustav Adolf von Harnack. „Practic, s-a recurs la o secţionare a rădăcinilor europene la nivelul secolului al IV-lea” spune savantul.

 

Probabil, şi aici se speculează din plin, era vorba de începutul serbărilor solstiţiului de vară. Cea mai importantă sărbătoare de peste an, pntru multe culturi europene. Culturile vechi europene, civilizaţia europeană, s-a născut în Sud, iar mitologiile respective erau solare. Soarele a fost adorat în tot bazinul Mării Mediterane, locul comun al începutului și dezvoltării Civilizaţiei Europene. Mitologia Nordului cu îngheţul final şi Amurgul Zeilor atât de dragi lui Hanns Hörbiger şi naziştilor a fost polaritatea cealaltă, dar absolut necesară!

 

Se pare că aceste sărbători durau mai multe zile, cu punctul culminant răsăritul Soarelui în ziua solstiţiului de vară. Se crede, fără vreo dovadă istorică, că ziua de 19 iunie era dedicată forţelor telurice, zeilor subpământeni. De aici concluzia că „Sf. Iuda este rău de cutremure”. Deci, există un risc seismic, în emisfera boreală.

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, alceva doream să vă spun:

 

Brexit-ul va crea o serie de probleme serioase în materie de drepturi ale proprietății intelectuale, în special în materie de mărci și brevete europene, a afirmat vicepreședintele societății digitale IP Anaqua, Vincent Brault. Prin acordul negociat între fostul premier britanic Theresa May și UE se prevede o lungă perioadă de tranziție și numeroase obligații pentru Marea Britanie care ar trebui să garanteze menținerea celor mai multe drepturi de proprietate intelectuală provenite din Europa. Dar, după cum se știe, acordul nu a întrunit aprobarea majorității parlamentare britanice. Totuși, chiar în eventualitatea unei ieșiri din UE fără acord de tranziție, câteva dispoziții se vor păstra: Marea Britanie va rămâne membră a Organizației Europene a Brevetelor-EPO, iar efectul brevetelor europene obținute va rămâne intact. Chiar și după Brexit, companiile vor putea depune cereri de brevet valabile în Marea Britanie la Oficiul European al Brevetelor-OEB. În ce privește crearea brevetului unic european, acest proces început de mai mulți ani, va mai dura și din cauza Brexit-ului. Opțiunea suplimentară a UE, prin care OEB ar trebui să faciliteze protejarea ideilor peste tot în Europa, ar trebui să ușureze lucrurile: taxele și traducerile nu ar trebui să fie plătite pentru fiecare țară pentru că brevetul european va fi valabil în aproape toate statele UE, după o simplă cerere. În plus, va fi organizată o nouă jurisdicție unificată a brevetelor, însărcinată cu rezolvarea eventualelor litigii. Germania însă, nu a ratificat încă acordul relativ la înființarea brevetului unic european, din cauza unor litigii la Curtea Constituțională federală. Oficiul European pentru Brevete a declarat totuși că brevetul unic ar trebui să fie operațional până în iulie 2019, ceea ce pare puțin probabil.

Cu toate acestea, noua Curte Europeană a Brevetelor ar trebui să fie inaugurată la Londra, la începutul lui 2020, așa cum fusese prevăzut. Dar, firește, viitorul ei va depinde de rezultatul negocierilor pentru Brexit. În caz de eșec al negocierilor, protecția oferită de brevetul unic nu va fi valabilă decât în cadrul statelor membre ale UE. Va fi însă posibil, ca și pentru alte țări care nu fac parte din UE, să obțină o protecție valabilă în Marea Britanie prin Oficiul European al Brevetelor. O temere există însă: ca brevetul unic să nu poată fi concretizat fără Marea Britanie, ceea ce ar face proiectul neviabil din punct de vedere economic. Ar fi păcat, însă, ca proiectul să nu reușească, deoarece companiile ar avea numai beneficii. Ar avea gratuitate pentru cererea de protecție valabilă în numeroase state europene, deoarece totalitatea taxelor pentru brevetul unic va fi mică, mai puțin de 5000 euro pentru primii zece ani. Dacă situația brevetelor post Brexit antrenează destule dificultăți, situația este și mai delicată pentru mărci, desene și modele. Fiind bazate pe dreptul european, ele nu vor mai fi valabile în Marea Britanie după Brexit, astfel încât, cine dorește să obțină un drept de proprietate intelectuală, ar trebui să-și ia repede măsuri. Pe termen lung însă, Brexit-ul nu va împiedica companiile să depună cereri de drepturi de proprietate intelectuală valide în Marea Britanie și de a plăti taxele naționale corespunzătoare.

