Evenimentul Zilei > Horoscop > Atenție, vă interesează direct, puteți fi despăgubiți pentru servicii necorespunzătoare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Atenție, vă interesează direct, puteți fi despăgubiți pentru servicii necorespunzătoare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Atenție, vă interesează direct, puteți fi despăgubiți pentru servicii necorespunzătoare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

31 ianuarie

 

 

 

Horoscop  Pe 31 ianuarie s-au născut Franz Schubert, Anna Pavlova, Mario Lanza, Phil Collins, regina Beatrix, Ovidiu Lipan, Lucia Mureşan, Marin Moraru.

 

Horoscop  În calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan și Sf. Victorin.

 

Horoscop  Ziua de 31 ianuarie este ultima zi, după unii autori, a şaptea zi a lupilor – "este consacrată chiar patronului, miticul Filip Şchiopul, Lupul Şchiop, un fel de ajutor al „Șefului cel Mare”. Doamna mitologie românești, Anoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 81.

 

Lupul Şchiop este sfânt. Lupul Şchiop s-a ologit când s-a luptat pentru oameni. Alţii spun că l-a şchiopătat bunul Dumnezeu, că avea putere prea mare. (Th. Speranţia)

 

Horoscop Lupul Şchiop, lupul, în general, este esenţa europenilor. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba! Toate popoarele vechi europene au mitul lupului, totemul lupului, se trg din lupi. Sunt lupi! A lupoaicei, uneori – de exemplu: romanii, Lupa Capitolina, mama adoptivă a lui Remus și Romulus, fondatorii Romei! Nordicii, Marele Lup Fenrir, ungurii, Forkaș. Francii, Le Loup-Garou, licantropul, vârcolacul, omul-lup. Inteligenţi, expansionişti, inventivi – europenii au cucerit lumea. Şi au plătit pentru asta!

 

Este interesantă ipoteza că Dumnezeu l-a ologit pe Lupul Primordial ca să nu aibă prea multă putere. Pentru că puterea corupe şi alienează. Vedeţi istoria şi uitaţi-vă în jur! Puterea micşorată trebuie suplinită prin inteligenţă, inventivitate, spirit de echipă. Aşa au apărut Lupii de Foc, şase Filipi, apoi nouă.

 

Avatar al Sfântului Andrei, sfătuitor al Sfântului Petru, Executor al trădătorilor de țară și animăluţ în casă, de fapt în Grădină, al Maicii Domnului, acestea sunt ipostazele fiarei teribile pe care oamenii neoliticului o auzeau urlând în viscol. Poate, era doar vântul, dar eu îl văd mereu cu coada ochiului!

 

Lupul Şchiop o să trăiască mereu în dimensiunea mitului şi o să-şi urmeze destinul atâta vreme cât va mai trăi un european care va spune mai departe legendele lupului!

 

Astăzi, a doua jumătate a zilei, după chindie, nu se lucreză în onoarea Lupului Şchiop, pentru bunăstarea poporului, sănătate în casă şi iertarea păcatelor! Cine are, dă de pomană!

 

Tot pe 31 ianuarie sunt pomeniţi şi Sf. Doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan. Acuma nu mai sunt doctori fără de argint şi de aceea nu mai fac nici minuni, ci doar omoară oamenii cu zile. Cred că știu ce spun după ce mi-au omorât băiatul, tatăl, mama, pe cel mai iubit unchi, pe socrul meu, un om extraordinar. Diagnostice și tratamente greșite. Au încercat de două ori să mă omoare și pe mine, nu au reușit, bunul Dumnezeu are alte planuri cu mine! Sunt doar câțiva medici pe mâna cărora m-aș da: frumoasa și imbatabila, în diagnostice, Cezarina Geamăna de la SMC, generalul supercompetent Ștefan Blaj, chirurgul magic Noel Kiss, un medic român, un ardelean, care operează în Austria. Ceilalți, ni vu, ni connu!  A fost un film vechi, o comedie cu Louis de Funes, cu acest titlu. Demult, când se făceau filme bune!

