Evenimentul Zilei > International > Grav atentat terorist. 14 victime. O mașină a intrat în plin în mulțime
Grav atentat terorist. 14 victime. O mașină a intrat în plin în mulțime

Grav atentat terorist. 14 victime. O mașină a intrat în plin în mulțime

Un grav atentat terorist a avut loc în noaptea de miercuri spre joi și s-a soldat cu 14 persoane rănite, unele grav, după ce o mașină a intrat în mulțime în centrul Ierusalimului.

Poliţia din Israel a deschis o anchetă pentru atac terorist. În oraşul Jenin din Cisiordania, un palestinian a fost ucis şi alţi şapte răniţi în ciocniri cu armata israeliană.

În incidentul petrecut la Ierusalim, 12 dintre răniţi sunt soldaţi care făceau un tur prin oraş înaintea ceremoniei de depunere a jurământului.

Potrivit poliţiei, şoferul maşinii a fugit după incident pe o stradă apropiată de cartierele arăbeşti din Ierusalimul de est, unde se află de asemenea un teatru şi numeroase restaurante şi baruri deschise până târziu.

Incidentul survine la puţin peste o săptămână după anunţarea de către preşedintele american Donald Trump a unui proiect pentru Orientul Mijlociu ce prevede în special ca Ierusalimul să devină capitala „indivizibilă” a Israelului.

Ulterior, rachete şi obuze de mortier au fost trase şi baloane explozive au fost lansate aproape zilnic din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian, ducând la riposte ale armatei israeliene. Palestinienii resping categoric planul american, pe care îl consideră mult favorabil Israelului.

Joi dimineaţa, agenţia de presă oficială Waffa a anunţat că un palestinian a fost ucis şi alţi şapte răniţi în ciocniri cu armata israeliană la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, după ce potrivit unor martori armata israeliană a intrat în oraş pentru a distruge o locuinţă, anunță Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: