Evenimentul Zilei > Sport > Halep acum a aflat, când citește presa. „A scăpat de sub control!”
Halep acum a aflat, când citește presa. „A scăpat de sub control!”

Halep acum a aflat, când citește presa. „A scăpat de sub control!”

Simona Halep, 28 de ani, finalista din 2018 de la Australian Open, are două victorii clare în fața estoniencei Anett Konteveit, dar ambele meciuri au fost în 2017. Cele două se înfruntă miercuri, de la ora 02:00, în sferturi, meci transmis de Eurosport. 

„E puternică. Eu sunt aici pentru a înfrunta orice provocare pe care o primesc. Nu mă gândesc negativ la joc. Vreau să fiu pe teren și să dau ce am mai bun. E tot ce am în minte”, a declarat Halep, număr 3 WTA, despre înfruntarea cu estonianca.

„Abia aștept să joc cu Simona”, spunea Anett, 24 de ani, e a 31-a jucătoare a lumii, aflată la prima ei calificare într-un sfert de finală de Grand Slam.

„Au trecut câțiva ani de când nu am evoluat împotriva ei, e o jucătoare imensă și trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. E incredibil de consistentă. Joacă foarte bine, se deplasează extraordinar și eu trebuie să fiu la fel ca ea, dar trebuie să-mi fac jocul meu și să fiu agresivă”, a explicat estonianca.

Cine este estonianca

„E o jucătoare grozavă, Simona Halep. Are, evident, mai multă experiență”, a subliniat și antrenorul lui Kontaveit, cunoscutul Nigel Sears, socrul lui Andy Murray și cel care a lucrat cu Ana Ivanovici, Daniela Hantuchova și Amanda Coetzer de-a lungul anilor.

„Una dintre jucătoarele cu cea mai bună deplasare pe teren. Aplică o presiune neobosită. Poate întoarce orice meci într-o înfruntare cu adevărat fizică. Nu are slăbiciuni majore în joc. Știe cum să câștige în stil mare. Sunt multe provocări în față, în același timp însă, cred că e un meci mai frumos de jucat pentru Anett. Și ea poate fi periculoasă”, a anticipat Sears.

 

Drama prin care a trecut adversara Simonei

Adversara Simonei a trebuit să-și încheie prematur sezonul anterior. Ea urma să joace contra Belindei Bencic în turul al treilea la US Open 2019, dar a avut o infecție internă foarte serioasă. „Ceva care a scăpat repede de sub control”, a povestit Sears.

„Am primit un telefon de dimineață, că este în spital. Apoi a suportat o procedură chirurgicală pentru îndepărtarea unui abces intern. Nu a putut face nimic timp de trei sau patru luni, a pierdut multe kilogame. A fost dezamăgitor, jucase bine în turneele din vară”, a explicat antrenorul.