Grupă accesibilă pentru România. Adversarele din Liga Națiunilor

Grupă accesibilă pentru România. Adversarele din Liga Națiunilor sursa: Arhiva EVZ

Tricolorii și-a aflat numele adversarelor din Liga Națiunilor, competiție ajunsă la cea de-a treia ediție. În urma tragerii la sorț de joi seara de la Nyon (Elveția), României va evolua în Grupa a 3-a, alături de Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru, în Liga B a ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţiunilor.

Se poate spune că este o grupă accesibilă. Am evitat adversari ca Suedia și Rusia, dar am „trecut” pe lângă o națională mult inferioară, precum Albania.

Următoarea ediție a Campionatului European, care va fi găzduită în 2024 de Germania, va însemna 23 de echipe plus țara gazdă. Din preliminariile clasice pentru EURO se vor califica 20 de echipe (câștigătoarele și locurile 2 din cele 10 grupe).

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru celelalte 3 echipe vor lupta naționalele necalificate prin preliminariile clasice dar care au performat în Liga Națiunilor 2022/2023.

Pe Muntenegru am întâlnit-o și în Liga Națiunilor, ediția 2018. 0-0 la Cluj, 1-0 pentru „tricolori” la Podogorica.

Grupele integrale din Nations League:

Componența grupelor din Liga A: A1: Austria, Croația, Danemarca, Franța A2: Cehia, Elveția, Portugalia, Spania A3: Ungaria, Anglia, Germania, Italia A4: Țara Galilor, Polonia, Olanda, Belgia Componența grupelor din Liga B, liga României: B1: Armenia, Irlanda, Scoția, Ucraina B2: Albania, Israel, Islanda, Rusia B3: Muntenegru, România, Finlanda, Bosnia B4: Slovenia, Serbia, Norvegia, Suedia Componența grupelor din Liga C: C1: Insulele Feroe, Lituania, Luxemburg, Turcia C2: Cipru/Estonia, Kosovo, Grecia, Irlanda de Nord C3: Kazahstan/Moldova, Azerbaidjan, Belarus, Slovacia C4: Gibraltar, Georgia, Macedonia de Nord, Bulgaria

        Componența grupelor Liga D:

D1: Liechteinstein, Andorra, Kazahstan/Moldova, Letonia D2: San Marino, Cipru/Estonia, Malta

 

Ce au făcut adversarele „tricolorilor” în ultimele preliminarii

Bosnia – a terminat în grupa spre Mondial doar pe 4 și doar deasupra Kazahstanului, sub Franța, Ucraina și Finlanda, deși o vreme cel puțin locul de baraj a părut la îndemână, mai ales după remiza din deplasare cu francezii!

Finlanda – a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câștigată de Franța.

Muntenegru – a încheiat ultima campanie peste Letonia și Gibraltar, sub Olanda, Turcia și Norvegia, cumva previzibil. Cele mai bune rezultate au fost două remize, un 2-2 acasă cu batavii și un 2-2 la Istanbul, scrie prosport.ro.