 

Toată povestea asta cu Brexit-ul mi se pare o piesă de Shakespeare jucată de amatori, poate de pacienții nepericuloși de la Spitalul nr. 9. Parcă am mai văzut piesa asta… Perfidul Albion se mai ilustrează odată în istorie prin lipsa totală de scrupule. De o ipocrizie și perversitate magistrale se pare că a căzut pradă propriei iscusințe. Într-un joc ”invers pe invers” a uitat că pe acolo se merge pe stânga.

 

Cumpărată de musulmani și de ruși, bucată cu bucată, Marea Britanie nu mai este deloc mare, mai mult, nu mai este un loc comod pentru britanici. Cunosc mai mult de trei perechi de britanici, rentieri sau la pensie, unii se trăgeau din cruciați, care au vândut tot și s-au stabilit în România, la țară. Aici nu sunt musulmani, nu la vedere și nu prea mulți, țiganii noștri sunt la ei, viața este mai ieftină, la țară se găsesc și produse naturale, asistența medicală este la fel, tot doctori români, iar cum glumea unul dintre englezi, dacă începe un război, România este nonbeligerantă, pentru că nu are armată și arme…  

 

Acum vă rog să mă scuzați, am cosit iarba și nu m-am uitat câte sute de emailuri s-au strâns! Trebuie să le citesc și să răspund la toate, dar am timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

BERBEC  Se apropie un eveniment, sau un termen şi simţi că poate fi momentul tău de glorie şi reuşită. Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Marte în conjuncție cu Mercur. Poţi face un bilanţ onest şi să vezi ce ţi-ar place să faci în continuare. Aspectele planetare complexe oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Femeile din zodie, mai ales, sunt astazi avantajate în dragoste. În general, statistic vorbind, conjunctura, poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor amoroase. 

 

TAUR Trebuie să dai dovadă de tenacitate şi concentrare pe interesele tale, pe activitate. Împrejurări neaşteptate te obligă să iei atitudine la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare, aglomeratie, înghesuiala; de asemenea supraveghează-ţi regimul alimentar. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de tenacitate şi, de ce nu, de oarecare iscusinţă.

 

GEMENI Astăzi eşti plin de intenţii bune. Totuşi, trebuie să mai faci eforturi mari pentru a place celor din jur. Lasă ironiile şi nu lăsa frazele neterminate. Nu te baza pe inteligenţa anturajului! Nu specula, nu da, sau primi bani cu împrumut. Astăzi, fă-ţi propriile reguli, stereotipuri de vorbire şi comportament şi respectă-le.  Asta se cheamă „voinţa de a învinge”! Şi în plus, dai dovadă de consistenţă şi continuitate – eşti adesea invinuit de superficialitate şi că laşi treburile neterminate. Eşti într-o perioadă bună, la sfârşitul zodiei tale, nu lăsa să-ţi scape oportunităţile!

 

RAC  Ai un potenţial deosebit şi azi realizezi mai exact acest lucru. Te bucuri şi de protecţia stelelor şi a oamenilor. Nu te expune la căldura toridă şi bea apă suficientă, apă de calitate!  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Orele dimineţii sunt cele mai bune pentru decizii sau întâlniri importante. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie. Sau, după caz, a relaţiilor de dragoste care se pot infiripa. Pentru unii dintre Raci, cei născuţi în primul decan: câştiguri sau veşti neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate!

 

LEU  Cineva să mă oprească!” Nimeni nu-ţi poate rezista astăzi, ai o energie inepuizabilă  şi un umor pe măsură. Dar fi selectiv cu cine vrei să colaborezi, sau să ieşi mai pe seara în oraş! În discuţii, evită divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în niciun fel, imediat. Dar ţine minte! Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. În definitiv de ce eşti Regele Junglei, dacă nu poţi să faci ce vrei?