 

Iată ceva deosebit de important, găsit în curierul de Bruxelles, mă interesează personal și cred că și pe mulți dintre domniile voastre:

 

”Parlamentul European și Consiliul European au aprobat primele reglementări legate de drepturile consumatorilor față de conținuturile digitale necorespunzătoare. Conținuturile digitale se referă la rețelele sociale, muzică, filme, aplicații, jocuri și programe informatice. Datorită noilor reglementări, persoanele care cumpără sau descarcă muzică, aplicații, jocuri, sau folosesc servicii tip cloud, vor fi mai bine protejate față de comercianții care nu furnizează servicii corespunzătoare. Dreptul de a fi protejat se va aplica în același fel  consumatorilor care furnizează date în schimbul descărcării unor conținuturi, ca și celor care plătesc pentru acestea. Iată ce prevede textul: în cazul unui conținut sau al unui serviciu digital defectuos, dacă acesta nu poate fi restabilit într-un interval de timp rezonabil, consumatorul are dreptul la o reducere de preț sau la rambursarea integrală într-un interval de 14 zile. Dacă apare un defect la un an de la livrare, se presupune că prejudiciul exista deja, iar consumatorul nu trebuie să facă dovada. Perioada de garanție pentru furnituri va fi de doi ani, sau pe toată durata contractului pentru furniturile continue. Evelyne Gebhardt (S & D, Germania), raportor al comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor a declarat că furnizorii sunt din ce în ce mai dispuși să distribuie gratuit unele produse electronice, datorită scăderii vertiginoase a prețurilor. Alte produse sunt vândute la prețul de fabricație sau sub acesta. Dar, scopul principal al acestor ”cadouri” este de a obține venituri din colectarea conținuturilor, datelor, generate de către utilizatori. Noul acord întărește drepturile consumatorilor și siguranța juridică. El abordează problemele cele mai urgente legate de contractele de consum în domeniul digital, cum sunt actualizarea programelor pentru calculatoare, modificările aduse conținuturilor, serviciile digitale și rezilierea contractelor pe termen lung. Axel Voss (PPE, Germania), raportor pe probleme juridice a adăugat că directiva referitoare la drepturile  contractelor digitale furnizează un cadru juridic esențial pentru conținuturile digitale din UE.  Eurodeputații au încheiat provizoriu negocierile pe această directivă. Acordul final va fi confirmat odată cu directiva asupra vânzării de bunuri, pentru că legislatorul le tratează ca pe un ansamblu. După ce va fi aprobat de ambasadorii statelor membre în cadrul COREPER, de către comisiile pentru piața internă și protecția consumatorilor, acordul va fi supus votului în plen și va fi supus aprobării Consiliului de ministri al UE, dar nu mai târziu de șase luni de zile.”

 

În Președenția României, notez eu. Se pare că au început „cadourile” electorale, se apropie alegerile europarlamentare și eurodeputații doresc să devină ”vizibili” în registrul benefic, prin inițiative în favoarea omului de rând.

 

Raportul de mai sus spune ceva, din vârful buzelor. Calitatea produselor și a serviciilor este în cădere liberă! Cel mai pregnant se ilustrează în industria filmelor. De exemplu, la Hollywood nimeni nu a putut să mai devină ”star” în ultimii zece ani, din cauza proastei calități actoricești. După Hilary Swank, de două ori premiată de Academia de film, are două Oscaruri luate la 30 de ani pentru cea mai bună interpretă feminină, nimeni, din tineret, nu a reușit să joace măcar onorabil. Îl citez pe Mel Gibson, poate cel mai important producător individual.

 

Așa că o să mă uit la un film vechi, din fericire nu am văzut foarte multe dintre ele. Poate ceva cu Fred Astair și Cyd Charisse, sau cu Gene Kelly și Leslie Caron, poate un film cu gangsteri cu Edward George Robinson, sau un western cu Yul Brynner, poate un western-spaghetti cu Clint Eastwood, poate un film de al lui Andrei Tarkovski, poate un film al lui Sergiu Nicolaescu,  sau unul dintre cele zece filme de autor ale Malvinei Urșianu, record mondial, poate la ”Telegrame” sau ”O scrisoare pierdută” că tot se apropie ziua de naștere a lui Caragiale. Ce cinematografie am avut, ce scenariști, ce regizori, ce actori! Bine că i-am prins, că i-am văzut și pe ecran și pe scândură! Acum poți să cauți un actor zile întregi, cu lumânarea, ca și Diogene, că nu găsești!

 

V-am povestit ieri ca am fost implicat în producția unui film, nu este primul, care era să eșueze din cauza extrem de proastei calități a actorilor tineri. A trebuit să se recurgă la actori și regizori străini. Mai mult, în România mai există doar un singur Actor, mărturie vie a excelenței jocului actoricesc. Ultimul Unicorn, Florin Piersic!

