Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai bogată comună din România își deversează canalizarea direct în râul Cibin
Cea mai bogată comună din România își deversează canalizarea direct în râul Cibin

Cea mai bogată comună din România își deversează canalizarea direct în râul Cibin

Locuitorii din Șelimbăr, comună despre care s-a scris că este cea mai bogată din România, se revoltă împotriva mirosului pestilențial de canalizare.

Oamenii din comună spun că pur și simplu nu mai pot trăi, din cauza mirosului, și că sunt obligați să stea toată ziua cu geamurile caselor închise. ”Este u adevărat atentat la sănătatea publică. Mirosul de canalizare pur și simplu te scoate din sărite. Noi nu mai rezistăm”, se plânge un locuitor, care a mai adăugat că pe malul râului Cibin, care traversează localitatea sunt aruncate mii de tone de gunoaie, dar și mizeria care provine de la canalizarea comunei.

Ceea ce nu este clar este de ce cea mai bogată comună din România nu a putut construi o stație de epurare a mizeriilor colectate de sistemul canalizare, care sunt aruncat direct în râu Cibin. Acest lucru a fost identificat de către oficialii de la Apă Canal SA, Sibiu, care au mers la fața locului și au inspectat deversările ilegale de materii fecale direct în apa râului. ”În localitatea Veștem apele uzate rezultate de la gospodăriile cetățenilor cunt colectate de o rețea de canalizare și descărcate neepurate în râul Cibin prin două guri de scurgere amplasate una pe malul drept, cealaltă pe malul stâng al cursului de apă”, se arată într-un răspuns oficial al Apă Canal Sibiu.

Locuitorii din Veștem amenință că dacă probleme nu vor fi rezolvate foarte repede vor ieși în stradă, și vor bloca drumul public. ”Dacă nu facem asta nu ne bagă nimeni în seamă. Inspectorii vin și pleacă și noi rămânem cu mizeria pe cap”, a mai spus un alt localnic.