Evenimentul Zilei > Actualitate > Guşă a mai trăit o experienţă neplăcută cu Traian Băsescu. Emisiunea de la Antena 1, din 2002, în care fostul preşedinte l-a făcut KO pe şeful Realitatea TV
Guşă a mai trăit o experienţă neplăcută cu Traian Băsescu. Emisiunea de la Antena 1, din 2002, în care fostul preşedinte l-a făcut KO pe şeful Realitatea TV

Guşă a mai trăit o experienţă neplăcută cu Traian Băsescu. Emisiunea de la Antena 1, din 2002, în care fostul preşedinte l-a făcut KO pe şeful Realitatea TV

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost prezent, vineri seara, în emisiunea "Actualitatea românească", moderată de Octavian Hoandră, unde a fost "interogat" de către alţi cinci jurnalişti, plus analistul politic Cozmin Guşă. În cadrul emisiei, fostul şef al statului a fost supus unui tir de întrebări agresive, însă acesta a reuşit să le facă faţă cu brio ziariştilor care timp de două ore au încercat să-l pună la zid.

Traian Băsescu l-a făcut pe Cozmin Guşă "urechist" şi i-a transmis acestuia că "are probleme cu logica şi matematica", în contextul în care  patronul Realitatea TV a criticat modul în care fostul şef al statului a condus ţara în cele două mandate ale sale ca preşedinte al României.

Vineri seara, Traian Băsescu a fost nevoit să se apere în faţa a şapte jurnalişti care l-au bombardat cu întrebări nejustificate şi cu o documentaţie îndoielnică.

Ziariştii aflaţi în platou, Octavian Hoandră, Rareş Bogdan, Costi Rogozanu, Mircea Coşea, Florin Poenaru, Iulian Leca şi Cozmin Guşă, au încercat să-l pună la zid pe fostul preşedinte al statului român, însă nu i-au făcut faţă acestuia, deşi Traian Băsescu nu a avut susţinători şi a trebuit să se apere singur.

Nu este, însă, prima dată când Cozmin Guşă şi Traian Băsescu se contrazic într-o emisiune televizitaă. În 2002, înainte să devină preşedinte, chiar în trustul lui Dan Voiculescu, la postul Antena 1, într-o emisiune moderată de către Marius Tucă, fostul şef al statului şi politicianul au avut o discuţie contradictorie.

În emisiunea lui Marius Tucă a fost prezent şi Octavian Paler, care l-a numit pe Guşă "păpuşar", iar despre Băsescu "că are un limbaj cu miros de port, e fost căpitan de port".

Tucă Show a început cu Octavian Paler şi Cozmin Guşă, însă, deranjat de discuţia dintre invitaţii din platou, Traian Băsescu s-a alăturat în emisiune, după ce a vizionat discuţia la televizor. "Intervenţia mea este un simplu drept la replică. Nu am cum să fiu calm cânbd aud ce se spune despre partid", a spus Băsescu.

Atunci, Cozmin Guşă şi-a permis să-l întrerupă pe Băsescu din discuţie, iar acxesta i-a atras atenţia şi l-a pus la punct. Puteţi urmări întreaga conversaţie în video-ul de mai jos.

Fostul şef al statului a intervenit în emisiune la minutul 39:30.

Evoluţia lui Cozmin Guşă

2001 – 2003 – Secretar General al Partidului Social Democrat (PSD)
2004 – 2005 membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat (PD)
2004 – Director de campanie al lui Traian Băsescu
Februarie 2005 – prezent – Deputat independent
Septembrie 2005 – prezent – Președinte al Partidului Inițiativa Națională (PIN)

A fost consilier pentru milionarul basarabean Vlad Plahotniuc, al lui Mircea Geoană (PSD), Traian Băsescu (PDL), Adrian Năstase (PSD), precum și al lui Marian Vanghelie.

Din 19 martie 2010, este consilierul pe probleme de extindere externă al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.