Evenimentul Zilei > Social > Greșeala pe care o fac foarte mulți șoferi când merg spre mare, pe podurile Cernavodă și Fetești!
Greșeala pe care o fac foarte mulți șoferi când merg spre mare, pe podurile Cernavodă și Fetești!

Greșeala pe care o fac foarte mulți șoferi când merg spre mare, pe podurile Cernavodă și Fetești!

Peste 3,3 milioane de români au folosit podurile Feteşti şi Cernavodă, în prima jumătate a acestui an, 72% dintre aceștia alegând benzile marcate cu „etarif”, unde taxa poate fi achitată anticipat sau până la sfârșitul zilei.

Peste 60.000 de șoferi au trecut pe benzile „etarif”, fără să aibă o plată validă, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Cele mai multe contravenții, în cazul acestor șoferi, au fost pentru: neachitarea deloc a tarifului de trecere, trecerea de mai multe ori decât numărul de peaje achitate, sau, uneori utilizatorii au înscris numere de înmatriculare eronate sau transmit mesaje total eronate în sms-urile pentru achitarea tarifului, anunță Compania de Drumuri.

De asemenea, CNAIR a mai constat un număr de 66 de peaje emise pe numărul pe care compania îl dădea ca exemplu în explicația potrivit căreia șoferii pot plăti tariful de trecere

"Tot în acest an au fost întocmite pentru vehiculele care au utilizat benzile "etarif" şi pentru care nu s-a regăsit un peaj valabil s-au întocmit 66.777 de procese verbale de constatare a contravenţiei. Dintre acestea, 31.504 procese verbale au fost întocmite pentru treceri efectuate în perioada 01.01.2017 – 23.06.2017, ceea ce reprezintă 1,32% din totalul vehiculelor care au utilizat benzile etarif (3.300.000). Din totalul de procese verbale de contravenţie menţionat au fost contestate în instanţă 1.560, reprezentând 2,34%", se arată în comunicatul CNAIR. 

Posibilitatea ca plata tarifului de trecere pentru podurile Feteşti şi Cernavodă să se realizeze prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune şi monitorizare a rovinietei) a fost implementat la data de 30 aprilie 2015, cu scopul evitării blocajelor din zona stației de taxare Feteşti.

De asemenea, la începutul lunii mai a fost lansat şi portalul www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se poate achita rovinieta şi peajul cu ajutorul cardului bancar. Prin intermediul acestui portal utilizatorii mai pot verifica valabilitatea rovinietei, achitarea peajului şi a numărului de treceri efectuate prin secţiunea staţiei de taxare de la Feteşti pe benzile marcate e-tarif.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: