Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu câștigă încă un război important cu Orban. Alegeri decise la doar 4 voturi diferență. FOTO
Cîțu câștigă încă un război important cu Orban. Alegeri decise la doar 4 voturi diferență. FOTO

Cîțu câștigă încă un război important cu Orban. Alegeri decise la doar 4 voturi diferență. FOTO

Alex Urdaș a câștigat alegerile organizației PNL Franța, la doar patru voturi diferență față de contracandidatul său.

Partidul Național Liberal din Franța are un nou președinte. Lupta în Diaspora a fost una acerbă, iar noul lider al PNL a câștigat doar la patru voturi diferență. Mai mulți liberali s-au deplasat în ultimele săptămâni la o serie de evenimente culturale româno-franceze și la întâlniri cu autoritățile locale, la Bordeaux și la Paris, în contextul alegerilor PNL din Diaspora.

Este important ca alegătorii români din străinătate să își cunoască reprezentantul în Parlament, iar acesta să le asculte și să le înțeleagă problemele, pentru ca apoi să se implice în rezolvarea lor. După șapte ani de zile, conducerea PNL Franța are parte de un nou suflu.

Cine este noul lider al PNL Franța

Conducerea organizației PNL din Franța a fost schimbată după șapte ani de zile în care partidul s-a aflat sub îndrumarea lui George Mihoc, din tabăra lui Ludovic Orban. Concurența a fost una extrem de înverșunată, însă noul președinte al PNL Franța este un tânăr din Diaspora.

Alex Urdaș a câștigat președinția organizației PNL din Franța la doar patru voturi diferență. Acesta a fost susținut de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general al partidului, Robert Sighiartău.

evz.ro

Absolvent al Universității din Valencia, Spania și al Universității din Aarhus, Danemarca, Alex Urdaș a activat timp de șase ani jumătate în cadrul UNESCO, în divizia Educație Superioară. De zece ani de zile, trăiește în Paris.

Alex Urdaș profesează ca economist

„În afară de activitatea mea din cadrul LSRS, profesez ca şi economist în cadrul organizației internaționale Columbus, UNESCO Paris. Proiectele în care sunt implicat constau în colaborări internaționale între America Latină şi Europa, pentru dezvoltarea economica şi dezvoltarea educației superioare. Atât în cadrul LSRS cât şi în cadrul jobului, am ocazia de a lucra cu persoane extraordinare şi să cresc profesional si relațional.

Sunt o persoana foarte iubitoare şi destul de iubită, dinamică, sociabilă, loială, şi sper eu, integră.

Iubesc foarte mult zonele în care am copilărit şi în care am petrecut perioade importante din viața mea: Sibiu (orașul natal), Timișoara, Birda (Timiș), Maramureș, Valencia (Spania), Aarhus (Danemarca) şi nu în ultimul rând, capitala lumii, Paris. Îmi ador familia, surorile, prietenii, colegii, oamenii experimentați din jurul meu, de la care ador să primesc sfaturi.

Ca orice „fecioară” (fiu a doi „lei”) care se respectă, sunt foarte analitic, ca să nu spun Hiper-Analitic”, a declarat noul președinte al PNL Franța într-un interviu LSRS.