Evenimentul Zilei > EVZ Special > Horia Tabacu, vegheat de jurnaliști
Horia Tabacu, vegheat de jurnaliști

Horia Tabacu, vegheat de jurnaliști

Înmormântarea va avea loc în cimitirul satului Brătia, comuna Axintele

Astăzi, ziaristul și scriitorul Horia Tabacu va pleca pe ultimul drum. A ales să se odihnească într-un sat din mijlocul Bărăganului, unde obișnuia, în ultimii ani, să-și petreacă weekend-urile alături de soția sa Camelia și de fiica lor în vârstă de 13 ani.

Înmormântarea va avea loc în cimitirul satului Brătia, comuna Axintele, județul Ialomița. La Axintele se poate ajunge de pe DN2 (E60). La ora 11.00 se va ține o slujbă la biserica din localitate.

Excelent jurnalist de monden

Toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe Horia Tabacu au trecut, ieri, pentru a-și lua rămas bun, pe la Capela Cimitirului Bellu-ortodox, unde a fost depus trupul jurnalistului.


FOTO: Nu au lipsit de la această ultimă întâlnire vechi prieteni, colegi de școală, oameni alături de care a lucratNu au lipsit de la această ultimă întâlnire vechi prieteni, colegi de școală, oameni alături de care a lucrat, sau alături de care a înființat publicații de succes. Nu puțini au fost cei ce și-au început cariera de jurnalist sub îndrumarea lui. În afară de scrierea unor ziare și cărți, Tabacu se număra printre pionierii paparazzi din prima parte a anului 2002. Ei au inventat această meserie în România.

La slujba ținută la Capela Cimitirului Bellu-ortodox s-au aflat multe nume cunoscute din presă, din politică și din lumea mondenă: Bogdan Comaroni, Mircea M. Stoian, George Stanca, Cristina Vladu, Mara Bănică, Sorin Ovidiu Bălan, Emil Berdeli, Adina Anghelescu, Răzvan Savaliuc, Victor și George Roncea, Mirel Curea, Gabriela și Luminița Moroianu, Gabriela Stanciu, fotograful Dinu Lazăr, proprietarul revistei „CIAO”, Radu Budeanu, Adrian Artene, Orlando Valache, Radu Prunaru, Daniel Nanu, Radu Tora, Cătălina Chelu, Ciprian Chirvasiu, Florin Gongu și Alison Mutler. Fostul europarlamentar Rareș Niculescu, scriitorul Florin Toma, fostul senator Marius Marinescu, dar și colegii de la EVZ, alături de Dan Andronic și Simona Ionescu.

Rămas bun și-au luat și colegii de la Clasa D, promoția 1973, de la Colegiul Național Sfântul Sava, care au depus o coroană. Nu a fost uitat nici de vechii colegi și prieteni: Horia Alexandrescu și Vasile Gherasim.