Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul va avea parte de O SURPRIZĂ DE PROPORȚII! Ce se va întâmpla duminică, ar putea SCHIMBA SOARTA României
Guvernul va avea parte de O SURPRIZĂ DE PROPORȚII! Ce se va întâmpla duminică, ar putea SCHIMBA SOARTA României

Guvernul va avea parte de O SURPRIZĂ DE PROPORȚII! Ce se va întâmpla duminică, ar putea SCHIMBA SOARTA României

Sindicatele Cartel Alfa și Blocul Național Sindical (BNS), împreună cu alte 39 de grupuri civice și organizații non-guvernamentale cheamă românii în stradă pentru a cere demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Se solicită, de asemenea, retragerea Legilor Justiției, a legilor de modificare a codurilor penale și respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale.

"39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică,  26 noiembrie 2017, ora 18:00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii '90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010", se arată în comunicatul emis de BNS, potrivit Agerpres.ro.

confederațiile sindicale atrag atenția că, începând cu 1 ianuarie 2018, povara responsabilității sociale va fi dusă de către salariați, iar creeșterile salariale promise au dispărut.

"Pensiile noastre sunt în pericol prin reducerea contribuțiilor personale în depozite private în cadrul Pilonului II de pensii. Bugetul pentru sănătate a scăzut, controlul politic a fost reinstaurat, iar drepturile pacienților sunt abuzate zilnic. Investițiile au scăzut la un nivel critic, în timp ce îndatorarea publică este din ce în ce mai mare. România este astăzi în situația în care nu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector. Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene. Pe scurt, actuala coaliție de guvernare susține hoția, ineficiența, haosul și lipsa de transparență, invocând câștigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat", se mai aaraată în comunicat.