 

Cred că o să mă uit la ”Mary Poppins”, cea veche și bună din anul 1964 cu Julie Andrews și Dick van Dyke. Există acolo o formidabilă dorință de viață, de bine, multă lumină și oameni veseli. Poate unde m-am uitat câteva minute la varianta de anul trecut, care vai, este o copie nefericită, întunecată, ca toate filmele contemporane. Se vede singurătatea actorilor care joacă în fața unui ecran albastru. Nu conving, au ochii triști. Îi înțelg că nu mai dau performanță. Digitalizarea și VHX au omorât arta cinematografică!

 

Bine că am apucat perioda de glorie a cinematografului, când se plângea și se râdea în hohote în sălile de film. Iar la sfârșit, dacă filmul era bun, se aplauda, ca la teatru! Dar, o tempora, o mores, vorba lui Cicero, timpul trece și nu spre bine, cu toate că am mai avea o șansă bună, doar mâine este o zi absolut nouă!

 

 

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

 

 

 

 

BERBEC O zi plină de energie pentru tine. Profită de ea rezolvând problemele urgente, dar şi făcând puţină mişcare. O oră la sală, sau la bazin poate face minuni! Sau poate sauna, sau un masaj? În cursul dimineţii evită disensiunile, mai ales dacă discuţi cu un colectiv de oameni. Nu da ocazia formării unor opinii colective. Mai ales dacă aceste opinii nu îţi sunt favorabile. Astăzi ai mai multă nevoie de bani. Nu prea găseşti. Sfârşitul zilei este apoteotic, cu toată turma de Berbeci umblând după bani pe la părinţi, prieteni, colegi, profesori, bănci, fonduri, cooperative de credit, cămătari etc. Pâna la urma oboseşti. Stelele nu spun daca gaseşti banii, ci doar că-i cauţi!

 

TAUR Încearcă să nu cedezi impulsurilor tale egocentrice. Astăzi cineva drag are nevoie să îl pui pe el pe primul plan şi să îl consideri cel mai important om din lume! Seara, la spectacol, film. O zi nu foarte favorabilă. Cu prudenţă şi calm, trece! Nu da, sau lua cu împrumut bani; în general orice afacere cu bani astăzi – nu este favorabilă. Astăzi planifică timpul cu atenţie, fii critic şi rezumă-te la fapte. Nu te baza pe zvonuri şi bîrfe – în perioada în cauză sunt înşelătoare. O dimineaţă plină şi cam plictisitoare, până la urmă. Urmată de o după amiază monotonă – dar, poate un film. Una dintre zilele acelea în care te întrebi mai târziu, ce ai făcut, de fapt ?!

 

GEMENI  Astăzi ai noroc în domeniul sentimental. Configuraţia stelelor arată o perioadă numai bună pentru a-ţi face noi cunoştinţe, deoarece şi  domeniul social este foarte bine aspectat. Rezolvă toate problemele în cursul dimineţii. Îmbunătăţirea situaţiei financiare, veşti bune. Nu da curs unor porniri de moment. Zi favorabilă noilor înţelegeri, clarificării unor probleme, călătoriilor scurte. Hârtiile semnate astăzi vor fi mai târziu lovite rapid de nulitate. Atenţie, deci, ce semnezi sau mai bine zis dacă semnezi. Ai sentimentul împlinirii dar şi senzaţia că „mai sunt multe de făcut”. 

 

RAC Natura ta defensivă îţi poate juaca astăzi o festă. Ai impresia că dacă nu spui nimic şi stai cuminte nu se ia nimeni de tine. Greşeşti, atacul este cea mai bună apărare! Nu specula, sau investi. Mare atenţie la circulaţie. Atenţie la cheltuieli. Nu lua in serios toate zvonurile, mai ales cele din domeniul financiar. Configuraţia stelelor arată o perioadă complexă cu multiple aspecte, care se succed rapid. Aşa cum am spus aspectele sunt complexe, aşa că te poţi aştepta şi la veşti mai puţin plăcute, legate de întârzieri, sau de persoane care se dau la fund şi nu mai raspund la telefon. Atenţie la o posibilă dispută în familie, sau cu partenerii. Dacă lucrurile se înfierbântă, poţi invoca o durere de măsele, sau o întâlnire extrem de importantă.

 

LEU Astăzi este ziua potrivită să te ocupi de consolidarea relaţiilor sociale cu colegii de serviciu. Trebuie să sprijini pe cineva din anturajul apropiat care are nevoie de ajutorul tău. Nu forţa inutil; mai bine amână pe mai târziu. Gândeşte de două ori până dai un răspuns. Orele serii sunt cele mai favorabile. Mijlocul săptămânii pare să fie foarte liniştit, chiar plictisitor. O dimineaţă plină şi cam plictisitoare, până la urmă.  Poţi folosi această zi ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale personale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Detaliile sunt mai importante, astăzi! S-ar putea să ai nevoie de ajutor şi tu!

