Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură pentru serviciile secrete! Guvernul taie banii SRI, SIE și SPP
Lovitură pentru serviciile secrete! Guvernul taie banii SRI, SIE și SPP

Lovitură pentru serviciile secrete! Guvernul taie banii SRI, SIE și SPP

Rectificarea bugetară va da o lovitură de proporţii serviciilor secrete. Bugetele SRI, SIE şi SPP vor fi tăiate, iar cea mai mare reducere, de aproximativ 30%, va fi la Serviciul de Pază şi Protecţie.

Măsura vine după ce președintele PSD – l-am numit pe Liviu Dragnea – a promis că în lupta sa cu statul paralel va reduce şi din banii serviciilor. Rectificarea bugetară va fi pusă în dezbatere publică probabil joi, urmând să fie adoptată în 16 august.

Facem precizarea că, inițial, la începutul lui decembrie 2017, Guvernul Mihai Tudose le alocase serviciilor speciale un buget total de 2,9 miliarde de lei, sumele fiind majorate față de 2017.

Varianta agreată de Cabinetul Tudose

Potrivit Legii bugetului de stat pe 2018 (postată pe site-ul Ministerului Finanțelor, Serviciul Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Informaţii Externe (SIE) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) dispun, în 2018, de un buget total („credite bugetare”) de 2,92 miliarde de lei. Ca ordonatori principali, serviciile speciale pot atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 3,03 miliarde de lei. SRI are prevăzute credite bugetare de 2,3 miliarde de lei pentru 2018, în creştere cu 13,24% faţă de 2017, şi va mai putea suplimenta acest buget adăugând credite de angajament de până la 2,25 miliarde de lei. SIE are prevăzute credite bugetare de 290 de milioane de lei pentru 2018, în creştere cu 15,9% faţă de 2017, şi va mai putea suplimenta acest buget adăugând credite de angajament de până la 290 de milioane de lei.

STS avea prevăzute credite bugetare de 332 de milioane de lei pentru 2018, în creştere cu 21,88% faţă de 2017, şi își poate suplimenta acest buget adăugând credite de angajament de până la 499 de milioane de lei.

În cadrul bugetului STS era prevăzută şi modernizarea Serviciului de Apeluri de Urgenţă „112”, pentru care creditele bugetare însumează 170.000 de lei plus o eventuală suplimentare cu credite de angajament de până la 137,9 milioane de lei.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: