Evenimentul Zilei > Sport > Hagi a izbucnit din nou! „Regele”, deranjat de decizia LPF: „Nu se poate așa ceva”
Hagi a izbucnit din nou! „Regele”, deranjat de decizia LPF: „Nu se poate așa ceva”

Hagi a izbucnit din nou! „Regele”, deranjat de decizia LPF: „Nu se poate așa ceva”

Gică Hagi, managerul lui FC Viitorul, a tunat la adresa Ligii Profesioniste de Fotbal, după cele două cazuri de coronavirus apărute în fotbalul românesc.

Gică Hagi, managerul și finanțatorul lui FC Viitorul, susține că LPF ar fi trebuit să amâne toate partidele din primul eșalon, din această rundă, după ce în cadrul echipelor Dinamo și FC Botoșani au apărut cauzuri de coronavirus.

Astfel, Liga Profesionistă de Fotbal a suspendat doar meciurile echipelor la care au fost depistate cazuri de Covid-19, adică Universitatea Craiova – FC Botoșani și Dinamo – Chindia Târgoviște.

„Nu trebuie să existe teamă, chiar dacă în aceste două zile s-a întâmplat un lucru care e posibil să se întâmple oricând. Trebuie să ținem cont de două lucruri fundamentale. Dacă se infectează cineva din staff sau un jucător, ori e izolat și se merge înainte, ori nu jucăm toți. Nu se poate ca unii să joace și alții să nu joace!

Din păcate, nu cred că e bine ca unele să joace și altele nu! Nu e bine pentru că e un concurs din trei în trei zile. Trebuie să jucăm toți. Unele meciuri nu ai când să le joci. Fiecare echipă luptă pentru punctele ei. E important să nu amânăm meciurile. Nu se poate unii ca să joace și alții nu. Din păcate, asta e realitatea! Trebuia să se amâne toată etapa”, a declarat Gică Hagi la conferința de presă.

În cazul lui Dinamo, Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a precizat că trupa din Ștefan cel Mare nu va evolua nici în etapa viitoare.

„Clubul trebuie să urmeze instrucţiunile Direcţiei de Sănătate Publică. Când sunt stabiliţi contacţii aceştia intră 14 zile în izolare. Protocolul FRF spune că în 5 zile se face un nou test jucătorilor şi staff-ului.

Oricum, chiar dacă testele ies negative, nu pot juca până la finalul anchetei epidemiologice. Nu mi s-a spus cât durează, deşi am încercat să aflu.

Dar e puţin probabil că se joacă meciul cu Hermannstadt! Chiar dacă jucătorii nu sunt contacţi, nu e timp până la meciul următor.

Vom face tot efortul ca să extindem sezonul şi să terminăm toate meciurile. Sezonul următor ar trebui să înceapă pe 29 august. Dacă extindem prea mult campionatul acum, vom avea mai multe intermediare în noul sezon”, a precizat secretarul general al LPF, Justin Ştefan la Digi Sport.