Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile române au destructurat o grupare infracțională care acționa în toată lumea. Cum OPERAU infractorii
Autoritățile române au destructurat o grupare infracțională care acționa în toată lumea. Cum OPERAU infractorii

Autoritățile române au destructurat o grupare infracțională care acționa în toată lumea. Cum OPERAU infractorii

IGPR a anunțat că a reușit să destructureze o grupare infracțională care au adus un prejudiciu de 3 milioane de euro.

Gruparea, ai cărei membri erau cetățeni din 12 țări și din România, se ocupa cu înșelăciuni cu telefoane de ultimă generație.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Română, activitatea de destructurare a grupării formată din cetățeni din România, Spania, Ecuador, Columbia, Venezuela, Peru, India, Marea Britanie, Pakistan, Bangladesh, Bolivia, Maroc și Germania s-a derulat în două faze, ultima având loc luna aceasta, în Spania, autoritățile judiciare române fiind implicate în prima parte a operațiunii desfășurată în cursul lunii aprilie a acestui an.

Infractorii au obținut, în mod fraudulos,datele personale ale unor cetățeni spanioli și în baza acestora au comandat online telefoane mobile. Telefoanele au fost livrate prin curier, iar pentru ridicarea coletelor erau folosite acte de indentitate false.

Instanța de judecată din România a emis, conform comunicatului IGPR, trei mandate de percheziție la adresele membrilor grupării, care făceau obiectul cercetărilor într-o cauză aflată în instrumentarea autorităților române. Pe 4 aprilie, polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, SCCO Teleorman și IPJ Teleorman, împreună cu procurori DIICOT — Structura Centrală și BT Teleorman, în cooperare cu Poliția Națională Spaniolă, au acționat concomitent în România și Spania.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza orașului Turnu Măgurele au fost ridicate patru laptop-uri, două televizoare LCD, o stație Play Station, 12 telefoane mobile, 11 cartele SIM și înscrisuri.

Pe teritoriul Spaniei, polițiștii spanioli au acționat în Madrid, Valencia, Aragon și Catalunia, fiind puse în aplicare 13 mandate de percheziție și reținute 26 de persoane.