Simona Halep (locul 3 WTA) a câștigat partida cu Ajla Tomljanovic (locul 47 WTA) din turul I de la Roland Garros, cu următorul scor: 6-2, 3-6, 6-1. Românca a explicat cu a fost meciul cu adversara.

„Știam că va fi un meci foarte greu. Mereu primul meci într-un asemenea turneu este foarte greu. M-am luptat pentru fiecare punct. Știam ce am de făcut. Sunt fericită pentru cum au mers lucrurile.

E multă emoție pe acest nou teren. E foarte frumos. Am rămas calmă și am încercat să-mi fac jocul”, a zis Simona Halep în interviul de la finalul meciului cu Alex Corretja, conform Gsp.ro. 

În turul următor, Simona o va întâlni pe jucătoarea din Polonia Magda Linette (87 WTA), care a trecut de Chloe Paque, scor 3-6, 6-1, 6-2.

Campioana de anul trecut a intrat pe noul „Chatrier” de mână cu Elise, o fetiță care va păstra cu grijă această amintire. Simona Halep a fost comandatul întâlnirii, plasând lovituri câștigătoare în toate colțurile. Acest lucru s-a văzut și în statistică, românca reușind șase lovituri direct câștigătoare, față de doar trei ale puternicei australience.

După două meciuri care au ajuns în decisiv, părea că arena centrală din complexul de la Porte d’Auteuil va consuma o partidă în minimum de seturi.

Nivelul de joc al Simonei a scăzut în partea a doua, când câteva lovituri pe tușă ale Aljei Tomljanovic au deraiat-o. Lipsită de inspirație la scurte, presată la serviciu, campioana en titre a cedat inițiativa și a lăsat-o pe adversara sa să dicteze ritmul în care s-a jucat.

Pierdută în spatele liniei de fund, Simona nu a mai găsit lungimea din primul set a loviturilor, a făcut mai multe greșeli neforțate și s-a înclinat cu 3-6.

Butoanele de avarie nu s-au aprins însă. Un set pierdut nu e un motiv de pierdere a încrederii, mai ales pentru cineva care a trecut prin atât de multe cum este Simona Halep.

A reușit cinci game-uri consecutive în decisiv și a avut serviciul pentru a închide partida. Suspansul s-a mai prelungit câteva minute, însă românca a ţnchis meciul două game-uri mai târziu, după o acțiune în care a urcat spre fileu și pe care a închis-o cu o dreaptă câștigătoare și cu un zâmbet. A fost 6-2, 3-6, 6-1 într-o oră și treizeci și cinci de minute. Campioana are toate motivele pentru a merge mai departe cu un maxim de încredere.

Te-ar putea interesa și: