Evenimentul Zilei > Actualitate > Horia Tecău: „Suntem în formă, vom câștiga”
Horia Tecău: „Suntem în formă, vom câștiga”

Horia Tecău: „Suntem în formă, vom câștiga”

Tenismenul „tricolor” este încrezător în șansele naționalei României în partida cu Israel din Cupa Davis

Orașul Sibiu va fi, începând de astăzi și până duminică, gazda întâlnirii de Cupa Davis dintre România și Israel. Confruntarea dintre cele două reprezentative se va în Sala Transilvania și va conta pentru turul 1 al grupei I valorice a zonei Europa- Africa.

Klaus Iohannis, în tribune

Astfel, tenismenii „tricolori” Horia Tecău, Florin Mergea, Adrian Ungur și Marius Copil vor încerca să păstreze dominația naționalei noastre în fața Israelului. De-a lungul timpului, jucătorii românii i-au învins pe israelieni în toate cele trei întâlniri care au avut loc până acum în Cupa Davis: 4-1 în 1962 (Bucureşti), 5-0 în 1969 (Bucureşti) şi 5-0 în 1971 (Tel Aviv).

Câștigătoarea disputei va obține biletele către turul secund din Grupa I, iar cea care va pierde va evolua în barajul turului 1 al acestei grupe, cel mai probabil urmând să întâlnească selecționatele Slovaciei sau Sloveniei.

D u e l u l din acest weekend va fi asistat și de președintele țării, Klaus Iohannis, care a devenit deja o prezență obișnuită la partidele Simonei Halep.

Revine perechea Tecău- Mergea

După neînțelegerile din trecut, Horia Tecău a revenit în 2014 alături de Florin Mergea, în proba de dublu.


Meciul România-Israel va conta pentru primul tur al grupei I valorice a zonei Europa-Africa


Înaintea jocului cu Israel, Tecău a declarat pentru EVZ că România este pregătită să obțină victoria la Sibiu. „Este un meci foarte important pentru noi, dar suntem în formă și vom câștiga. Pentru asta neam pregătit. E o onoare pentru noi să jucăm în fața președintelui României, acest lucru ne va motiva. Sunt bucuros că voi evolua din nou alături de Florin la dublu. Este unul dintre partenerii cu care mă înțeleg cel mai bine. Am încredere că întâlnirea cu Israel va fi un succes”, ne-a declarat Tecău. Meciurile se vor putea urmări în direct la TVR 2.

Programul meciurilor

Astăzi, de la ora 13:00

  •  Adrian Ungur, locul 159 ATP – Bar Tzuf Botzer, locul 893 ATP;
  • Marius Copil, locul 168 ATP – Dudi Sela, locul 108 ATP;

Mâine, de la ora 15:00

  • Florin Mergea / Horia Tecău – Jonathan Erlich / Edan Leshem;

Duminică, de la ora 13:00

  • Adrian Ungur – Dudi Sela
  •  Marius Copil – Bar Tzuf Botzer.