 

FECIOARĂ  Climatul de astăzi e favorabil. Ai mult de lucru, dar azi ai mai mult spor, pentru că ai confirmarea că ai făcut nişte alegeri corecte. Eşti motivat şi harnicia ta e benefică şi apreciată. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi, vei constata bunele lor intenţii. Dragostea, familia prietenii sunt domenii, de fapt, mai bine aspectate. Astăzi trebuie să te ocupi puţin de sănătatea ta. Poate o vizită la dentistul tău, poate analize de rutină… Ca să fii sănătos în ziua de astăzi trebuie să te ocupi permanent. Protejează-ţi sănătatea în cel mai înalt grad şi evită orice are un grad de risc. 

 

BALANŢĂ  Dimineaţa nu ştii de ce să te apuci mai întâi! Eşti asaltat de o mulţime de veşti şi probleme, din fericire de mică importanţă. Stabileşte o prioritate, analizează impactul şi… ia o pauză! Poţi să finalizezi unele lucruri importante în a prima parte a zilei. Trebuie să te odihneşti şi să te cruţi mai mult, mai ales pe seară. Atenţie la mijloacele de transport în comun. Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. Este o zi în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii. Aşa poate găseşti şi o soluţie veche şi verificată la problemele prezentului. Nimic nu este nou sub Soare!

 

SCORPION  Pe fondul unor aspecte favorabile, a eforturilor trecute, ai o zi bună. Astăzi planetele te avantajează în dragoste. O zi veselă şi optimistă, plină de veşti placute din partea celor dragi. Perioada zilei de azi avantajează munca, în general, munca artistică şi creaţia în special. Ultimile zile din Zodia Gemenilor par să-ţi fie favorabile. Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi, anturaj, prieteni. În general oameni pe care îi iubeşti şi îi respecţi. Pe total zi, lasă ambiţiile şi vanitatea de o parte, nu te lăsa folosit şi bucură-te de vară!   

 

SĂGETĂTOR  Astăzi nu prea ai chef de nimic nou, de schimbări. Fă puţină administraţie, ordine în fişiere şi hârtii. Şi poate şi în gânduri! Egiptenii, când se simţeau ca tine, construiau piramide! Poţi să devii chiar vulnerabil la mizeriile cotidiene, pentru că n-o să te apuci de piramide! Totuşi, perioada este benefică şi aduce unele clarificări. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent la noile reglementări, la controale adică şi la noii furnizori sau noii clienţi. Pot pleca în vacanţă, concediu, dacă doresc o perioadă plăcută şi memorabilă, nativii din decanul din mijlocul zodiei.

 

CAPRICORN   Ziua se anunţă uşoară, ai şi unele drumuri, dar alege o maşină cu aer condiţionat. De la firmă! O discuţie te pune pe drumul cel bun, la propriu şi figurat. Seară plăcută, cu prietenii! Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că soluţiile unor probleme nu intră în competenţele tale. Nu uita că îţi cade un drum, dar poţi să-l amâni, nu este obligatoriu. Pentru nativii seniori este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte durerile, reumatismele, sistemul osos. Căldura umedă este unul dintre duşmanii redutabili ai Capricornilor. Cooperează mai strâns cu partenerii, fie de afaceri, fie de amor şi/sau cu familia, părinţii, copii etc şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei, cu un zâmbet dulce-dulce!

 

VĂRSĂTOR  Eşti pe drumul cel bun! Continuă! Fie că lucrezi sau înveţi. Anumite veşti, amănunte, discuţii, oameni pe care îi întâlneşti azi confirmă acest lucru. Oamenii te plac şi îţi urează succes! Încercă să te stăpâneşti, dacă eşti provocat, în mod evident. Totuşi, este indicat să amâni deciziile importante şi obositoare pe mai târziu. Dimineaţa mai este este favorabilă cumpărăturilor, tratamentelor sofisticate cosmetice sau de întreţinere, în special pentru femei. Seara poate fi foarte romantică dacă reuşeşti să te relaxezi şi să laşi deoparte tensiune permanentă!

 

PEŞTI Astăzi contează nuanţele. Dar, trebuie să păstrezi o perspectivă largă, o viziune globală a problemelor, activităţii atât la serviciu cât şi acasă. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil şi decent, îţi iese astăzi cu mare uşurinţă. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, de ceea ce vezi la tv, de criză, crime şi de dezastre anunţate. Nu sunt nici mai multe, nici mai puţine, decât, proporţional vorbind, acum o sută de ani. Numai că acum plăteşti ca să fii speriat în fiecare zi. Sunt doar strategii de marketing. Cineva vrea să-ţi vânda ceva…

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop