Instanţa l-a condamnat pe Marcel Lazăr Lehel la patru ani închisoare, la care s-a adăugat o pedeapsă de trei ani, dată în 2012 de Judecătoria Sectorului 3, astfel încât hackerul va executa şapte ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procurorii DIICOT îl acuză pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică.

De asemenea, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de ”Guccifer” se află directorul SRI, George Maior, şi europarlamentarul PSD Corina Creţu, Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi ale unor vedete din SUA. El a spart şi conturile de e-mail şi Facebook ale unor vedete din România: Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Bianca Drăguşanu sau Cristian Pulhac.

Ulterior, hackerul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.