Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Guvernul Statelor Unite se pregătește pentru 18 luni de  pandemie și „lipsuri cumplite”
Guvernul Statelor Unite se pregătește pentru 18 luni de  pandemie și „lipsuri cumplite”

Guvernul Statelor Unite se pregătește pentru 18 luni de  pandemie și „lipsuri cumplite”

Presa internațională este plină de avertismente, lunile care vin vor aduce multă suferință. Nu numai de pandemia de coronavirus ne amenință, ci și de criza economică uriașă care ne așteaptă. Și aici nu e vorba numai de vorbele unor ziariști și experți speriați de prăpădul care se apropie, ci de analize făcute de guverne serioase.

New York Times a obținut un plan guvernamental de 100 de pagini, pe care scrie clar  „Numai pentru utilizare oficială / Nu este pentru distribuție publică sau lansare”.  Acest document, pe care guvernanții americani nu au dorit să-l dea publicității tocmai ca să nu delanșeze panica,  înfățișează  o imagine foarte sumbră a ceea ce urmează.

Practic, documentul arată că mulți americani vor muri, economia Statelor Unite va intra în colaps și vom vedea tulburări civile majore.

Mai precis, planul federal de combatere a coronavirusului  avertizează factorii politici  că  pandemia „va dura 18 luni sau mai mult” și ar putea include „valuri multiple”, ceea ce va provocala deficiențe pe scară largă în ceea ce privește asigurarea strictului necesar pentru populație și sistemul de îngrijire a sănătății naționale.

Documentul a fost trimis responsabililor politici vineri, în aceeași zi în care președintele Trump a declarat stare de urgență națională. Probabil pe baza acestui raport sumbru cu privire la răspândirea virusului a apărut și ideea de a activa agențiile de pe întreg teritoriul și de a angaja puteri prezidențiale speciale pentru a mobiliza sectorul privat.

Documentul arată, de altfel, negru pe alb, că vor exista „probleme uriașe”.  „Pot apărea lipsuri de produse, care să afecteze asistența medicală, serviciile de urgență și alte elemente ale infrastructurii critice”, a avertizat planul. „Aceasta include deficiențe potențial critice de diagnosticare, consumabile medicale (inclusiv PPE și produse farmaceutice) și personal în unele locații.” P.P.E. se referă la echipamentele de protecție personală.

Desigur, există deja deficiențe în ceea ce privește unele medicamente și de multe produsw, cum ar fi hârtia igienică.

Din păcate, în curând, lucrurile s-ar putea agrava, comentează Michael Snyder de la site-ul TheMostIMportantNews.com.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE