De ce a mințit Maior?

”Acuma, trebuie să discutăm din două perspctive. Dintr-o perspectivă pot să vă spun că am constatat că eram cunoscut de către Maior Vag. Acum, plecând de la relația instituțională dintre ANI ȘI SRI era un mecanisnm complex care funcșiona și erau trimise sesizări, documentre clasificate. Acum, eu am fost dezamăgit ieri și vă spun de ce. Pentru un bărbat de stat să nu-ți asumi anumite lucruri este regretabi. Eu pot să spun că l-am considferat și îl consifder în continuare un prieten. Dra, raportat la relația instituțională aceasa a funcționat în baza unui protocol”, a spus Horia Georgescu la începutul interviului.

 

Ce a declarat Maior în timpul audierilor din Comisia SRI

În timpul audierilor de marți din Comisia de control a SRI, George Maior, fostul șef al serviciilor, a făcut declarații explozive care implică personaje-cheie din politica și justiția din România. Maior a recunoscut petrecerile care au avut loc la sedii ale Serviciului cu ocazia Zilei Naţionale a României, a Zilei SRI, a zilelor de naştere, printre participanţi numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, a declarat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.
 

Maior CONFIRMĂ DEZVĂLUIRILE EvZ. KOVESI și DRAGNEA, împreună la petreceri în VILELE OPERATIVE ale SRI

Audierile, care au durat aproximativ șase ore, au avut un conținut exploziv. Confirmând dezvăluirile EvZ, Maior a spus că Liviu Dragnea, liderul PSD, și Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, au participat la petreceri organizate de SRI în vilele operative T14 și K2.

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior – n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unităţile de forţă din România de la pachet, poliţie, informaţie, de la instanţe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spaţiul public, le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe şi o discuţie informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale”, a afirmat Claudiu Manda, porivit agerpres.ro

Întrebat despre persoanele pe care George Maior le-a confirmat că ar fi participat la aceste evenimente informale, Manda a menţionat membri ai Guvernului, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, dar şi fosta şefă a Instanţei supreme Livia Stanciu şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.