Perioada de izolare provocată de pandemie poate fi depășită mai ușor, cu ajutorul mișcării făcute, pe cât posibil, în casă. Exercițiile fizice ajută la menținerea unui organism sănătos și tonifiat și pot topi caloriile. Pentru că, în această perioadă, multă lume se plânge de surplusul de kilograme.

Iată o serie de cinci exerciții simple, recomandate și bărbaților, și femeilor, care pun în mișcare majoritatea mușchilor, ard mai multă grăsime decât 30 de minute de înot sau alergat și tonifiază masa musculară a începătorilor, conform antrenorulmeupersonal.ro.

  1. Fandări pe loc – Așază unul dintre picioare într-un unghi de 90 de grade în poziția cea mai de jos, astfel încât genunchiul să fie la 2-3 centimetri de podea. Fă minimum opt repetări pentru fiecare picior. Dacă acest exercițiu nu te solicită suficient, încearcă să-l execuți cu piciorul din spate ridicat pe un suport mai înalt, sau ține gantere în mâini.

 

  1. Podul Fundului – Stai culcat și apasă pe călcâie în timp ce îți ții spatele drept și abdomenul strâns. Ideea este să nu atingi podeaua cu fundul între repetări și să ridici șoldurile cât mai sus în poziția de sus. Încearcă minimum 15 repetări.

 

  1. Flotări – Pentru începători este recomandată o serie de 10 flotări executate în modul clasic. Dacă nu poți să execuți în acest mod, poți să le alegi pe cele din genunchi cu mâinile elevate. În cazul în care numărul de repetări este prea mic pentru tine, poți să le încerci pe cele cu picioarele elevate sau pe cele cu rotație.

 

  1. Ramat – este un exercițiu esențial, care este răspunzător de arderea multor calorii. Fără el, un antrenament acasă ar fi incomplet. Se bazează pe folosirea benzilor elastice, de care tragi din poziția aplecat. În cazul în care nu dispui de benzi poți folosi un bidon cu apă.

 

  1. Planșeta Laterală – Stai într-o parte, sprijinit pe antebraț și menține această poziție timp de 30 de secunde. Apoi schimbă mâna de sprijin. Încearcă minimum 10 serii.

Conform sursei citate, exercițiile prezentate mai sus ajută la arderea grăsimilor și definirea pătrățelelor și taliei. Dacă la prima ședință ai putut să treci de câte două ori prin fiecare mișcare și ai executat a treia oară și primele două exerciții, fixează-ți obiectivul ca la următorul antrenament să execuți a treia oară și al 3-lea exercițiu. Totul trebuie făcut nereducând intensitatea, dar scăzând pauzele de odihnă.

Pentru începători, recomandarea este menținerea pauzelor de 20 – 40 de secunde. Dacă simți că poți relua fără probleme sub 20 de secunde, este posibil să nu fi executat foarte corect.