Evenimentul Zilei > Actualitate > Google va controla mai drastic conținutul cu tentă extremistă de pe Youtube
Google va controla mai drastic conținutul cu tentă extremistă de pe Youtube

Google va controla mai drastic conținutul cu tentă extremistă de pe Youtube

Conținutul video care proclamă supremația sau cu potențial deranjant din punct de vedere religios vor fi mai drastic controlate de Google pe platforma sa video Youtube.

Astfel, Google a anunțat că va folosi unele avertizări, iar plata sau recomandarea acestor clipuri către utilizatori va fi refuzată.

Totodată, compania a anunțat că își va îmbunătăți tehnologia de identificare a clipurilor cu tentă extremistă și va pregăti noi clasificatori de conținut pentru a găsi și a șterge acest tip de conținut, potrivit Agerpres.ro.

ATENTAT în Londra: O dubă a lovit mai mulți pietoni în fața unei moschei

"Cu toate că atât noi cât și alții lucrăm de ani buni la identificarea și îndepărtarea conținutului care ne încalcă politica, adevărul deranjant este că noi, ca industrie, trebuie să recunoaștem că mai sunt multe de făcut. Acum", a afirmat Kent Walker, consilier general la Google.

Compania a anunțat și că va extinde colaborarea cu organizațiile de contracarare a extremismului cu scopul de a identifica acel tip de conținut, care ar putea fi utilizat pentru radicalizarea și recrutarea extremiștilor, a adăugat Walker.