Evenimentul Zilei > Sport > Halep, victorie în 48 de minute. Românca se califică în semifinalele WTA de la Roma
Halep, victorie în 48 de minute. Românca se califică în semifinalele WTA de la Roma

Halep, victorie în 48 de minute. Românca se califică în semifinalele WTA de la Roma

Tenismena română, numărul doi mondial, a obținut victoria după ce kazaha Iulia Putinţeva a abandonat, sâmbătă, la scorul de 6-2, 2-0 pentru principala favorită.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce kazaha Iulia Putinţeva a abandonat, sâmbătă, la scorul de 6-2, 2-0 pentru principala favorită.

Putinţeva (25 ani, 30 WTA) a renunţat după 48 de minute, din cauza unor probleme la spate. Halep (28 ani) domina jocul şi se îndrepta spre o calificare fără emoţii în penultimul act, scrie Agerpres.

În cele zece ghemuri, Halep a reuşit 9 mingi direct câştigătoare, faţă de 10 ale adversarei, care a totalizat mai multe erori neforţate (12-7). Simona nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând cele două mingi de break.

Halep o învinsese pe Iulia Putinţeva în singurul lor meci direct, anul acesta, în turul al treilea la Australian Open, cu 6-1, 6-4.

Simona, finalistă la Roma în 2017 şi 2018, şi-a asigurat un cec de 80.000 de euro şi 350 de puncte WTA.

În semifinale, românca o va înfrunta pe câştigătoarea dintre belarusa Victoria Azarenka (31 ani, 14 WTA) şi spaniola Garbine Muguruza (26 ani, 17 WTA).

Simona Halep, locul 2 mondial, a declarat, vineri, că nu este uşor să joace cu adversare puternice la Roma, după multă pauză, însă a subliniat că începe să-şi regleze ritmul şi să progreseze zi de zi.

Ea a mai spus că începe să-şi regleze ritmul şi se bucură că vede progres zi de zi. „Am servit foarte bine astăzi, încep să-mi reglez ritmul, dar nu e uşor după atâta pauză să vin din nou în  turneu şi să joc cu adversare foarte puternice, dar îmi place la Roma şi mă bucur că văd progres de la zi la zi”, a spus Simona Halep.

„E mereu complicat contra ei. Am mai văzut meciuri ale ei și luptă foarte mult, ceea ce face să fie mai dificil de jucat contra ei. Dar sunt pregătită fizic, o să fie schimburi lungi, pentru că și ea ține mingea destul de mult în teren, e o luptătoare. Dar sunt încrezătoare că am șansa mea și cu siguranță o să lupt ca și azi”, a declarat anterior  Simona Halep.

Simona va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Azarenka și Muguruza.