După cum a precizat ministrul grec al turismului, Haris Theoharis pentru ziarul The Guardian, sezonul estival ar putea începe în luna iulie, adică mai târziu decât data obişnuită, dar la timp pentru a prinde perioada de vârf.

Ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, a declarat că o mare parte din PIB-ul Greciei este generată de sectorul turismului şi al restaurantelor, subliniind că astăzi este aproape imposibil să se facă previziuni cu privire la ce se va întâmpla în lunile următoare, chiar dacă el apreciază că turismul va merge bine, este însă greu de estimat dacă lucrurile vor evolua normal, dacă hotelurile se vor deschide într-un interval rezonabil de timp, dacă vor exista zborurile necesare pentru aducerea turiştilor şi dacă ţările din nord vor avea până la vară o evoluţie mai bună în ceea ce priveşte coronavirusul.

Guvernul, a mai spus ministrul, va prezenta măsuri concrete de sprijinire a turismului, urmând a fi elaborat un pachet special pentru turism, care în final va avea un efect pozitiv.

Hotelurile

Se consideră mai mult ca sigur că vor fi impuse noi reguli cu privire la funcţionarea hoteluri, precum şi cu privire la locurile cu o mare concentrare de oameni.

În acelaşi timp, se aşteaptă reglementări şi pentru unităţile de cazare care au un număr mare de camere, precum şi reglementări cu privire la numărul de persoane cărora li se va permite accesul la piscine, cu privire la funcţionarea bufetelor pentru micul dejun şi prânz sau cină, cu privire la distanţele ce vor fi impuse pe plajă şi cu privire la autocarele turistice sau cu privire la numărul de vizitatori ce vor fi admişi în muzee şi în spaţiile culturale închise.

Transporturile aeriene

Deosebit de importante vor fi şi deciziile cu privire la transporturile aeriene, cu accent pe condiţiile existente în timpul zborurilor, precum şi pe strategia pe care o vor urma companiile aeriene. În plus, se aşteaptă decizii cu privire la cadrul de securitate care va guverna hotelurile şi industria turistică.