Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu se grăbește. Ce vrea de la Ciolacu și Meleșcanu
Gorghiu se grăbește. Ce vrea de la Ciolacu și Meleșcanu

Gorghiu se grăbește. Ce vrea de la Ciolacu și Meleșcanu

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, le-a solicitat președinților celor două Camere parlamentare, Marcel Ciolacu (C.Dep) și Teodor Meleșcanu (Sen.) să pună în aplicare decizia CCR privind neconstituţionalitatea alegerii preşedintelui Senatului. În opinia acesteia, Meleșcanu ar trebui să părăsească funcția chiar și în condițiile în care Curtea nu și-a motivat decizia și nu a publicat-o în Monitorul Oficial.

Potrivit senatoarei liberale, motivarea pe care o aşteaptă cei doi nu va schimba cu nimic situația și nu va aduce nici o lămurire suplimentară însă va produce o criză de imagine asupra Conducerii Senatului

„Senatul este o cameră care riscă o pată imensă de imagine, în curând, dacă PSD nu va înţelege că hotărârea CCR, care a spus că şeful Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, a fost pus ilegal, neconstituţional în funcţie trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Acest verdict în cazul şefului Senatului a confirmat juridic faptul că PSD a încălcat Constituţia de dragul unui număr restrâns de voturi pe care Teodor Meleşcanu a promis că le aduce celor de la PSD, o strategie complet în defavoarea interesului public”, a afirmat Alina Gorghiu ilegal.

Alina Gorghiu a adus în discuție și informațiile potrivit cărora Teodor Meleșcanu ar fi ascuns opiniei publice internaționale ceea ce se întâmpla la Timișoara în 1989, ceea ce îl pune într-o poziție destul de neplăcută.

„Este unul dintre cei care au făcut parte din regimul Ceauşescu ani de zile. Fiind senator de Timiş nu pot să nu spun că este cel care într-un mod cu totul de neînţeles spunea la întâlnirile internaţionale din decembrie 1989 că sunt doar zvonuri colportate cu scopuri duşmănoase lucrurile care se întâmplau la Timişoara. Aceasta era caracterizarea omului de stat, de regim comunist Meleşcanu, la momentul 1989″, a încheiat Gorghiu.

Alina Gorghiu a fost nominalizată de Ludovic Orban drept candidatul PNL la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului, Senatul, după ce Curtea Constituțională a decis că Teodor Meleșcanu a fost ales ilegal.