Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul României este supus șantajului? Acuzațiile sunt extrem de dure
Guvernul României este supus șantajului? Acuzațiile sunt extrem de dure

Guvernul României este supus șantajului? Acuzațiile sunt extrem de dure

O nouă temă de dispută politică este legată de dublarea alocațiilor.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a postat pe contul de Facebook un mesaj virulent îndreptat către Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), pe care îl acuză că supune Guvernul la șantaj. Disputa are ca subiect mărirea alocațiilor.

„Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților, ȘANTAJEAZĂ public guvernul României!
Din funcția de Președinte al CD, Marcel Ciolacu, cere guvernului să nu respecte Constituția României.
Cât tupeu. Câtă ipocrizie.
Întârzie voit legea care salvează vieți în Romania sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor iar în același timp santajeaza în cel mai mizerabil mod guvernul României.
Tupeul socialiștilor este fară margini.
Amenință public- ori dublați alocațiile ori vă „mătur”.

SANATAJ pe față”, a răbufnit Florin Cîțu.

Ministrul de Finanțe a continuat și a făcut referire la prevederile din Constituția României. La una dintre ele se precizează că o cheltuială nu poate să fie aprobată atât timp cât nu se cunoaște sursa de finanțare. „Credeți că Președintele CCR vă ieși public să-i spună că împinge guvernul la neresepctarea Constituției? Niciodată. „misery loves company”

Constituția României este foarte CLARĂ când vine vorba de bugetul public.
Art. 138 – Bugetul public naţional
(5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.
Legea trecuta prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, NU ARE STABILITĂ sursa de finanțare. Punct. Nu mai exista discuții aici.
Socialiștii trebuie să-și asume public că au votat o lege NECONSTITUTIONALA și să le ceara scuze românilor pentru că i-au mințit.
Rămâne o singura întrebare: care este pedeapsa pentru cel care ȘANTAJEAZĂ public guvernul României?#RomaniiTrebuieSaStie”, a încheiat Cîțu.
Astăzi, Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook în care cerea guvernanților mărirea alocației. „Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a spus Ciolacu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: