Editura Evenimentul si Capital

Atenție, vă interesează direct, puteți fi despăgubiți pentru servicii necorespunzătoare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12626 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

31 ianuarie

Horoscop Pe 31 ianuarie s-au născut Franz Schubert, Anna Pavlova, Mario Lanza, Phil Collins, regina Beatrix, Ovidiu Lipan, Lucia Mureşan, Marin Moraru.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan și Sf. Victorin.

Horoscop Ziua de 31 ianuarie este ultima zi, după unii autori, a şaptea zi a lupilor - "este consacrată chiar patronului, miticul Filip Şchiopul, Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „Șefului cel Mare”. Doamna mitologie românești, Anoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 81.

Lupul Şchiop este sfânt. Lupul Şchiop s-a ologit când s-a luptat pentru oameni. Alţii spun că l-a şchiopătat bunul Dumnezeu, că avea putere prea mare. (Th. Speranţia)

Horoscop Lupul Şchiop, lupul, în general, este esenţa europenilor. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba! Toate popoarele vechi europene au mitul lupului, totemul lupului, se trg din lupi. Sunt lupi! A lupoaicei, uneori - de exemplu: romanii, Lupa Capitolina, mama adoptivă a lui Remus și Romulus, fondatorii Romei! Nordicii, Marele Lup Fenrir, ungurii, Forkaș. Francii, Le Loup-Garou, licantropul, vârcolacul, omul-lup. Inteligenţi, expansionişti, inventivi - europenii au cucerit lumea. Şi au plătit pentru asta!

Este interesantă ipoteza că Dumnezeu l-a ologit pe Lupul Primordial ca să nu aibă prea multă putere. Pentru că puterea corupe şi alienează. Vedeţi istoria şi uitaţi-vă în jur! Puterea micşorată trebuie suplinită prin inteligenţă, inventivitate, spirit de echipă. Aşa au apărut Lupii de Foc, şase Filipi, apoi nouă.

Avatar al Sfântului Andrei, sfătuitor al Sfântului Petru, Executor al trădătorilor de țară și animăluţ în casă, de fapt în Grădină, al Maicii Domnului, acestea sunt ipostazele fiarei teribile pe care oamenii neoliticului o auzeau urlând în viscol. Poate, era doar vântul, dar eu îl văd mereu cu coada ochiului!

Lupul Şchiop o să trăiască mereu în dimensiunea mitului şi o să-şi urmeze destinul atâta vreme cât va mai trăi un european care va spune mai departe legendele lupului!

Astăzi, a doua jumătate a zilei, după chindie, nu se lucreză în onoarea Lupului Şchiop, pentru bunăstarea poporului, sănătate în casă şi iertarea păcatelor! Cine are, dă de pomană!

Tot pe 31 ianuarie sunt pomeniţi şi Sf. Doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan. Acuma nu mai sunt doctori fără de argint şi de aceea nu mai fac nici minuni, ci doar omoară oamenii cu zile. Cred că știu ce spun după ce mi-au omorât băiatul, tatăl, mama, pe cel mai iubit unchi, pe socrul meu, un om extraordinar. Diagnostice și tratamente greșite. Au încercat de două ori să mă omoare și pe mine, nu au reușit, bunul Dumnezeu are alte planuri cu mine! Sunt doar câțiva medici pe mâna cărora m-aș da: frumoasa și imbatabila, în diagnostice, Cezarina Geamăna de la SMC, generalul supercompetent Ștefan Blaj, chirurgul magic Noel Kiss, un medic român, un ardelean, care operează în Austria. Ceilalți, ni vu, ni connu! A fost un film vechi, o comedie cu Louis de Funes, cu acest titlu. Demult, când se făceau filme bune!

Iată ceva deosebit de important, găsit în curierul de Bruxelles, mă interesează personal și cred că și pe mulți dintre domniile voastre:

”Parlamentul European și Consiliul European au aprobat primele reglementări legate de drepturile consumatorilor față de conținuturile digitale necorespunzătoare. Conținuturile digitale se referă la rețelele sociale, muzică, filme, aplicații, jocuri și programe informatice. Datorită noilor reglementări, persoanele care cumpără sau descarcă muzică, aplicații, jocuri, sau folosesc servicii tip cloud, vor fi mai bine protejate față de comercianții care nu furnizează servicii corespunzătoare. Dreptul de a fi protejat se va aplica în același fel consumatorilor care furnizează date în schimbul descărcării unor conținuturi, ca și celor care plătesc pentru acestea. Iată ce prevede textul: în cazul unui conținut sau al unui serviciu digital defectuos, dacă acesta nu poate fi restabilit într-un interval de timp rezonabil, consumatorul are dreptul la o reducere de preț sau la rambursarea integrală într-un interval de 14 zile. Dacă apare un defect la un an de la livrare, se presupune că prejudiciul exista deja, iar consumatorul nu trebuie să facă dovada. Perioada de garanție pentru furnituri va fi de doi ani, sau pe toată durata contractului pentru furniturile continue. Evelyne Gebhardt (S & D, Germania), raportor al comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor a declarat că furnizorii sunt din ce în ce mai dispuși să distribuie gratuit unele produse electronice, datorită scăderii vertiginoase a prețurilor. Alte produse sunt vândute la prețul de fabricație sau sub acesta. Dar, scopul principal al acestor ”cadouri” este de a obține venituri din colectarea conținuturilor, datelor, generate de către utilizatori. Noul acord întărește drepturile consumatorilor și siguranța juridică. El abordează problemele cele mai urgente legate de contractele de consum în domeniul digital, cum sunt actualizarea programelor pentru calculatoare, modificările aduse conținuturilor, serviciile digitale și rezilierea contractelor pe termen lung. Axel Voss (PPE, Germania), raportor pe probleme juridice a adăugat că directiva referitoare la drepturile contractelor digitale furnizează un cadru juridic esențial pentru conținuturile digitale din UE. Eurodeputații au încheiat provizoriu negocierile pe această directivă. Acordul final va fi confirmat odată cu directiva asupra vânzării de bunuri, pentru că legislatorul le tratează ca pe un ansamblu. După ce va fi aprobat de ambasadorii statelor membre în cadrul COREPER, de către comisiile pentru piața internă și protecția consumatorilor, acordul va fi supus votului în plen și va fi supus aprobării Consiliului de ministri al UE, dar nu mai târziu de șase luni de zile.”

