Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul Cîțu are zilele numărate! Marți va fi votată moțiunea de cenzură a PSD. Alertă
Guvernul Cîțu are zilele numărate! Marți va fi votată moțiunea de cenzură a PSD. Alertă

Guvernul Cîțu are zilele numărate! Marți va fi votată moțiunea de cenzură a PSD. Alertă

Emoții mari pentru Florin Cîțu și miniștrii Guvernului României. Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca moţiunea de cenzură a PSD să fie dezbătută şi votată marţi, 5 octombrie, de la ora 12:00.

Update: În contextul în care guvernul Cîțu este vizat de cele două moțiuni de cenzură, a venit și replica liberalilor. Astfel, în cadrul Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal s-a decis formarea unor echipe de negociere la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru păstrarea majorităţii în Parlament.

„S-au format echipe de negocieri la Camera Deputaţilor şi la Senat pentru păstrarea majorităţii în Parlamentul României. PNL este un partid responsabil, care şi-a asumat guvernarea într-un moment dificil″, a declarat Cîţu la finalul şedinţei BEx al PNL. Revenim curând și cu reacția președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură a PSD are prioritate

Știre inițială: Până atunci, moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi, de la ora 14:00, în plenul reunit. Cu privire la moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR, trebuie spus că va fi amânată în ciuda deciziei Curții Constituționale a României (CCR).

Florin Citu
Florin Cîțu la Congresul PNL

Amintim că pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS și AUR, BPR ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR după sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu.

Noul președinte al PNL a semnalat magistraților existenţa unui conflict constituţional între Guvernul României şi Parlament. Anunțul oficial a fost lansat de vicepreședinta Camerei Deputaților, Cristina Prună, după ședința Birourilor Permanente Reunite: „Un nou abuz PSD – PNL: votul în plen pe moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS tocmai a fost respins de către Birourile parlamentare reunite.

Au călcat în picioare și decizia de azi a CCR. Moțiunea PSD va fi citită joi la 14:00 și votată marțea viitoare la 12:00. Am susținut această propunere. Guvernul Cîțu va pleca.”

Cine va reuși să dea jos guvernul Cîțu?

PSD a depus marţi moţiunea de cenzură intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. De cealaltă parte, moțiunea de cenzură pregătită de USR PLUS şi AUR a fost intitulată „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”. Ea a fost înregistrată la 3 septembrie şi a fost citită în plenul reunit al Parlamentului la 9 septembrie.

Ulterior, procedura de depunere a acesteia a fost contestată la CCR. Marţi, magistrații CCR au admis, cu unanimitate de voturi, sesizarea premierului privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvernul României pe tema acestei moţiuni de cenzură, însă au susţinut că ea poate fi dezbătută şi votată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: