Satul care are canalizare degeaba. Nu a fost folosită nicio zi

Satul care are canalizare degeaba. Nu a fost folosită nicio zi

În localitatea Bobaia, județul Gorj, rețeaua de canalizare s-a realizat în urmă cu șapte ani din bani europeni. Sătenii nu au mai dorit însă să se racordeze din cauza taxei pe care ar fi trebuit să o plătească. Rămasă nefuncțională, rețeaua de canalizare a fost furată în totalitate.

Satul care are canalizare degeaba. Rețeaua de canalizare din localitatea Bobaia, județul Gorj, a fost devastată și furată

Rețeaua de canalizare s-a făcut în urmă cu șapte ani cu bani europeni în localitatea Bobaia, din județul Gorj. Sătenii n-au vrut însă să se racordeze, din cauza taxei pe care ar fi trebuit să o plătească. Între timp, la aproape un deceniu de la inaugurare, tot ce era de furat, s-a furat. Primele care au dispărut, spun sătenii, au fost gurile de canal, relatează Digi24 .

Reţeaua de canalizare din satul Bobaia are o lungime de aproximativ trei kilometri. Sistemul a fost conturat în urmă cu 7 ani, dar acesta nu a funcţionat niciodată. În ultimul an însă, locul este prădat de hoţi. Ei au furat până şi gurile de canal, susțin locuitrii comunității.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Capacele de fură de mult timp”, spun localnicii. Satul care are canalizare degeaba

- Capacele se fură de mult timp, de oamenii care trec pe aici.

- Vi se pare normal?

- Nu mi se pare normal, dar nu avem ce face. Acum e problema cu staţia de epurare, nu e pusă în funcţiune. Şi aia au devastat-o. Toate aceste furturi au fost reclamate la Poliție, spun localnicii intervievați.

Polițiștii secției Târgu Cărbunești efectuează cercetări

"Polițiștii din cadrul secției Târgu Cărbunești efectuează cercetări într-un dosar penal cu privire la infracțiunea de furt, sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria Târgu Cărbunești", a declarat Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Sistemul de canalizare creează probleme comunității chiar dacă este în stare nefuncțională. Pe timp ploios, apa se strânge în cămine şi există pericolul să se reverse pe drumurile din localitate. Autorităţile locale spun că sistemul nu a fost dat în folosință pentru că oamenii nu doresc să se racordeze.

”Rețeaua de canalizare nu putea funcționa cu doar două, trei racorduri”, spune primarul comunei Aninoasa

„Rețeaua trebuie să lucreze la o capacitate de încărcare. Nu putea să funcţioneze doar cu două, trei racorduri să zic aşa. Şi iniţial nu au fost cereri de racordare şi ulterior au apărut aceste probleme”, explică Lie Pietroi, primarul comunei Aninoasa, de care aparține localitatea Bobaia.

Cheltuielile pentru sistemul de canalizare din satul Bobaia au fost de 300.000 de euro. resursele financiare au  provenit din fonduri europene.