O femeie de 73 de ani din județul Prahova, a murit sâmbătă din cauza virusului gripal. Aceasta a fost confirmată cu virusul gripal tip A H1pdm09, avea condiții medicale preexistente şi nu era vaccinată.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat vineri seară că potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) încă nu se poate vorbi despre un trend descrescător în evoluția gripei.

„Săptămâna trecută evoluția gripei a avut un trend crescător, cu o evoluție națională. Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 98, având peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate şi peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreștere sau un trend descrescător", a declarat Sorina Pintea la un post TV, conform antena3.ro.

Aceasta a reamintit că au fost achiziționate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate în grupele de risc.

„Am achiziționat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în județe. Până miercuri la prânz erau distribuite în 17 judeţe. (…) Vorbim de vaccinuri pentru persoanele de risc, pentru că de altfel cele 98 de decese au avut în comun un singur lucru – persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiții medicale preexistente", a spus Pintea.

Ministrul a precizat că populația încă se mai poate vaccina împotriva gripei.

 

 

Te-ar putea interesa și: