Evenimentul Zilei > International > Grecia redeschide magazinele. Realitatea pandemică contrazice relaxarea
Grecia redeschide magazinele. Realitatea pandemică contrazice relaxarea

Grecia redeschide magazinele. Realitatea pandemică contrazice relaxarea

Grecia a anunţat miercuri că va redeschide majoritatea magazinelor sale şi va relaxa restricţiile legate de petrecerea timpului liber. Grecia a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 şi peste 3.600 de noi contaminări în ultimele 24 de ore. Măsurile de relaxare par astfel a merge pe contrasens cu realitatea evoluției pandemice în țara elenă.

Grecia a anunţat miercuri că va redeschide majoritatea magazinelor sale şi va relaxa restricţiile legate de petrecerea timpului liber, în ciuda unui număr încă ridicat de contaminări şi decese legate de COVID-19, relatează.

Viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, a declarat că toate magazinele cu amănuntul se vor redeschide luni, în afară de marile magazine şi centrele comerciale.

Deplasările cu automobilele vor fi din nou autorizate pe distanţe scurte în week-end, pentru familii sau grupuri de până la trei persoane, pentru exerciţii fizice sau activităţi în aer liber, a adăugat viceministrul în cursul unei conferinţe de presă.

Prin măsura de a permite grecilor să se „descomprime” în afara domiciliului în condiţiile în care vremea se îmbunătăţeşte, guvernul speră să obţină beneficii „la nivel sanitar, social şi economic”, opinează demnitarului elen.

76 de decese și 3.600 de noi contaminări în ultimele 24 de ore

Statul elen a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 şi peste 3.600 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

În total, Grecia a înregistrat mai mult de 260.000 de cazuri de COVID-19 şi 8.093 de decese de la începutul pandemiei. Peste 700 de persoane sunt în prezent la ATI .

Susţinătoare fermă a paşaportului european pentru vaccinuri, Grecia speră să demareze sezonul turistic la jumătatea lunii mai şi să obţină venituri absolut necesare din acesta, mai enționează sursa citată.

Grecia dorește amortizarea impactului pandemiei printr-o susținere a economiei cu 11,6 miliarde de euro

Circa 1,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent în Grecia. Astfel, peste 580.000 de persoane au primit deja a doua doză. Grecia intenţionează să cheltuiască o sumă considerabilă,11,6 miliarde de euro, anul acesta pentru a amortiza impactul pandemiei asupra economiei sale, după ce a cheltuit deja 24 de miliarde de euro în anul 2020.

Bugetul Greciei a fost elaborat pe o prognoză de creştere de 4,8%, iniţial prevăzută la 7,5%. Creșterea a fost revizuită în scădere din cauza lockdown-ului în curs, introdus în noiembrie.

Sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: