Evenimentul ZileiEVZ SpecialAlertă socială! Robert Sighiartău (PNL) dă vestea cea mare pentru părinți și copii

Alertă socială! Robert Sighiartău (PNL) dă vestea cea mare pentru părinți și copii

Alertă socială! Robert Sighiartău (PNL) dă vestea cea mare pentru părinți și copii
Vești bune pentru părinți: alocațiile copiilor se vor mări, începând cu anul 2020!

S-a votat marți, în Camera Deputaților, proiectul pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii! Inițiativa liberalului Robert Sighiartău, care prevede majorarea alocațiilor pe care le primesc copiii cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, a trecut de votul deputaților.

„Am reușit ! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației.  Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine”, a scris Robert Sighiartău pe contul personal de Facebook, mulțumind totodată „tuturor părinților și copiilor pentru susținere”!

Noua măsură se va aplica începând cu 1 ianuarie 2020!

La momentul actual, Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede un cuantum de 150 de lei acordat copiilor între 3 și 18 ani, precum și celor care au trecut de 18 ani, până termină liceul sau școala profesională. De asemenea, pentru copiii de până în doi ani și cei cu handicap, cuantumul este de 300 de lei pe lună, bani cuveniți până la împlinirea vârstei de 18 ani.


Accesează: