Gustări inteligente care te scapă de burtă. Mănânci bine și sub 100 de calorii

Gustări inteligente care te scapă de burtă. Mănânci bine și sub 100 de calorii

Gustările inteligente, sub 100 de calorii, pot face diferența între pierderea de kilograme și încercarea nereușită de a scăpa de burtă. Ești mereu tentant să iei ceva dulce sau un sandwich pentru a-ți potoli foamea.

Din nefericire însă alimentele cu un conținut ridicat de zahăr nu te ajută decât pentru scurt timp să scapi de senzația de foame, ceea ce înseamnă că în curând vei caută încă ceva pentru a mânca. Tocmai de aceea este bine să iei în calcul și alte opțiuni.

 7 gustări sub 100 de calorii care te vor ajută să scapi de burtă

1. Coacăze

Sunt puține gustările care să se poată compară, din punct de vedere nutritional și al conținutului de antioxidanți, cu o mâna de coacăze. În plus, o ceașcă din aceste fructe conține numai 83 de calorii, ceea ce înseamnă că sunt că se încadrează perfect într-o dietă sănătoasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Un ou fiert tare

Fierbe câteva ouă și după ce s-au răcit bagă-le în frigider și astfel vei avea la dispoziție o gustare care conține 6 grame de proteine cu numai 78 de calorii. Această gustare va fi suficient de sățioasă și te va împiedică să mănânci prea mult la masă de seară.

3. O portocală

Uneori cu cât este gustarea mai simplă cu atât este mai bine. O portocală care conține numai 60 de calorii este una dintre cele mai bune fructe pe post de gustare datorită conținutului ridicat în vitamine și scăzut în zahăr natural. În plus, faptul că trebuie să decojești o portocală și o desfaci ușor, te ajută să savurezi ușor gustărică.

4. O ceașcă de căpșuni

Datorită faptului că o ceașcă de căpșuni conține numai 46 de calorii, le poți consumă fără grijă bucurându-te în același timp de vitaminele și antioxidanții pe care ii conțin. Căpșunele congelate sunt la fel de sănătoase precum cele proaspete așa că pot fi consumate în orice perioada a anului.

 5. Un baton de cașcaval

Un baton de cașcaval sărac în grăsimi conține numai 80 de calorii și, totodată, 8 grame de proteină, plus calciu care ajută la întărirea oaselor și fără grăsimile săturate care se găsesc în alte sortimente de cașcaval.

6. 28 de grame de migdale

Migdalele crude conțin proteine și grăsimi mono nesaturate. Numeroase studii au demonstrat că un consum zilnic de migdale ajută la scăderea în greutate. Totuși, nu mânca mai multe de 30g de migdale astfel încât să nu depășești cele nivelul optim de calorii.

7. Un sfert de ceașcă de merișor uscat

Fructele uscate cu adaos de zahăr sunt un dezastru pentru o dietă echilibrată. Însă dacă te limitezi la un sfert de ceșcuță de merișor uscat vei avea numai de câștigat. De asemenea, aceste fructe pot fi un deșert satisfăcător indiferent că sunt consumate singure sau împreună cu un iaurt.