Fondurile sunt destinate "îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare şi finanţării unor studii de prefezabilitate, etapă iniţială în demersul de creştere a capacităţii de cazare a sistemului penitenciar prin construirea de două noi penitenciare, la Caracal şi Berceni".

Un milion de lei va fi utilizat pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie – finanţarea unor lucrări de reparaţii, igienizare, achiziţionarea de saltele, pături, 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Caracal şi 500.000 lei pentru studiul de prefezabilitate pentru noul penitenciar de la Berceni.

Noile penitenciare vor fi construite "prin valorificarea unor imobile preluate de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor".

Executivul mai arată că suplimentarea fondurilor bugetare are "caracter de urgenţă" ţinând cont de faptul că bugetul aprobat pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor prin Legea bugetului de stat pe 2015 "nu acoperea necesarul real de fonduri al sistemului penitenciar"

Te-ar putea interesa și: