Evenimentul Zilei > Social > HAOS TOTAL în AEROPORT! Întârzieri la 16 curse aeriene, majoritatea aparținând Tarom. ANUNȚ IMPORTANT pentru pasageri
HAOS TOTAL în AEROPORT! Întârzieri la 16 curse aeriene, majoritatea aparținând Tarom. ANUNȚ IMPORTANT pentru pasageri

HAOS TOTAL în AEROPORT! Întârzieri la 16 curse aeriene, majoritatea aparținând Tarom. ANUNȚ IMPORTANT pentru pasageri

Un număr de 16 curse aeriene, majoritatea aparținând companiei Tarom, au întârzieri, sâmbătă seara, dintre care opt la decolare și alte opt la aterizare.

Este haos pe aeroportul Otopeni. Compania Tarom a anunțat totuși că SITA a repus în funcţiune sistemul internațional de control al boardingului DCS (Departure Control System), după mai multe ore de nefuncţionare.

Printre rutele cu întârzieri se numără plecările către Istanbul, Valencia, Antalya, Iași, Londra și Birmingham și sosirile dinspre Thessaloniki, Zakinthos, Madrid, Varșovia, Antalya, Milano sau Preveza/Lefkas-Aktion (PVK), potrivit Mediafax.ro.

Compania Tarom a anunțat remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, de către partenerul SITA, astfel că după ora 14.00, operaţiunile de procesare a pasagerilor au fost reluate.

„Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale Tarom raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi”, se precizează într-un comunicat al companiei aeriane.

„Tarom precizează că echipa sa depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. „În acelaşi timp, echipele noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, mai precizează compania.

Serviciul de control SITA (DCS) este un sistem complet integrat pentru controlul automatizat de ceck-in, îmbarcare și planificare a încărcăturii.