Evenimentul Zilei > Actualitate > Haos în coaliție. USR-PLUS e gata să treacă în opoziție. „Nu e acceptabil”
Haos în coaliție. USR-PLUS e gata să treacă în opoziție. „Nu e acceptabil”

Haos în coaliție. USR-PLUS e gata să treacă în opoziție. „Nu e acceptabil”

Tensiuni în coaliția de guvernare. USR-PLUS, deși a căzut de acord cu PNL în privința unor portofolii, este oricând gata să treacă în opoziție. „Jocul muzical de la Congresul PNL” nu poate dicta cine conduce ministerele.

Mesajul USR-PLUS este „clar și răspicat”. Formațiunea politică nu va accepta să-și schimbe miniștrii din cauza demersurilor ce vor avea loc în PNL. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a transmis că dacă se pune problema înlocuirii reprezentanților USR-PLUS, alianța se va retrage din coaliție.

Ministrul Cristian Ghinea a anunțat că „jocul muzical de la Congresul PNL” nu va dicta cine va reprezenta ministerele din România. În caz contrar, alianța se va retrage din coaliție și va trece în opoziție. Ghinea a mai spus că Guvernul nu reușește să-și ducă la capăt reformele tocmai din cauza bătăliei din mijlocul partidului liberalilor.

USR-PLUS are un mesaj „clar și răspicat” pentru liberali

„Mesajul meu este foarte clar şi răspicat: indiferent cine câştigă alegerile interne din PNL, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL. Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (…) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, din care unele au fost deja îndeplinite (…). Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace”, a declarat Cristian Ghinea, într-o conferinţă de presă de la Timișoara.

Ministrul a mai spus că toată lumea așteaptă să vadă „cine e şeful” cu care să se discute astfel încât reformele să fie duse la capăt. „Guvernul nu este în pericol să cadă. Vorbim despre un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum am vrea noi, USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la Congresul PNL. După aceea, vom şti cine este şeful PNL şi cu cine poţi sta de vorbă în partea cealaltă”, s-a exprimat Cristian Ghinea.

E „enervant” ca miniștrii USR-PLUS să fie folosiți „ca sac de box”. Drulă trebuie să rămână la Transporturi

Jocul liberalilor trebuie să înceteze, spune Cristian Ghinea, susținând că tot scenariul nu face decât să erodeze încrederea în partenerul de coaliție. Ministrul Investițiilor a mai spus că este „destul de enervant” ca reprezentanții USR-PLUS să fie folosiți drept „sac de box” în campania PNL.

Ghinea spune că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre care se spune că ar putea fi înlocuit din funcție, nu merită acest lucru întrucât a demonstrat performanță în domeniu.

„Se tot vântură ideea că se redistribuie ministerele. E o tâmpenie. Înţeleg că sunt unii supăraţi în PNL, nu ne-au dat ministerele lor, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri (parlamentare – n.r.). USR PLUS a avut în alegeri 15%, aceasta este ponderea noastră în coaliţie.

Înţelegem că PNL a trecut de la un Guvern monocolor în care aveau totul, la unul de coaliţie, iar aceste ministere ni s-au dat pe nişte procente electorale. Dacă nu mai convine această distribuţie, avem posibilitatea să trecem în opoziţie. Dacă. Nu zic. Dar să tot fim ameninţaţi în discuţiile din PNL că poate-i luăm unuia sau altuia ministerul, să-i luăm lui Cătălin Drulă ministerul (Transporturilor – n.r.). Ministerul lui Drulă performează, au ajuns la 280% rată de absorbţie pe infrastructură şi la jumătatea anului au consumat toţi banii de la buget. Acesta este gradul său de performanţă. De ce se pune în discuţie să se ia acest minister de la Drulă?”, a mai spus Cristian Ghinea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News