Grecii joacă la cacealma. Au minţit că vor primi doi ani de graţie de la FMI şi UE

Grecii joacă la cacealma. Au minţit că vor primi doi ani de graţie de la FMI şi UE

FMI şi Comisia Europeană au dezminţit orice acord între Grecia şi creditorii ei internaţionali, după ce autorităţile de la Atena au declarat că au obţinut o amânare de doi ani pentru a-şi finaliza ajustarea bugetară.

"Au fost progrese în ultimele zile, dar problemele nesoluţionate trebuie încă rezolvate înainte ca un acord complet să fie încheiat", a afirmat Fondul Monetar Internaţional într-un comunicat foarte scurt, citat de Agerpres.

Anterior în timpul zilei, ministrul grec de finanţe Yannis Stournaras a anunţat un acord cu FMI, UE şi BCE asupra unui nou pachet de austeritate ce prevede 13,5 miliarde de euro de economii bugetare pe doi ani şi o amânare de doi ani pentru a însănătoşi conturile ţării.

Acest acord condiţionează plata către Grecia a unei noi tranşe de ajutor de 31,5 miliarde de euro, blocată din iunie şi vitală pentru ţara ameninţată să rămână fără finanţare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia Europeană a fost prima care a dezminţit existenţa acestui acord, recunoscând că "progrese substanţiale" au fost realizate, dar adăugând că problemele importante trebuie încă rezolvate.

În comunicatul său, FMI adaugă de asemenea că problema de finanţare a ţării ar urma să fie discutată între creditorii publici şi Grecia, fără să precizeze însă vreun termen.