„E puternică. Eu sunt aici pentru a înfrunta orice provocare pe care o primesc. Nu mă gândesc negativ la joc. Vreau să fiu pe teren și să dau ce am mai bun. E tot ce am în minte”, a declarat Halep, număr 3 WTA, despre înfruntarea cu estonianca.

„Abia aștept să joc cu Simona”, spunea Anett, 24 de ani, e a 31-a jucătoare a lumii, aflată la prima ei calificare într-un sfert de finală de Grand Slam.

„Au trecut câțiva ani de când nu am evoluat împotriva ei, e o jucătoare imensă și trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. E incredibil de consistentă. Joacă foarte bine, se deplasează extraordinar și eu trebuie să fiu la fel ca ea, dar trebuie să-mi fac jocul meu și să fiu agresivă”, a explicat estonianca.

Cine este estonianca

„E o jucătoare grozavă, Simona Halep. Are, evident, mai multă experiență”, a subliniat și antrenorul lui Kontaveit, cunoscutul Nigel Sears, socrul lui Andy Murray și cel care a lucrat cu Ana Ivanovici, Daniela Hantuchova și Amanda Coetzer de-a lungul anilor.

„Una dintre jucătoarele cu cea mai bună deplasare pe teren. Aplică o presiune neobosită. Poate întoarce orice meci într-o înfruntare cu adevărat fizică. Nu are slăbiciuni majore în joc. Știe cum să câștige în stil mare. Sunt multe provocări în față, în același timp însă, cred că e un meci mai frumos de jucat pentru Anett. Și ea poate fi periculoasă”, a anticipat Sears.

 

Drama prin care a trecut adversara Simonei

Adversara Simonei a trebuit să-și încheie prematur sezonul anterior. Ea urma să joace contra Belindei Bencic în turul al treilea la US Open 2019, dar a avut o infecție internă foarte serioasă. „Ceva care a scăpat repede de sub control”, a povestit Sears.

„Am primit un telefon de dimineață, că este în spital. Apoi a suportat o procedură chirurgicală pentru îndepărtarea unui abces intern. Nu a putut face nimic timp de trei sau patru luni, a pierdut multe kilogame. A fost dezamăgitor, jucase bine în turneele din vară”, a explicat antrenorul.