În Președenția României, notez eu. Se pare că au început „cadourile” electorale, se apropie alegerile europarlamentare și eurodeputații doresc să devină ”vizibili” în registrul benefic, prin inițiative în favoarea omului de rând.

Raportul de mai sus spune ceva, din vârful buzelor. Calitatea produselor și a serviciilor este în cădere liberă! Cel mai pregnant se ilustrează în industria filmelor. De exemplu, la Hollywood nimeni nu a putut să mai devină ”star” în ultimii zece ani, din cauza proastei calități actoricești. După Hilary Swank, de două ori premiată de Academia de film, are două Oscaruri luate la 30 de ani pentru cea mai bună interpretă feminină, nimeni, din tineret, nu a reușit să joace măcar onorabil. Îl citez pe Mel Gibson, poate cel mai important producător individual.

Așa că o să mă uit la un film vechi, din fericire nu am văzut foarte multe dintre ele. Poate ceva cu Fred Astair și Cyd Charisse, sau cu Gene Kelly și Leslie Caron, poate un film cu gangsteri cu Edward George Robinson, sau un western cu Yul Brynner, poate un western-spaghetti cu Clint Eastwood, poate un film de al lui Andrei Tarkovski, poate un film al lui Sergiu Nicolaescu, sau unul dintre cele zece filme de autor ale Malvinei Urșianu, record mondial, poate la ”Telegrame” sau ”O scrisoare pierdută” că tot se apropie ziua de naștere a lui Caragiale. Ce cinematografie am avut, ce scenariști, ce regizori, ce actori! Bine că i-am prins, că i-am văzut și pe ecran și pe scândură! Acum poți să cauți un actor zile întregi, cu lumânarea, ca și Diogene, că nu găsești!

V-am povestit ieri ca am fost implicat în producția unui film, nu este primul, care era să eșueze din cauza extrem de proastei calități a actorilor tineri. A trebuit să se recurgă la actori și regizori străini. Mai mult, în România mai există doar un singur Actor, mărturie vie a excelenței jocului actoricesc. Ultimul Unicorn, Florin Piersic!

Cred că o să mă uit la ”Mary Poppins”, cea veche și bună din anul 1964 cu Julie Andrews și Dick van Dyke. Există acolo o formidabilă dorință de viață, de bine, multă lumină și oameni veseli. Poate unde m-am uitat câteva minute la varianta de anul trecut, care vai, este o copie nefericită, întunecată, ca toate filmele contemporane. Se vede singurătatea actorilor care joacă în fața unui ecran albastru. Nu conving, au ochii triști. Îi înțelg că nu mai dau performanță. Digitalizarea și VHX au omorât arta cinematografică!

Bine că am apucat perioda de glorie a cinematografului, când se plângea și se râdea în hohote în sălile de film. Iar la sfârșit, dacă filmul era bun, se aplauda, ca la teatru! Dar, o tempora, o mores, vorba lui Cicero, timpul trece și nu spre bine, cu toate că am mai avea o șansă bună, doar mâine este o zi absolut nouă!

☼ ♂ ♀

BERBEC O zi plină de energie pentru tine. Profită de ea rezolvând problemele urgente, dar şi făcând puţină mişcare. O oră la sală, sau la bazin poate face minuni! Sau poate sauna, sau un masaj? În cursul dimineţii evită disensiunile, mai ales dacă discuţi cu un colectiv de oameni. Nu da ocazia formării unor opinii colective. Mai ales dacă aceste opinii nu îţi sunt favorabile. Astăzi ai mai multă nevoie de bani. Nu prea găseşti. Sfârşitul zilei este apoteotic, cu toată turma de Berbeci umblând după bani pe la părinţi, prieteni, colegi, profesori, bănci, fonduri, cooperative de credit, cămătari etc. Pâna la urma oboseşti. Stelele nu spun daca gaseşti banii, ci doar că-i cauţi!

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!