 

FECIOARĂ  Faptul că te-ai detaşat de tot ce te supără, nu rezolvă problemele. In plus, ceilalţi te judecă pentru egoismul tău. Străduieşte-te să fii mai apropiat şi ieşi din izolare! O propunere sau chiar o ofertă, dacă nu azi, atunci mâine. Cu toate că pare foarte avantajoasă, fii foarte atent la detalii, manifestându-ţi totodată entuziasmul pentru proiect. Cere mai multe informaţii pentru a lua o hotărâre. O zi excelentă pentru promovarea cu succes a intereselor personale. Noi idei par să se contureze. Mai tot ce faci reuşeşti. Mai pui încă o piatră, ca la jocul de Go, pe drumul succesului tău. Prietenii, familia, anturajul apropiat este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. 

 

BALANŢĂ Nu te lua după zvonuri, verifică şi controlează. Pe seară vei avea ocazia să verifici o informaţie, o bârfă mai veche, care te priveşte direct şi care ţi-a dat multă bătaie de cap în trecut. Trebuie să te concentrezi asupra cadrului general, a strategiei, în general şi atunci şi micile detalii care te obsedează şi enervează vor cădea la locul lor.  O discuţie din a doua parte a zilei îţi vor clarifica o situaţie care pare scăpată de sub control. Dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate.

 

SCORPION Mici ambiţii personale care nu-ţi dădeau pace par să ajungă, astăzi, la o finalitate, la un rezultat. Bucură-te de reuşite alături de prietenii tăi şi aminteşte-ţi de cei care te-au sprijinit. O schimbare este necesară.  Noi prietenii şi/sau alianţe. O mică nerealizare care te pune pe gânduri. Pentru unii dintre Scorpioni astăzi este ziua cu nişte termene, nervozitatea creşte. Până la urmă reuşesti, dar cu mare greutate. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Dimineaţa este activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. După o dimineaţă “interesanta”, dar obositoare, este cazul să te relaxezi puţin. Nu prea mult, pentru că nu te lasă energia proprie! Poate te duci la un spectacol, sau la un concert?

 

SĂGETĂTOR Astăzi nu este o zi favorabilă pentru schimbări. Nu uita să apreciezi ceea ce ai şi nu mai râvni la lucruri iluzorii. Există în tine o doză de lăcomie nemotivată. Care îţi provoacă frustrări! Din nou probleme de uzură, cazuri de faulturi de joc, în familie, sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Zodia Vărsătorului, în care ne aflăm, este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate. Din nou o zi aproape favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate ca şi „rectificările” în afaceri. Seara foarte romantică, sigur, dacă ai vârsta şi dispoziţia necesare.

 

CAPRICORN Dimineaţa te pot bântui nişte „fantome” ale trecutului. Nu ceda nostalgiei, deciziile luate au fost cele mai bune la momentul respectiv. Pe seară, mare grijă la variaţiile de temperatură! Zi favorabilă schimbărilor, călătoriilor scurte, deciziilor cu aspect financiar. Toate aspectele sunt favorabile, mai puţin cele care ţin strict de interesul tău personal, adică de iluziile care ţi le faci. Evită deciziile la grabă, în cursul dimineţii. Seara este mai bine aspectată pentru succesul unor afaceri-relaţii. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.  Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie.

 

VĂRSĂTOR Situaţia la serviciu pare tensionată, dar o poţi dezamorsa prin calm şi arborarea unui zâmbet. După o dimineaţă concentrată, densă, plină de activităţi, este momentul să te relaxezi. Astăzi este ziua noutăţilor. Atât în sensul de veste, informaţie, sau eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini şi oameni noi.  Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Iti plac lucrurile clare si faci achizitii solide. Mai pe seară, trebuie sa verifici un dispozitiv domestic mecanic, sau electronic – ca să nu-ţi facă probleme pe viitor.

 

PEŞTI Ai grijă, astăzi, la afirmaţiile de care nu eşti foarte sigur. Ai toate şansele să creezi o situaţie complexă din care poţi ieşi doar cu dificultate. Pe seara, o veste bună de la rude. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte, numără până la zece, respiră adânc – şi totul (poate) se rezolvă. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un prilej să recapeţi iniţiativa. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături inspirate. Surprinde-i pe cei dragi făcându-le niste mici cadouri, aşa, fara nici un motiv, doar ca să le arăți afecţiunea ta.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.