În urma vizitelor efectuate în zonele inundate, la începutul săptămânii, șefa Executivului susține că pagubele prduse au fost extreme de mari.
,,Am luat decizia să intervenim rapid. (…) Avem deja pregătite măsuri pe care le vom adopta astăzi în şedinţa de Guvern. Aşteptăm, în acelaşi timp, evaluările pentru infrastructură, pentru că sunt zone în care apele nu s-au retras şi nu putem face aceste evaluări. Ajutoarele pe care le oferim constau în alimente, apă, locuinţe modulare, dotarea acestora, a spus Dăncilă.
Ea a mulţumit forţelor de intervenţie de la MAI, MApN şi IGSU care ,,au acţionat prompt şi au oferit un sprijin imediat celor afectaţi.
De asemenea, premierul a precizat că este nevoie ,,de o schimbare de optică şi să se pună accentul mai mult pe prevenire, decât pe înlăturarea efectelor inundaţiilor.
,,Am cerut o evaluare completă a situaţiei zonelor de risc de inundaţii, trebuie să vedem cu exactitate unde pot apărea în viitor probleme cu digurile pentru a interveni în consolidarea lor. Pe baza acestei evaluări complexe a Apelor Române, vom interveni în consolidarea sau chiar în construirea unor diguri, acolo unde riscurile să se producă inundaţii sunt ridicate, a mai afirmat Dăncilă. 

 

Te-ar putea interesa și: