Evenimentul Zilei > EVZ Special > Guvernul pornește un program de suport pentru copiii afectați de pandemia Covid-19
Guvernul pornește un program de suport pentru copiii afectați de pandemia Covid-19

Guvernul pornește un program de suport pentru copiii afectați de pandemia Covid-19

Astăzi a fost dat startul unui program menit să sprijine copiii afectați de pandemia Covid-19.

Guvernul pornește Programul Național de Suport destinat copiilor, în contextul pandemiei de COVID-19. Premierul Florin Cîțu a susținu o serie de declarații, la Palatul Victoria, cu privire la program și mai ales la vaccinarea adolescenților din România.

„Din 1 iunie vom putea să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane pentru a trece de pandemie (…) Suntem printre primele țări, nu știu dacă există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbește despre inteligență emoțională, programul abordează și teme precum anxietate, depresie la copii.

Îmi pare bine că avem un program guvernamentale și specialiști (…) foarte multe dintre concluzii vor fi susținute prin programe ce vor fi implementate de Ministerul Muncii”, a spus Florin Cîțu, înainte de începerea campaniei de vaccinare pentru adolescenți.

România, printre primele țări care vaccinează

Florin Cîțu a anunțat că suntem una dintre primele țări care demarează un astfel de demers, fiind extrem de important, în contextul în care de mâine începe și vaccinarea adolescenților.

Gheorghiță: „Au un risc crescut să facă forme grave de boală”â

Începând de astăzi, copiii între 12 și 15 ani ar putea fi programați pentru vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor care au afecțiuni cronice este vitală, spune coordonatorul campaniei de vaccinare. Medicul a explicat că minorii riscă să facă o formă mai gravă de COVID-19 și că, în unele cazuri, se poate ajunge și la deces.

Vaccinarea copiilor cu vârsta 12 – 15 ani ar putea începe de astăzi

Pentru copiii cu sindromul Down riscul de deces crește de 10 ori, spune medicul militar. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar urma să înceapă mâine.