Evenimentul Zilei > Actualitate > Hitler a devenit erou de benzi desenate în Olanda
Hitler a devenit erou de benzi desenate în Olanda

Hitler a devenit erou de benzi desenate în Olanda

O imagine a Führer-ului în uniformă militară, purtând brasarda cu zvastică şi executând salutul nazist "s-a strecurat" în două cărţi de colorat pentru copii publicate de o editură olandeză. Cărţile au fost retrase de la vâmzare, însă scandalul iscat de incident nu a putut fi muşamalizat.

Cărţile cu Hitler au fost distribuite în Belgia şi în Olanda şi anunţau pe copertă că sunt dedicate fotbalului şi monumentelor istorice. Lanţul de magazine Kruidvat, care le-a distribuit, a declarat că a retras toate exemplarele care încă nu au fost vândute, iar editorul a declarat că nu-şi poate explica felul în care planşele înfăţişându-l pe Hilter au putut apărea în cărţile de colorat şi a promis declanşarea unei anchete interne, anunță Mediafax.

 Cu siguranţă, nu peste multă vreme, cărţile care au fost deja cumpărate vor fi oferite spre vânzare, în cadrul licitaţiilor – piaţa nu duce lipsă de colecţionari "pasionaţi" de al III-lea Reich. În acest sens, merită amintit faptul că, în luna februarie, un telefon sustras de un militar britanic din bunkerul din Berlin al lui Hitler a fost vândut la o licitaţie organizată în Statele Unite pentru suma de 243.000 de dolari. Cu un an în urmă, în iunie 2016, la o licitaţie organizată la München, au fost vândute o pereche de şosete a Führer-ului şi ultima tunică militară pe care acesta a purtat-o. Pentru tunică, un cumpărător argentinian a plătit nu mai puţin de 275.000 de euro.